Медия без
политическа реклама

Рашидов: Защо приемаме София като салам?

"Спънат се и след това перката му е виновна. Ще гледат!", заяви той по повод ограничителите по "Граф Игнатиев"

05 Септ. 2019
Илияна Кирилова

Тези избори ще са неприятни, защото тук станахме плац на черния пиар. Политиката е изразяване на позиция, защита на платформи, отстояване на теми. Зад това ще се появят много компромати, мръсотия. Това обяви пред bTV депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод предстоящите местни избори.

Защо приемаме София като някакъв салам, който сега ще видим кой ще го яде, запита реторично Рашидов. "София е жив организъм. Защо гледаме на нея като на една говорилня, която да обсебим? Живеем в този град", каза той, цитиран от news.bg

В коментар за кандидатите за кмет на София Вежди Рашидов обясни, че смисълът на нещата е да създават, да изграждат. "Манолова е активен човек, винаги съм имал симпатии. Фандъкова се доказа", коментира той. 

Запитан за Ларгото, което малко след откриването си протече и плочките бяха счупени, той отговори: "Ми ходят по тях, бе, пак има счупени. То е за ходене, не за скачане. Проектът не е сбъркан. Около стъклата има улеи, където да изтича водата, не е място, където да мине камионът, събиращ снега", обобщи той.

Относно критиките към ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", който се проточи много, Рашидов нарече представителите на Спаси София: "тези момченца, които едно дърво не са посадили". По думите му: "Графа беше една кочина с една трамвайна линия, никога не е бил по-хубав от сега". "Спънат се и след това перката му е виновна. Ще гледат!", нареди на пешеходците депутатът от ГЕРБ.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?