Медия без
политическа реклама

Румънският президент прикани правителството да си ходи

27 Май 2019
Клаус Йоханис
Клаус Йоханис

 

Президентът на Румъния Клаус Йоханис прикани управляващата партия да се оттегли от власт след ниския резултат, който получи на изборите за ЕП (около 25%). Той подрави основните опозиционни партии за тяхното представяне и благодари на румънците за избирателната активност. 


Президентът разкритикува Социалдемократическата партия (СДП) за лошата организация на евровота и за опашките в избирателните секции в чужбина. Той каза също, че резултатът за партията е много по-нисък от този на парламентарните избори през декември 2016 г. (45%). “Правителството на СДП трябва да напусне. Този резултат не може да се тълкува по друг начин ”, каза Йоханис.

„Избирателната активност е сензационна. Имаме около 50 % участие на изборите за ЕС и 40% на референдума. Скъпи румънци, благодаря ви! Вие дадохте ясен и твърд глас, който не може да бъде игнориран от който и да е политик в Румъния. Референдумът приключи успешно. Вие гласувахте ясно и категорично за правилната политика, за независимо правосъдие, за добро управление и за Румъния”, каза Йоханис в речта си веднага след като избирателните пунктове бяха затворени и бяха обявени първите резултати от екзит половете. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата