Медия без
политическа реклама

Руска подводница не успя да изстреля балистична ракета

21 Окт. 2019
https://7info.ru

По време на ученията „Гром-2019“ руската подводница „Рязан“ не успя да изстреля междуконтинентална балистична ракета, съобщиха руски медии. От руското военно министерство заявиха, че изстрелването е умишлено отменено, но все пак по технически причини. Според експерти и ракетата, и подводницата са стари, така че проблемите с пуска не изненадват никого.

По време на стратегическите учения по време на изстрелването на две междуконтинентални балистични ракети Р-29Р, подводницата K-44 „Рязан“ едната от тях не излезе от шахтата на пусковата установка, съобщи в."Ведомости“, който първи съобщи за това. Като се позова на анонимен източник, близък до министерството на отбраната, вестникът съобщи, че причината може да бъде отказ в системата за контрол на изстрелване на подводницата. "След оценка на информацията за техническото състояние на една от ракетите на подводницата „Рязан“, получена непосредствено преди изстрелването, беше решено да не се използва за тренировъчен удар. Отмяната на изстрелването на тази ракета не се отрази на успешните резултати на учението „Гром",“ се казва в съобщението на пресслужбата на министерство на отбраната.

В ученията „Гром-2019“ участваха пет атомни подводници от северния и Тихоокеанския флот. Те изстрелваха ракети от Баренцово и Охотско море.

Още по темата