facebook
twitter

Горещи новини

Путин: Много скоро страни от Източна Европа може да напуснат ЕС

Руският президент обясни разпада на СССР с лоша икономическа политика и определи САЩ като "велика страна"
4843
ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин не изключи възможността страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от ЕС, съобщи ТАСС. Путин коментира по време инвестиционния форум "Русия зове!", че противоречията вътре в ЕС са се породили заради особеностите на разпределението на данъците. Според него значителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отива в подкрепа на тези, които досега не са достигнали определено равнище на икономическо развитие. Според него става дума за десетки милиарди евро. "Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще достигнат такова равнище на икономическо развитие, при което те ще престанат да получават грантове и различни видове подкрепа от европейския бюджет, а ще трябва да плащат така, както прави Великобритания. И не съм убеден, че няма да им дойде на ум, както стана със самата Великобритания, да излязат от ЕС", каза руският лидер.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че безработицата в страната възлиза на 4,6 процента от икономически активното население, което е най-ниският процент в руската история. "Що се отнася до пазара на труда, безработицата намалява. Средно за периода между януари и септември тя възлиза на 4,6 процента от икономически активното население. Това е най-ниската - искам да подчертая това - най-ниската стойност в съвременната история на Русия", коментира руският държавен глава.

Путин обаче изтъкнал, че заплатите на руските граждани растат, но реалните доходи стоят на едно място, като настоя това положение да се промени. Както отбелязал президентът, един от ключовите показатели за икономическото развитие са реалните доходи на населението. "Известно е, че днес заплатите в Русия нарастват както в номинално, така и в реално изражение, но в същото време разполагаемите доходи на гражданите на практика стоят на едно място. Несъмнено тази ситуация трябва да бъде променена. Това е най-важната област в работата на правителството. И резултатите в това отношение все още са много скромни", подчертал Путин. По-рано министърът на икономическото развитие Максим Орешкин заяви, че реалните разполагаеми доходи на гражданите през втората половина на годината ще нараснат с 1% годишно.

Владимир Путин също така обясни защо се е разпаднал Съветския съюз по време на форума. Според него основната причина за разпада е била "неефективната икономическа политика на СССР". Руският държавен глава отбелязал, че заради нея се е случил "сривът в социалната сфера", който е имал "продължителни последствия в политическата сфера". В същото време Путин подчертал, че разпадането на СССР почти нямало връзка с нарастването на национализма в Прибалтика.

Президентът на Русия нарече САЩ "велика страна" и отбеляза, че страната му винаги е уважавала Америка и продължавала да го прави. Той припомни, че и двете страни някога са били "съюзници в двете световни войни". "Всичко това е наша обща история, при това историята е положителна", подчерта Владимир Путин. Той добави, че Москва и Вашингтон имали много общи интереси. Путин коментира още, че "всички прекрасно разбират, че Русия не се готви да нападне никого, руската заплаха е измислица". "Въпреки всички проблеми с Украйна, спекулациите около Крим и Донбас, всички прекрасно разбират, че Русия не се готви да напада никого. Колко са жителите в Европейския съюз? Колко жители има в страните от НАТО? Какъв е общият икономически и военен потенциал? Това са просто безсмислици, глупости, "руската заплаха" - това е измислица на онези, които искат да се вживеят в ролята си на преден отряд в борбата с Русия. Получават някакви бонуси и преференции за това", изтъкна руският държавен глава.

Русия е заинтересована Европейският съюз да се запази и да контактува с разбираем партньор, каза Владимир Путин. В своето изказване на форума той сподели, че Москва следи със загриженост случващото се там. "Голяма част от златния валутен резерв на Русия е деноминиран в евро. Стокообменът е намалял на различни решения за санкции и от 450 млрд. в момента е около 300 млрд. Европейският съюз е най-големия икономически партньор на Русия, затова Москва има интерес той да се запази и да функционира ефективно", уточни Путин.

