facebook
twitter

Горещи новини

Руската армия окончателно се разположи в бивша US база в Сирия

Контролът беше предаден след реч на руски командир в присъствието на представител на кюрдските Отряди за народна самоотбрана
3556
maxresdefault

Руската армия окончателно се разположи в база, изградена на язовир на река Ефрат, по-рано освободена от американските войници, предава Anadolu Agency, цитирана от Фокус.
Русия разположи силите си в базата на язовир Тишрин в източната част на провинция Алепо на река Ефрат. По-рано базата беше освободена от американските военни по време на турската операция "Извор на мира“.
Контролът над базата беше предаден на Русия след реч на руски командир заедно с представителя на кюрдските Отряди за народна самоотбрана (ОНС )Серван Дервиш. 
През декември 2015 г. ОНС подкрепени от ръководената от САЩ международна коалиция, поеха контрола над язовир Тишрин от „Ислямска държава“
Язовирът беше първата точка, заета от ОНС на запад от Ефрат. САЩ изградиха база на язовира през януари 2016 г.
През миналата седмица Русия разположи сили в базите „Сарин“ и „Сабит“, разположени в северния район Айн ал-Араб на изток от река Ефрат.

Интересно е да се отбележи, че дни след изтеглянето на американските войски, самолети се върнаха и взривиха част от базите, очевидно, за да не попадне въоръжение, електроника и каквото и да е друго в ръцете на руснаците. Това само показваше, че американците са се изтеглили неочаквано и много бързо от района, благодарение единствено на президента Доналд Тръмп, който нареди изтеглянето без да даде каквото и да е логично обяснение.
 

50

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп: Сирийският нефт е в нас и ще правим с него каквото си поискаме

03.12.2019

7033 106
Трима руски военни са пострадали по време на патрулиране в Сирия

02.12.2019

1048 9
Москва очаква провокация с химическа атака в Сирия

26.11.2019

838 7

Коментари

Страници

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

✌️

Ура Другари!

Венсеремос!🌟

subject

Руските войски превзеха американска база без жертви. Наистина е новина след трагичната съдба на 500 вагнеровци срещу 50 американски войници.

Бухта

***

Вова

Обяснението на международни събития с понятия от махленски схватки и бабаитски перчения е своеобразен ренесанс на мутренската философия от деветдесетте.

Жив и здрав да си..поне на теб всичко изглежда лесно и просто.😃

ЕВРОСКЕПТИК

***

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

subject, a.k.a. harmless

Сироко Леванти

Обяснението на международни събития с понятия от махленски схватки и бабаитски перчения е своеобразен ренесанс на мутренската философия от деветдесетте.

И това го има, но и манталитет още от петвековното османско присъствие в контактната зона на двете цивилизации. Стил "отиде му на крака", "на килимчето", "накараха го да чака цял час в приемната", "целувай ръка" и "чаламба".

ruff

кой точно провежда разузнаване с бой? за да определя размера на безхаберието.

 

 

Boris65

Не 500 а 5 000 вагнеровци + 2 000 шумановци начело в генерал Пьотър Илич Чайковски и полковник Саша Пушкин + готвача на путин бяха унищожени от 50 американски войници . Там още мирише на памперси. 

navara

Не от 50. От един. Рамбо.

Дяд Омраз

С няколко думи - ихтамнетите отишли на бомбардировка с калашници. И логично яли бахура.

Бухта

Обяснението на международни събития с понятия от махленски схватки и бабаитски перчения е своеобразен ренесанс на мутренската философия от деветдесетте.

 

За мутренската философия питай ония световни лидери, дето отскачат до Кремъл на всеки две седмици вече, докато единственият и неповторим си кюта сам върху златното клекало. 

peniko

До ЕВРОСКЕПТИК:

Колега хубав пост, но няма да хване дикиш. Коментирахме под подобна тема преди няколко дни. Има субекти дето на черното бяло думат и туй-то. 

 

Сироко Леванти

До ЕВРОСКЕПТИК:

Колега хубав пост, 

Фантазия до фантазията и мокри отвъд-дунавски сънища. 

Slava
снимка на Slava

Путин да благодари на проксито си ДТ.

