facebook
twitter

Горещи новини

Радев: Държа директорът на „Военна информация” да бъде военен

Президентът се опитва да спре законопроект на управляващите, с който за шеф на военното разузнаване може да се сложи цивилин или човек от ДАНС примерно
1935
БГНЕС

Военното дело е изключително сложна дейност затова и досега, както е по закон, ръководителят на служба „Военна информация” трябва да бъде човек с военно образование, с военна експертиза, с военен опит, с военно звание. Това каза президентът Румен Радев относно подготвяните промени в Закона за военното разузнаване, предаде репортер на БГНЕС.

В Народното събрание има внесен законопроект за допълнение на Закона за военното разузнаване, с който се въвежда алтернатива да се даде възможност длъжността директор на служба „Военна информация” да се заема и от цивилен.

Президентът Радев е категорично против. „Военното дело е изключително сложна дейност”, смята Радев: „Ако сменят закона и я кръстят служба „Цивилна информация”, тогава ще приема да бъде и цивилен. Аз държа да си бъде военен от кариерата”, заяви той.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Германия официално обяви, че е против връщане на Русия в Г-7

27.07.2020

4965 119
Румен Радев събра шефовете на спецслужбите

25.06.2020

4824 35
ГЕРБ прекрои закона за военната разведка за втори път за 6 месеца

14.04.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2127 15

Коментари

ArcheoBG

Можеш да се държиш само за полата на Десито и да ревеш за Русия.

аман бе

Изобщо вдяваш ли за какво иде реч или имаш насрещен план?

ArcheoBG

Вдявам доста  добре. Крайно време в тоя да спре да се изживява като политически фактор, които може да иска каквото и да било. Да се придържа към конституционните си права, а не да  вряка като квартална клюкарка.

inventus

Точно това му е работата на президента. Да вика да кряка но да се чува и да служи за някакъв коректив. Ето предишният например още си кряка и никой нищо не казва. Така трябва.

Jules

ArcheoBG, достоен представител си на "ония" 80 %.

Значи главнокомандващият, генералът, Президентът най-накрая, няма право да изкаже мнение за началника на служба ВОЕННА информация. Нищо, че подписва указ за назначаването и освобождаването му. 

Нивото на този форум пада неудържимо.

 

Дагоев

Точно това си мисля. И тук налазиха дебилите. Май са вече на луната, но отвъд.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Капеесесбекапе ураа 

Traktor1

Объркал си форума,тавариш,жертвите от препиване с бояришник сте за другаде 

First Strike

Да се придържа към конституционните си права, а не да  вряка като квартална клюкарка.

Хубавото е, че ти немаш думата. ?

Диагностик

Ще направят длъжността подходяща за Цв.Цв.

 

bobone

Явно много те е впечатлил Цв. Цв. И на всякъде го коментираш, като Иванчо за краставицата.

Къде видя в статията нещо за него? 

mamut

кадърен и профисоналист -нали ги уволнихте и ги разкрихте , от де ще го намерите. Сегашните от ДАНС са смех, та смех.

peniko

При всичкото ми уважение към Президента - няма как на тази длъжност да бъде назначен военен, просто защото от доста време ние нямаме исктински военни. Басирам се, че класиралият се кандитат ще е възпитаник на УНСС-Враца, с диплома 3.88 .... щото дамата с 3.89 вече я назначиха

Slava
снимка на Slava

Нищо де, може да е последният некадърник, но да е военен и даже да не е разбрал какви са правилата за даване на достъп до информация. Като този, който подаде оставка.? Някакъв коментар от Радев за него има ли?

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Малий, гербераст се закахърил за кадърността на служителите. Все едно проститутка да се притеснява за обществения морал.

 

Виж ся, Славче. Човекът е казал да е военен, не че с това се изчерпват изискванията. Не е като солташакът на Ердо да каже да е гербераст и с това да се изчерпват изискванията за заемане на длъжността.

Хумангоид

неккъв ужъс, неккъф ат... за смисълъ и правописът говориме.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Радев иска военното и цивилното разузнаване да не си мешат капите - обратното на онова, което ГЕРБ от дълго време се опитва - да ги слее.

SINDBAD

– Военното разузнаване действа, като че ли, в нелегалност. Две парламентарни комисии го контролират , но при закрити врати и ние не сме чули нищо за дейността му.
Така и трябва. Не може Сульо и Пульо, с извинение, да знае всичко за военното разузнаване, макар че горе-долу така е станало в последните години.

 

 

– Истина ли е, че навремето сте успявали да вербовате и министри на чужди държави? Или фантазия?
– Не е фантазия. Срещу вас стои човек, който лично е ръководил този процес и е участвал в него.

– Вербовал сте чужди министри!
– Какво чудно има? Това е работата ни.

 

 

Но тази активност не е заради заплатите. Тя е заради голямата цел – да се обединят военното и цивилното разузнаване и да се подчинят на кръг от хора…Това е идея фикс за тях. В миналия парламент имаше проектозакон за това. И аз съм ходил там, заедно с други от асоциацията на военните разузнавачи, да убеждаваме парламентарните групи да не гласуват тоя закон. И успяхме да го спрем.

– Той беше внесен от реформаторите, които управляваха заедно с ГЕРБ тогава, ако не греша.
– Беше внесен от Атанас Атанасов. Хора, които не разбират от нещо, правят закон за него! Това има ли го в друга държава!

– Ген. Атанасов беше шеф на контраразузнаването, той разбира тези работи.
– Контраразузнаването е едно, а разузнаването е съвсем друго.

 

Николай Русатев

SSlavov

сте успявали да вербовате и министри 

 

Човекот дава нишан , но трябва време - вербоват РР,ББ,Мин.съвет , НС ,депутати и т.д. 

2рee

гробарите овладяват кадрово - калинково, де що има държавна структора вкл. и Военна информация. Тъпчат калинки и милиционери по митници, земеделие,СЕМ ...

Всичко за благото на ЧовекО ... от БанкИ и неговите дружки атлантически и мафиотски.

Гарантирано от ГЕРБ и от опита на БКП, БКП пасти да яде.

mamut

засега Военна информация(военното разузнаване) е единстваната сруктура която не овладяна от "Библиотекарите" и Шиши, още повече, че по закон ВИ може да слуша и проследява без да му е необходимо разрешение от съда е там е ключа от бараката. Искат да овладеят службата чрез  фалшиви обвинения. Още повече че разрешенията са давани от човек който е със същия достъп като ръководителя на службата и може да разрешава достъп, а ползвалите документите също са имали получен достъп за работа със секретни документи. Самата служба има служители които са на работа в чужбина под дипломатическо прикритие. Представям си като овладеят службата, колко гърбави ДеПреСирани калинки ще налазят дип.представителства.

Президента е прав да изисква, пък и той издава указа. Зависи и от самите военни най-накрая да се организира и да ударят по масата.

Влез или се регистрирай за да коментираш