60

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жириновски: САЩ са виновни за новия вирус

25.01.2020

1160 10
САЩ: Степан Бандера е бил кадрови агент на Хитлер 

25.01.2020

3042 62
Лондон и Брюксел подписаха споразумението за Брекзит

24.01.2020

1626 9

Коментари

Страници

Mavrodinov
Гладна кокошка просо сънува
Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Що се отнася до пазара на труда, безработицата намалява

И руският Баце се занимава с тъп пиар:

Безработица в России в октябре выросла до 4,6%

20.11.2019 16:31 

 

Общая численность безработных в России в октябре 2019 года выросла по сравнению с сентябрем на 105 тыс. человек и составила 3,5 млн человек, следует из предварительных данных Росстата.

Уровень безработицы, который в августе обновил минимальное с 1991 года значение, составив 4,3%, в сентябре вернулся на уровень 4,5%, в октябре вырос до 4,6%

Paranormal

Ще напуснат, как не. Щото много обичат да се редят за визи, да обменят валути, да плащат роуминг или да работят където си искат. Неща, които руснаците скоро няма да помиришат. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Шо ?

 

Великобритания напуска ли ? Напуска....

 

:)

 

Путин добре "троли". Имам чувство, че заедно с Лавров и Чижов тези трима  като, че нарочно  искат да потвърдят съмненията за "руска намеса" в изборния процес на Запада. 

 

:)

Krasimir Chenov

да Здравствует Императора Путина или накратко ЗИП или най-верен трол на съвецкия съюз или както се казва сега - Евразия ли ... как е конспиративнато име ...не знам. Фалшив бийтълс и срамежлива ватенка , първа партенка в блока лъскащи имиджа на великая Рус и лично на другаря император Путлер! С тази реч  започва официално борбата за откъсване на  държави от ЕС и пускането им в гравитационното поле на Русия. България е почти готова. Следващата година предстои постепенно спиране на пари по европейски програми. Това предполага стагнация на финансови средства за нуждите на клептокрацията и вследствие влошена бизнес среда за всички и както винаги най-тежко ще го отнесат обикновените хорица . Пропагандната машина вече е пусната. Денонощно насажда у населението лъжата , че Брюксел е виновен за всичко. При влошена икономическа ситуация популизмът лепи най-добре и населението вкупом ще анатемоса Еврогейския съюз , а Путин вече слага сиренцето в капана с фалшивата новина , че безработицата била спаднала и други подобни сладкиши. Моята прогноза е , че през 2023 г. ще има е референдум за Булекзит и към 2025 ще сме в процедура по напускане. За това работят неофициално всички в Парламента и Президентът, а официално вече заявено Сдружение русофили с Председател Николай Малинов, който беше уж обвинен в шпионаж , пък се оказана на среща с Путин в Москва. Мила родна картинка - ченге до ченге мила моя майно льо. Много добре илюстрирана от Комарницки в карикатурата за банята. Който не я е видял да погледне. Цацаров и Гешев висят на пиронче като хавлийки за тримата големи - КГБ агент Меди Доганов , фурнаджийската лопата от Банкя и детето на Партията Делянчо Бекапеевски. Запрятай ръкави колхозник ЗИП, сесията е открита!

paragraph39

/:/ Путин коментира по време инвестиционния форум "Русия зове!", че...

Владимир Путин също така обясни защо се е разпаднал Съветския съюз по време на форума.

.........................................................................................................................

Алоооо, "СЕГА", СССР се разпадна преди близо 30/тридесет/ години- а НЕ по време на форума "Русия зове" сега!!!

 

 

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Дивят му се вече на "Лидера", какви дивотии дрънка:

 

Идеология России

@IdeaFromRussia

 

Откуда вообще у президента такие сведения. Зарплаты по стране растут, безработица снизилась. Да он хуже Брежнева уже выглядит с таким маразмом. Такое чувство, что он сам себе этот бред рассказывает. Жуть.

geo_19

Путин: САЩ са страхотна държава, готови сме за сътрудничество

 

http://glasove.com/categories/novini/news/putin-sa...

stirlitz

Що не иде да пита бота Василий кой какво щял да напуска :)

От ботоска нещо е позатъпял силно.

