facebook
twitter

Горещи новини

Русия спира износа на петрол за Украйна

3904
Илияна Кирилова

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна. Това е обявил на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев, предаде БНР. Той е подчертал, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия.

"Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение на нашата страна: разшири списъка със забранени за внос в Украйна руски стоки. При тези условия сме принудени да защитим интересите си и да приемем ответни мерки. Подписах правителствено постановление на тази тема", казва Медведев.

Забранява се вносът в Русия на украински дрехи и обувки, картонени и хартиени изделия, продукти на металообработващата промишленост на обща стойност 250 милиона долара за миналата година. От първи юни се прекратява също така руският износ за Украйна на петрол, петролни продукти и въглища.

Украйна въведе санкции срещу Русия през 2015 г. заради Донбас и Крим. Те неколкократно бяха удължавани, а списъкът със забранени за внос стоки - допълван. За първи път Русия предприе ответни мерки през ноември миналата година. Москва налага ответните санкции дни преди президентския балотаж в Украйна в неделя, припомня БНР.

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Захариева и Лавров обсъдиха стратегически енергийни проекти и Сирия

21.10.2019

5517 66
Кюрдите нямат приятели... освен планините
Медведев: Русия ще помогне на Сърбия за суверенитета ѝ

19.10.2019

3572 36

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Въглищата са много важно допълнение !

 

Почти колкото петрола. Украйна имаше голяма металурия, която западна а сега съвсем ще сдаде багажа. 

 

:(

 

Природния газ, ядреното гориво и Днепър ги пазят за накрая явно.....

 

:((

Тони Йорданов

 Не пипай ядренното гориво, че пръчките на Уестингхауз са калпави. Нов Чернобил ли искаш?.

geo_19

 

Украина может обойтись без российской нефти, но не без угля и нефтепродуктов, считает эксперт Финансового университета при правительстве РФ, ведущий эксперт ФНЭБ Станислав Митрахович


 https://eadaily.com/ru/news/2019/04/18/ukraina-moz...

Наблюдател 1

Тя руската индустрия като е в едно цветущо състояние, та стой та гледай. ☺ ЕС спира въглищните централи. Ето къде ще си продава въглищата. В крайна сметка по-малко пари за РФ. Тя печели единствено от износ на суровини.

Душко

Цветуща , но не чак както нашата прецъфтяваща )

Iberia
снимка на Iberia

Русия спира износа на петрол за Украйна

 

Пак ли?

Днес за втори път руснаците спират износа на петрол за украинците.

Странна работа...

Утре, колко ли пъти ще спират?

PlaNed
снимка на PlaNed

Не се умориха руснаците да спират днес петрола на 404 или това се дължи само на нежеланието на рИдакторите да четат вестника?

Дончев, Дончев, до къде го докарахте? И персонала дори не иска да ви чете.

Останахме няколко изкуфели дъртака живеещи още със спомените от края на миналото столетие, когато трябваше да ти го запазят със връзки, ако не си абонат...

riapa

Когато беше още малък формат и се молехме от трите получени бройки, една да е за нас! Издателят беше, ако не се лъжа, "Малък вестник ООД"!

Със "старите журналисти"-Миле Спахийски, Пете Цековски(той още си е тук), Ива Николова и други. Винаги контра! Така е останал в спомените ми!

mi6osp.

https://ria.ru/20190418/1552827227.html

Дмитрий Медведев заявил, что Москва приняла ответные меры на действие кабмина Украины, который расширил список запрещенных для импорта российских товаров.

Глава правительства пояснил, что Россия вынуждена защищать свои интересы.

С 1 июня Россия будет поставлять Украине уголь, нефть и нефтепродукты только по отдельным разрешениям.

Кроме того, Москва запрещает ввоз украинской продукции машиностроения, легкой промышленности и металлообработки.

Медведев напомнил, что за прошлый год Украина поставила таких товаров на 250 миллионов долларов.

mr_self_destruct

Укритие да не гръмнат още един реактор. Европа ептен ще згине.  

jekovcar
снимка на jekovcar
БГ находището „точи зъби”
vkamen

Премиер Медведев , С/У Украина , моята украина .ЛЕКО Е ..................!!!

ИвКо

Когато беше още малък формат и се молехме от трите получени бройки, една да е за нас! 

Винаги ще си го спомням със задоволство, беше една реликва, нещо тънко, малко и на непретенциозна хартия, беше лъч на надежда, уви не се получи. В нашият областен град беше точно по една бройка на всяка будка на РЕП, обикалях преди девет и си го намирах.

 

 

Седем с един...

