facebook
twitter

Горещи новини

Протест в "Княжево" заради засилен трафик през квартала

1277
Илияна Кирилова

Жители на столичния квартал „Княжево“ излизат на протест срещу т.нар. реверсивно движение, което се извършва в отсечката между улица „10-и километър“ и Черния кос, предаде БНР.

Според гражданите организацията на движението е предпоставка за увеличения трафик във вътрешно кварталните улици и нарастването на пътните инциденти.

Протестиращите се събират следобед на последната спирка на трамвай номер 5.

Ежедневно над 20 хиляди перничани пътуват до столицата. Отсечката Перник-София е една от най-натоварените в страната. Въвеждането на реверсивното движение има за цел да улесни пътуващите в най-натоварените часове.

По пътя, състоящ се от три ленти, средната лента сменя предназначението си и се използва като допълнителна за натоварената посока. Така сутрин, когато има по-голям поток от влизащи в София автомобили, две от трите ленти се използват за влизане в града. Вечер е обратното - и двете ленти са предназначени за излизащи от София.

Жителите на Княжево призовават за отмяна на реверсивното движение, което според тях влошава допълнително трафика и безопасността в квартала, превръщайки се в предпоставка пътят през дефилето да се използва от все повече транзитно преминаващи автомобили, които при нормално регулиране на пътя биха използвали автомагистрала „Люлин“.

В стремежа си да избегнат задръстването по бул. „Цар Борис Трети“ повечето шофьори използват вътрешно-кварталните улици, които според живущите не са пригодени за такъв увеличен трафик. По думите им се създава шумово и прахово замърсяване в пъти над допустимите норми.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

25.09.2020

Обновена

7219 36
Ден 78: Протестът се премести при централата на ДПС

24.09.2020

Обновена

3383 30
В Русе протестираха срещу мръсния въздух

24.09.2020

222 5

Коментари

joro_ivanov
Ако беше по-лесно през тунела при Люлин щяха да минават оттам. Уличната мрежа е за всички, не само за живеещите в квартала.
Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Не става дума за тунел, а за магистралата. Причината да не се използва от всички е недовършения участ от околовръстното между Филиповци и Бояна - там се образува гигантскот задръстване сутрин и придвижването от Суходол до източните райони на столицата отнема много повече време, отколкото висенето в задръстването при Владая, независимо дали има или няма реверсивно движение. Така че по-добре княжевци да отидат да крякат под прозорците на общината и бай Тиквун, вместо да се опитват да вгорчат живота на гастарбайтерите от югозападна България.

СФТ

Много просто, защото за нас София е място където живеем и искаме да ни е удобно,.чисто и сигурно. Който иска да живее тук да заповяда. Но да осигуряваме за всеки който иска от село до офиса магистрала няма да стане. Апартаменти в София бол... Тук се затварят улици, стават пешеходни, а те искат още пътища тип Цариградско.

 

Ад мин

"Така че по-добре княжевци да отидат да крякат под прозорците на общината и бай Тиквун, вместо да се опитват да вгорчат живота на гастарбайтерите от югозападна България"

 

Всъщност не става дори дума за всички княжевци, а за един файтон кресливци - 3-4 къщи от района между Черния кос и гумаджийницата, дето са си помислили, че цела Югозападна България трябва да им съчувства, че са си купили кимизарници именно там. Е, нема как да стане. Айде друм и у лево!

СФТ

Един файтон, ама жители на град София, които живеят в град София, а не гледат на град София като на работна площадка. Прочетете нещо за западна Европа. За Русия на казвам защото нали всички бягате на запад. Там как са устроени градовете и да ли от всяка колиба на село има магистрала до офиса? Или има влакове и рейсове? Давам Ви жокер: прочетете за Люксембург, Цюрих, Люцерн и т.н. Ама те май са много далече от село, а? И нЕма измъкване , а  :)

Ад мин

Бравос! Туй ще да е файтонджията. Ще прочетем, не че не сме били във всеки от тези градове! Умилително е да четем от некви сфетулки кво ни съветват да четем

Johnny2965

А и жилищните наеми са ниски, както ни информира предходна статия. Тристаен апартамент за по-малко от 500 евро месечен наем!

Хулиган

Докато половин Перник пътува сутрин/вечер до/от София с автомобил, вместо да има поминък на Юг от Люлин, все ще е така.

Пишман-капитализъм, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/29/kak-nauchihme-samosvalite/

Влез или се регистрирай за да коментираш