 

https://panorama.pub/25978-iskusstvennyj-intellekt...

 

Paranormal

Не се изненадвам, имам едни клиенти - фирма, която се занимава изцяло с уреждане на миграция на руснаци в България. Спукват се от работа. 

Su38

Ей, не се спря тоз жужо, брей...

И лошото, че все става, каквото каже...

Тъмно пиво

Става, как да не става! Ето - виж тук как някои казани от Путин неща са станали: 

https://www.youtube.com/watch?v=zP0CRoaC6DI

Кара Колю

В Русия даже и мечтите са безплатни...

fisherman

Путин е прав единствено за Америка,Чърчил го е казал по друг начин;

''America is the worst country on Earth - except for  all the others''

 

Delius
снимка на Delius

Кремълски вещер-злодей.

 

Пак образува стрес на седесари и реститут-фашаги.

 

Ама идва Новъй год и пада.

mahler

Въобще не мога да се досетя защо е публикувана тази статия....

Още по-малко вдявам нейния смисъл....

Моля редакцията да публикува и мнението на белоруския президент по подобни въпроси....

 

Според мен БГ е първа в списъка за напускане/изгонване от ЕС!

Джиджи

По-вероятно е изгонването на България. Тъй като продлжава да не слушка и да праи квото си иска.?

 

А да напуснеш по собствено желание, изобщо не е равно на това да те изгонят ...??

dobadoba

' Руският президент обясни разпада на СССР с лоша икономическа политика и определи САЩ като "велика страна"

Не само политиката, системата беше скапана.

Докато нямаш стимул сутринта да станеш, мислиш и работиш до вечерта, забрави за напредък.

Това е положението.

⚓️

dobadoba

Колкото до това, че страни от Източна Европа щели да го напуснат?

И къде ще отидат? Имат ли избор, те не са УК с относително големите си ресурси?

В 1998 Горби каза всеки да се спасява кой както може, е, спасихме се някак си и без СССР, след години мъки...

⚓️

Съгласявам се, че Россия не мисли да напада никого - на никоя олигархия не и се мре.

Докато в предишните войни загиваха войниците в окопите(аристокрацията само гледаше), при ядрена война няма такава гаранция.

ЗИП
снимка на ЗИП

През цялата човешка история е управлявала "олигархията" квото и да значи сий термин...

 

:)

 

За "людишките" обаче е мноо по-добре да ги управляват хора "аристократи" отколкото некой от "тяхната черга".

 

"Шот вековната злоба на роба",  поради бързото свършване на "аристократите" ( статистически са малък брой) почва да си го изкарва на себеподобните....

 

:)

 

А най-добре е да има "неколко олигархии", които да се бодат помежду си и от това да печели простолюдието.

 

Както казва Виктор Юго :

 

"Бароните" в своята война с английския крал  без да го желаят искрено бяха, като "щит" на простолюдието от "тирана" наричащ се крал ! За съжаление ние във Франция тръгнахме по "ориенталския път" на Високата Порта...

 

:)

 

 

Джиджи

Руският президент обясни разпада на СССР с лоша икономическа политика

Ми то, целият Източен блок се разпадна в резултат на тая политика.

 

Абе, и заради некои други неща ... ?

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Европа на пет скорости, България - на задна ;-)))

navara

Има резон в това което казва Путин. Страните от Средна/Източна Европа цоцат сега от запада и взеха да се изправят на крака. Привличат инвестиции и се замогват. Не визирам точно България, тя е в друга графа. Едва ли ще допуснат мигрантския проблем на запада(който между другото се увеличва като търкаляща се снежна топка). В един момент тези страни ще трябва да плащат повече от това което получават на страни с изключителни демографски проблеми които днешния неолиберализъм завещава на много поколения напред. Тогава наистина някои ще погледнат на изток, защото запада на който се възхищавахме някога се самопогуби.

