Quantcast

Медия без
политическа реклама

Протестиращи срещу локдауна се сблъскаха с полицията пред МС

Майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка към сградата на правителството

25 Ноем. 2020Обновена

Напрежение пред МС

Posted by bTV Новините on Wednesday, November 25, 2020

Недоволни от противоепидемичните мерки граждани се събраха на протест пред сградата на Министерски съвет. Те скандират "Оставка" и крещят, че Бойко Борисов няма право нито да затваря, нито да отваря нищо, тъй като е нелегитимен. Жени от "Системата ни убива", които са в основата на протеста, настояват да влязат в Министерски съвет и да разговарят с властта.

Плътен полицейски кордон ограждаше Министерски съвет и новата сграда на парламента. Някои от гражданите се опитаха да пробият кордона и да влязат в сградата на МС, но служителите на реда отбиха атаките. Майките от "Системата ни убива" хвърлиха и димка към входа на Министерския съвет.

Освен тях в протеста се включиха част от традиционните участници в антиправителствените протести, активисти на партия "Възраждане" и други. Събитието беше наречено "Да спасим България от фалит", предава bTV.

"Убийци", "Борисов - позор, оставка и затвор!", скандираха протестиращите. 

„На протеста съм за това да не ни затварят магазините, в които работим, или във фирмата, която работим. Не искаме да го затварят, и затова съм тук да ни дадат да работим спокойно, нашите собственици да са сигурни в това нещо, което, защото ако затворят бизнеса тогава и ние оставаме на улицата”, казва гражданин, цитиран от БГНЕС.

„Протестът е срещу мерките, които трябваше да се вземат за затваряне на държавата и за заседанието на правителството, което трябваше да започне в 10 часа, но както разбрахме всички, то се е провело в 7 часа, даже и брифингът мина. И единственото, което направиха, за да не изглежда, че искат да ни затворят до изборите, за да си разиграват коня както решат, го направиха до 31 януари, като не се отказват от заплатите си”, заяви Николай Зехирев.

По-късно недоволните се преместиха пред социалното министерство. Протестиращите свалиха наполовина българското знаме и замерваха сградата с яйца и ябълки, предаде БНР.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?