Съдейки по ника и коментарите ви, по-скоро сте привърженик на "Планета", ако въобще има такъв. Но пък неква кабеларка с такова име съществува...

аванти дилетанти

На това се казва предизборен подарък за Порошенко. И разправяйте ми какви професионалисти били руснаците. Можеха да изчакат поне балотажа.

rorik

Ами нормално.Изтича договор , спира. Ще мисли следващия Президент. Предполагам че и днешния е мислил. 

Едо време , като начинаещ работник , шефа ме караше да му нося кофа ток . Ако ще и с кофи ток , газ , въглища да носят , ще намерят от къде и ще носят колкото им трабва. Колко е била права Европа, нали? Поне двама трябва да са ти на входа. Иска ли Росия да един от тия двама? Явно не иска . Ми хуибаво.  . 

ЗИП
снимка на ЗИП

Нема лошо да има "два източника".

 

Ето в момента на практика ще видим как действа това ! Ся кат почнат едни танкери със саудитски петрол да идват през Проливите, кат почне една промяна на инсталациите на рафинериите, "реверс" на петролопровода "Броди-Плоцк", като се почне внос на въглища от ЮАР и Колумбия....

 

:))

 

Проблема е обаче, че вчера висши украински чиновници проплакаха, че се задава "колапс". Явно "двата входа" нещо не са им опция....

 

:(

Тони Йорданов

 Дръжте се хохли. Запад вам поможет.

https://www.youtube.com/watch?v=NB2sw97NzVI

 

sneaky_humanoid

BEIRUT, LEBANON (1:50 P.M.) – The Iraqi Armed Forces have reportedly received a new batch of T-90 tanks from the Russian military, Iraqi News reported on Wednesday.

Citing the commander of the 9th Armored Division’s commander Major General Walid Khalifa’s interview with the National Iraqi News Agency (NINA) on Tuesday, Iraqi News reported that the Iraqi Ministry of Defense received their fourth batch of Russian-made T-90 tanks.

The Iraqi military will begin using the tanks once they complete training, the Iraqi News report added.

Iraq first agreed to receive the T-90 tank in 2017 after seeing the Syrian Arab Army’s (SAA) success on the battlefield.

Speaking to Sputnik, Russian military expert Viktor Murakhovsky recalled that “the conditions of Iraq and Syria are desert and semi-desert areas and a long range of open spaces.”

“The T-90 is already successfully using guided missiles launched through the barrel; in this regard, a high-precision missile with a range of up to five kilometers can be described as a sort of [the T-90’s] ‘high-precision hand’,” Murakhovsky said.

The Iraqi Armed Forces now have a have a large number of battle ready T-90 tanks in their arsenal.

https://www.almasdarnews.com/article/iraqi-army-re... 

СвКащей
снимка на СвКащей

Снеки, тва намек ли е, че мечкария смета отбранително и миролюбиво да опушка Украйна? Мокри сънища посред бел ден? Бравос! 

rorik

Донбас  няма ли да им даде въглища?А Украйна ще купи ли от ДОНБАС??Да им дава пари та да си купуват калашници от Росия ли??

Доси

Начи с такива приятели като УСА на Украйна врагове не и трябват. Сама ще се затрие и разпадне... е, Русия ще помогне малко де, ясно е. Украйна или ще бъде проруска или няма бъдеще като държава. Вариант в който Украйна е единна, силна, и АНТИруска просто не се предвижда... а с непърпеливите си действия и с алчността си УСА също много силно помагат на Русия да си постигне целите... хвала на такава "мъдра"  и "изключителна" политика.

Единственото с което си обяснявам че нещата в Украйна все още не са се взривили е това че Русия играе за цяла Украйна. Бавно, методично и с голямо търпение, Русия оставя "незалежната" бавно да къкри в собствен сос и да бере горчивите плодове на собствената си глупост и западното "приятелство"... Русия чака положението в Украйна дотолкова да се сговни, че самите украинци да пожелаят сближаване и дори сливане с РФ и да ви кажа това хич не е толкова невероятно. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Интереса на Кремъл е в Украйна да има "нонстоп анархия".

 

Такава е била и политиката на "Царя" през 18 век. Той винаги е подкрепял "най-слабия гетман" за да може конфликта да продължи най-дълго, населението да се умори от мизерията и да дойде на килимчето да иска "намеса" , по него време на Екатерина Велика.

 

Апропо малко числа.

 

Новите санкции наложени от Русия обхващат търговия за около 4,5 милиарда $, което отговаря на около 30 % от общия стокооборот. Така, че има за къде още да се "ескалира"....

 

:)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×