Желязко Желев

     Ще погледнат на ЗАПАД.По на запад.

subject

Не знам дали Русия се кани да напада някого, но определено каквото им падне в ръцете бива унищожавано. Пресният пример е върнатите украински кораби

 

Трите украински военни кораба, които Русия задържа миналия ноември и ги върна във вторник, са в много лошо състояние и не могат да се движат самостоятелно, заяви днес командващия Военноморските сили на Украйна, предаде Ройтерс.

„Очаква се около 16 часа днес те да влязат в териториалните ни води. Дърпат ги на буксир, скоростта е много малка. Те не могат да се движат на собствен ход“, заяви вицеадмирал Игор Воронченко пред украинската тв „4-ти канал“. „Руснаците са ги съсипали. Свалили са дори плафоните, розетките и тоалетните чинии. Ще покажем на целия свят варварското отношение на руснаците към тях“, добави той.

https://faktor.bg/bg/articles/rezil-rusiya-varna-k...

В крайна сметка, нападат това което могат да откраднат безнаказано като едни стандартни мародери. На такива да вярваш за каквото и да е, просто е глупаво.

E66

Смешник

 

Властта разваля човека.
Абсолютната власт го разваля абсолютно.
Щял да работи за повишаването на доходите.
Той като ли от вчера е там.
Същия Бай Тошо. Той след тридесет години във властта накрая установи, че социализмът бил недоноШче и че обстановката била тежка - ама кой е виновен за тази лоша обстановка (може би някой, който е начело на държавата от 30 години) не каза.
Весислава вчера при Дремджиев. Фактите се пробутват и фокусът се измества изкуствено в грешна посока.
Цветанов имал асансьор, онзи имал сауна на покрива.
Били ги уволнили, били ги махнали, били ги преназначили, онзи знаел ли испански или не знаел.
И никой не пита ОТКЪДЕ тези имат такива пари.
И Жужо - изправил се пред дръжки на микрофони и дава акъл.
И по-големи акълии го слушат.
И му пляскат.

 

 

Желязко Желев

             СССР не се разпада 17-30г,не се разпада по време на голодомора,не се разпада 45-53 в тежкия недоимък.СССР се разпада в период на относително доволство на народите.Навлиза 90-2000г в период на междуособни войни.Ужаси които почти са забравени.Отделна тема са опигарсите.Да имат активи 1-15млрд. всеки  и са примерно 100.Ама в съвременния свят е важно колко контролираш не колко имаш.

           И на запад и на изток в очите ни навират имащите,но контролиращите са други.За тях няма да чуете нищо!Точно Путин ли не знае защо се разпадна СССР?Точно Путин ли не знае структурата на контрол в руската икономика?Пак той ли не знае какъв е износа на капитали от Русия?А защо в Китай и Виетнам нещата стоят по различно?А защо Юрий Анропов не е нито Юри нито Андропов?А защо Путин беше редом до приемниците на "Юри Андропов' Горбачов и Елцин на незнам си кой парад?Какво демонстрира?

            А кои са страните от ЕС които ще станат донори към 28г.А те не са в еврозоната?Каква изненада!

             А мюнхенската реч?Че то май минаха 10г. и той Путин се оказа пророк?!Ми той и сега май е пророк!Така че тези дето го осмивате по кротко.Той знае какво говори и за кого е предупреждението

              Пренареждане?НАТО и мозъчна смърт?Макрон-Путин??

Въпроси,въпроси и май отговорите очевидни.

              И като се сетя за днешното изказване на Захариева започвам да се срамувам.Разбирам,че сме бедни но да имаме архи тъп външен министър не следва от бедноста.

vasilevil

Путин е велик!Добре че беше той иначе и Русия щеше да се разпадне.

Тъмно пиво

Ма как не! Направо като "Борисов е велик! Без него България щеше да се разпадне!"

ЗИП
снимка на ЗИП

Русия си е мноо добре сега.

 

Мордехай, Бланк и Бронштейн са лица които не говорят апцелютно нищо на младото поколение.

 

Техните идейни наследници емигрираха или в Брайтън Бийч или Беер Шева.

 

Къф разпад кви пет лева ?

 

Нема критична маса...

 

:)))

 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×