ЗИП
снимка на ЗИП

Норм. След ликвидацията на 2000 реднеци в Източна Гута американците бягат бързо. Късат по два чифта ботуши....

 

:))

ЗИП
снимка на ЗИП

 Бремето на белия човек. Невероятно и с нищо несравнимо  удоволствие е това да "управляваш" света....

 

https://www.youtube.com/watch?v=oyzmqozjaYc

 

 

Boris65

Сицилианецът

✌️

Ура Другари!

Венсеремос!🌟


Слабата и нищожна руска армия окончателно беше разгромена , унижена и се опозори . Украинците я биха сега и демократичната сирийска опозоция я разби !

Яничорбаджи

Късмет за някои руски войници. Ще видят за първи път и седяща тоалетна. 

Интервал

С памперси им е по-лесно на каубойците, че като видят мужици на хоризонта, може и да не сварят да притичат до седящите тоалетни.

Кара Колю

"Късмет за някои руски войници. Ще видят за първи път и седяща тоалетна. "

А пък ако найдaт и бидета - мое и да се изкъпят

P.S. А това, че нямат "седящи" тоалетни, е лъжа! Имат! Имат даже и за правостоящи!

dissidentbg

Не е ясно защо публикуваш тези простотии.

 

ВСЕКИ знае, че за Балканите е характерно смърдящи тоалетни. 

Кара Колю

Драги, таз "простотия" не е от Балканите, а от най-нормален руски влак.

П.П. Който е пътувал с руски поезд, знае за какво иде реч...

dissidentbg

В един сръбски филм го казаха: Пътувайки от запад на изток, ще разбереш, че си попаднал на Балканите по смърдящите тоалетни.

 

Аз съм пътувал преди години и НЕ Е било както на снимката. А и тази снимка не се знае откога е. Из туба има огромно количество клипове заснети от западняци пътуващи с руски влакове. Показват всичко и няма НИТО ЕДНА подобна тоалетна във влак. 

Кара Колю

Отговарям ти веднага откога:

В российских поездах исчезнут «гравитационные» туалеты #Омск #Общество #Сегодня

В российских поездах исчезнут «гравитационные» туалеты [ФОТО]

«Гравитационными» в РЖД называют привычные всем дырки в полу вагонов, в которые вынуждены справлять нужду миллионы пассажиров поездов. В российских поездах вскоре не останется «гравитационных» туалетов. Таким сложным термином в Федеральной пассажирской компании («дочка» РЖД) называют обычные туалеты – дырки в полу, которыми пользовалось не одно поколение россиян.

Дата: 1-06-2018 Автор: Омич Фото:

dissidentbg

Кара Колю, бива ли да си толкова, да не казвам какъв за да не ме банват.

 

Елементарно е. Търсиш в Google за тази снимка и получаваш огромен брой статии. След това определяш крайна дата, да речем всичко до 1/1/2017 и получаваш само една статия. УКРАИНСКА. 

 

А това, че снимката е ползвана и за руски статии е елементарно ВСИЧКИ го правят. СЕГА също ползва снимки, които НЕ СЕ отнасят пряко към дадена статия. Както ползваха и видео за Кинжал пускова система, а пишеха за Кинжал хиперзвукови ракети. 

Кара Колю

Еее... деее... Колко снимки искаш да ти пусна? 
П.П. За разлика от 90% от форумните кремълци, аз доста често съм пребивавал в тая необятна... и с невероятна природа, и мужики, страна...
И познавам и обичаите и обстановката в руските тренове...
В името на истината трябва да отбележа, че в последните години - по главните железнодорожни пътища - тия "гравитационни" нужници изчезнаха... Но по останалитеее...
П.П.П. Годината е 2014 - пътуваме с трена за един град... Тренът спря на една "техническа" гара... 
Проводникът - съгласно инструкциите - заключи тоалетните, а вратите на вагоните - се отключваха централно... Стояхме два часа... Да ти обяснявам ли кой къде си "извърши" естествените нужди? 😁

майор

Как си оцелела, ма будуреста?!

ЗИП
снимка на ЗИП

 Съмнявам се, че в американската кочина ползват такива нещица....

 

:)

Сироко Леванти

американската кочина 

Ти си виж държавата.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×