facebook
twitter

Горещи новини

Русия върна на Украйна пленените кораби

931

 
Русия предаде на Украйна задържаните миналия ноември в района на Керченския проток три военни кораба, съобщи руското министерство на външните работи. Киев настояваше за връщането им като жест на добра воля от страна на Москва преди четиристранната среща на върха за Източна Украйна следващия месец в Париж. Още вчера започна изтеглянето на буксир на корабите от пристанището в Керч към мястото, където предстои да бъдат предаде на украинската страна. Буксирът "Яни Капу" и артилерийските катери "Никопол" и "Бердянск" бяха задържани на 25 ноември миналата година в района на Керченския проток, допълва БНР. 
При задържането руската брегова охрана откри огън и рани трима от намиращите се на борда на корабите 24-ма украински моряци. Те бяха обвинени в незаконно преминаване на руската държавната граница. През септември бяха освободени в рамките на договорен между Русия и Украйна обмен на задържани лица.

Ключови думи:

Русия, Украйна, кораби
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сърбия купи руски комплекси "Панцир С1" срещу US изтребители

20.01.2020

9913 48
Полша си поиска от Русия изнесени културни ценности

19.01.2020

5129 230
Путин се обяви против доживотната власт

19.01.2020

2147 46

Коментари

mull

Ръка целунаха ли?

Или друго им подадохте за тази цел?

марк

 

 

 

                        То пък едни кораби....Баси черупките .

БатВаню

Тя пък една гара...

н16
снимка на н16

Безсмислието на тая държава, наречена Окрайна- още не е свършило. ЕС няма никакво желание, да ги финансира. САЩ (Тръмп) - също. Може да им вземат и земята, но ако дойде нова власт - то решенията на старата вероятно ще бъдат анулирани.

mishle

 По-голямо безсмислие от Рассийката не се вижда в източна посока - разпадаща се бивша империя, оградена от мразещи я бивши територии... и един голям лакомник захапал вече сибир. Следващата вълна на разпадане не е въпрос на дали, а кога. Държава с порутена иконимика и управлявана от корупция, кражби, и насилие, мечтаеща единствено за миналото си от 19-ти и 20-ти век няма как да оцелее в технологичния 21-ви... 

банда

Служил съм на военен кораб.

Кви са тия гемии?  Не са и риболовни..

При нас с нещо подобно транспортираха отпускарите до брега по време на учения. Като висяхме на рейд де..

В интерес на истината, тоя черния до пирса- с кранците мяза на рекетата в Созопол. Ма не му се вижда кърмата- дали става за трал.

Ма военни кораби- абсурд! Освен по книга.

inventus

Банда! Този черният дето ти прилича на риболовен кораб всъщност е влекач. Притежава изключително мощна силова установка и един особен вид движители /роторни/ намиращи се в хоризонтално положение под водата и движещи се в птотивоположни посоки. Това дава на кораба голяма маневреност и мощност. Малките катери всъщност са някаква тяхна доработка на съществуващи от едно време катери на които е поставена лека броня и въоръжение. Предназначени са за действия в плитководия и реки. Точно са си адеквантни на условията там. Ако си спомняте сагата със залавянето им и записа на радиоразговорите между руската гранична охрана и брега там единият от тях отиде към плиткото и от брега заповядаха на руският кораб да го преследва. Тогава капитанът на руският кораб се опита да оспори заповедтта като каза че там е мелководие но все пак я изпълни и го преследва.Според мен по скоро украинеца се предаде щото ако беше решил да отиде на плиткото нямаше да го заловят но и нямаше да го пуснат да избяга. Американците с такива катери по време на виетнамската война доста успешно вършееха из река Меконг и нейните притоци. Добре стана че им ги върнаха все пак.

банда

Знам че е влекач. Знам че другите два са граничари. Но не са бойни кораби.

Boris65

Сега флотата на Украйна може да дочака попътен вятър, героите гребци да напънат мускули и с пълна пара да поемат да освобождават Азовско море и Крим . 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×