facebook
twitter

Горещи новини

Президентът призова институциите да проучат кандидатите за АЕЦ Белене

966
Илияна Кирилова
Румен Радев

Президентът Румен Радев призова държавните институции да проучат много внимателно кандидат-инвеститорите в АЕЦ Белене, техния потенциал и конкретните им планове, предаде БНР.

„Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва, че от тази централа има необходимост и може да бъде рентабилна, защото когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави много добре сметката“, каза държавният глава. Според него най-големият риск пред АЕЦ „Белене“ е след заявените добри намерения да се окаже, че потенциалът на избраните инвеститори е изчерпан и да се мине на вариант държавата да трябва да се намеси с предоставянето на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и идеята за самия проект – той да бъде без финансовото участие на държавата.

Ключови думи:

Румен Радев, АЕЦ Белене
13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България отложи търга за строител на АЕЦ "Белене"

24.04.2020

1970 8
Президентът подписа смирено указа за Гешев

27.11.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

1311 24
Президентът върна на ВСС избора на Гешев

07.11.2019

Обновена

9221 108

Коментари

paragraph39

/:/ Според него най-големият риск пред АЕЦ „Белене“ е след заявените добри намерения да се окаже, че потенциалът на избраните инвеститори е изчерпан и да се мине на вариант държавата да трябва да се намеси с предоставянето на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и идеята за самия проект – той да бъде без финансовото участие на държавата

.........................................................................................................................

А кой и как ще даде гаранции на инвеститорите, че държавата България НЯМА да се откаже/пак!/ от строителството на АЕЦ "Белене"?!

Бат Бойко ли, САЩ ли, Ферхойген ли, Кристалина ли...- КОЙ, бе?!

А?!

Сладур

Ако не беше президентът да прави смях в тая държава, щеше да е голяма скука...

торбаЛан

Ко каза тоя бе?

Доц.Трътлев

Каквото Десито му е написала.

HBK

Идеята на президента не е лоша. По-скоро тя е задължителна. И още по-важното – да се обявят имената на заинтересованите бизнесмени. А също и източниците (и местоположението) на парите им. 

 

Обзалагам се, че от там ще изкочат названия на добре познати Български и руски „бизнесмени”, макар че фирмите и консорциумите могат да носят звучни германски, швейцарски, сейшелски и дори американски (нещо като „американските” тецове) нюанси. Лицата и имената на някои от тях са печално известни – Христо Ковачки. Към тях, разбира се, могат да се прибавят имената на плеада Български премиери. Те си имат подлоги. Лица с нежни имена на тайфуни.

 

Теменужник Петкова – най-коварното, най-продажно и най-зловредно лице в момента; маша и подлога на руско-Българската енергийна мафия. Валентин Златев и Румен Овчаров (взети заедно) в пола. Видимата част на енергийния октопод.

paragraph39

БСП: Ще внесем сигнал в Прокуратурата за монопол на електроенергийния пазар на дружества, свързани с Христо Ковачки

22.08.2019

http://www.focus-news.net/news/2019/08/22/2691696/...

Диагностик

Русия? Китай? Корея? 

Чии пари ще проверява президента?  

Да си гледа екскурзията в планината и да диша повече чист въздух..

торбаЛан

Сигур има изпонавпредвид да се провери изоснови Росатом. Нема кво друго да е. Ковачки едва ли ще строи централа, освен ако не назначи рашистите за подизпълнители.

Status Quo

Видни  енергийни експерти пълнеха форума с  отрицателни дитрамби за патоци , централи и т.н. Ето на  2 години  се изипаха и туй дето отиде у  киреча се глупотийте надрусани в олимпийски мащаби. 

Нема лошо керван си върви псетата лаят. 

Invisible

    Безумие е да се позволява на частен капитал да строи АЕЦ.

    Държавата има достатъчно пари да се заеме с това.

    Проблемът е, специалисти и чиновници са много податливи на корупция, а и голяма част от тях са не особено грамотни.

    

stifen

Споко, бе момчета! никаво белене нема да се строи - ами просто има едни 200-300 милиона парици, които требе да се изпапат. Щом ги папнат - кой откъде е - А относно Ел Президенте и Деса Поетеса - ами че и те са хора, и те любят черния хайвер и водка Белуга. след като далаверата с Грипените се разсъхна - искат да си топнат човчиците и те в прословутия гьол!

Непримирим

Сигурно е така. Президентът напомня за себе си, да не забравят да го включат в далаверата. А тя е огромна и за всекиго ще има по нещо.

Дежурния

Има една пропусната "дреболия" от изказването.

Държавният глава подчерта, че няма да избързва с даването на оценки и очаква т.нар. кратък списък на инвеститорите.

https://www.president.bg/news5095/prezidentat-balg...

С Ковачки май малко се пресолява манджата. Той има голяма монтажна компания в енергетиката и търговци на ток. Очевидно има интерес за участие с тези фирми в стоителството и в изкупуването на ток от Белене, но е фантасмагория да бъде инвеститор или основен строител. За инвестиране трябва да се вадят пари, а няма как да се мине със счетоводни трикове.

По-интересни са другите непознати кандидати, дали някой по-известен не участва, но не иска да се афишира открито още в началото.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×