facebook
twitter

Горещи новини

Президентът: Не аз викам всяка сряда главния прокурор

Нито каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, обяви той по повод обвиненията на Борисов, че се меси в съдебната власт
2577
БГНЕС

Аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда, каза в Благоевград пред журналисти президентът Румен Радев, предава БГНЕС.

Държавният глава присъства на тържествената церемония по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България (АУБ) в Благоевград. На кратък брифинг държавният глава отговори на премиера Борисов за срещите му с магистрати, коментира и сделката за американските изтребители.

„Мисля, че това е една изкуствена драма, всички знаят много добре, че не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности по принцип, не настоявам за имена, а за спазване на закона. Затова мисля, че тези консултации отговарят на очакванията за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури за избора на нов главен прокурор. Защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност“, каза президентът Румен Радев.

„Аз мисля, че след като правителството и Народното събрание задраскаха състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за предложение. Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казват колко, защото виждате - идват избори”, заяви Радев.

В началото на церемонията държавният глава поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри.

57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (39%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Икономика“ (11%) и „Информационни системи“ (11%). Благодарение на образователната система liberal arts, 63% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който завършва Американския университет в България през 2005 година със специалности „Икономика“ и „Информационни системи“.

Приветствия към випуска ще поднесат и Иван Манев, председател на Настоятелството на АУБ, Джулия Уоткинс, президент емеритус на АУБ (1993 – 2003), както и Дрейк Уейзърт, съветник по обществените въпроси при посолството на САЩ в България. От името на завършващите бакалаври поздравителен адрес ще отправи Айла Байжомартова, а от магистрите – Александър Грамадов. Церемонията ще продължи с връчване на наградата на Н. Ц. В. Княгиня Мария-Луиза за виден възпитаник на АУБ и присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Минко Балкански. 

 

 

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов нападна президентството покрай оставката на шефа на НСО

23.08.2019

1167 3
Президентът призова институциите да проучат кандидатите за АЕЦ Белене

22.08.2019

898 15
Шефът на НСО е подал оставка пред президента

21.08.2019

4319 10

Коментари

WorkingClassHero

Президентът:

Не аз викам всяка сряда главния прокурор

Нито каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, обяви той по повод обвиненията на Борисов, че се меси в съдебната власт

 

👍

Доси

ПЛЯС... какъв звучен шамар! 

Радев 👍

 

Усещам че тука шъ има мятане за дребни шайкаджийчета връз амбразурата... 

Диагностик

Правителството прие българите да плащат при неясни условия...

 

Подписан ли е договора, одобрен ли е от НС или някое Хвърчило пак пуска фалшиви новини?

ГАМЕНЧЕТО

Проблемата е там че прокуратурата е свикнала на друг режим и при президента не знае как да се представи.

Invisible

   А дали това е вярно!

   Ами ако главния прокурор обича да играе карти?

kissсинджира

Ъхъ, и да му масажират ушите, от истински специалист. 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Правителството прие българите да плащат при неясни условия Подписан ли е договора, одобрен ли е от НС или някое Хвърчило пак пуска фалшиви новини?

 

Хайде ти кажи кво прие правителството. 🚬

onzitam

 Аз всеки ден вечерям с магистратка, а в събота и неделя закусвам и обядвам със същата. Поне два пъти в месеца правим семейни вечери с други магистрати....предимно магистратки,  понеже съсловието е доста феминизирано. Тези срещи са много скучни. Магистратките си говорят за закони, а за нас мъжете остава да обменим по някоя рецепта за баница:-))))

пощаджията

Ми хубаво.

Като станеш премиер, а жена ти стане главен прокурор, обади се пак.

Дотогава, по-леко със скачането връз амбразурата, да не се контузиш евентуално.

И да загубим таков ценен кадър, потенциален мин. пред.

 

volog2

Регламентирани ли са срещите на Бокаса с Цацата? Има ли стенограма от тях? Обсъжда ли се кой да бъде ударен на тях ? Това трябва да са следващите въпроси към БМБ.

buratinob

Обаче Минпреда и Гладния прокурор с голи гърди пазят имиджа ни на държава на мафията.😂

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

👰👎

Bacho Кольо

Радев ще допусне груба грешка, ако започне да отвръща на всяко дебелашко заяждане на СИКаджията. Нищо няма да докаже, никого няма да убеди. Ще вкара диалога в калното блато на ГЕРБаджийските корумпета, където те се чувстват в свои чисти води. Още повече ще сбърка, ако влезе в някакъв обяснителен режим.

Да прави каквото е решил, да гони пътя си, да тегли кервана, а работата на кучетата е да лаят. За друго не стават.

Хулиган

Крайно време е Радев да спре да говори с недомлъвки.

Мутри от намеци не разбират.

Както и назначените от тях прокурори...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-...

Звън®
снимка на Звън®

В думите на Радев едва са спотаени пагубните чувства на ревност и завист. Знайно е, че от три години Цацаров штудира одалистки и дервишки танци в медресето на Баязид джамия в Одрин и Теке-Дервиш Мавлеви. Благодарение на влиянието на Ахмед Доган, Сотир бей се обучава при най-знаменитите учители. Два пъти е танцувал пред самия Ердоган, който след края на програмата насаме в продължение на 20 минути е засвиделствал възхитата си от неговото изпълнение на прочутиия Айчобан гьобек. Всяка сряда Сотир танцува за своите покровители Тиквоний I Хипертоник и Доган ага. Те са го дарили с оригинален костюм на одалистка от харема на султан Ибрахим Гази - червени копринени шалвари, брокатено жълто бюстие и воал, с който е танцувала Саломе. Двамата покровители на Сотир Айгьобек са го декорирали и с превъзходна татуировка върху дяасната кълка. Изработена е от тату-звездата на Анадола Мурат Давул ага. На нея с над 30 цвята е изобразена Темида по време на полов акт с прокурор от Главната прокуратура. Попушват си наргиле Тиквоний и Ахмед ага, опиват се от пищното юридическо тяло, ловко хвърлящо сладостростни гьоабеци, щракат с пръсти, подпръцкват дактилно, а Радев Румен стене от завист и язва  скоротечно си завъжда.

Su38

Здравейте на всички отново! :) Добре е тук, по-топличко.

Някой май се е разпознал... Но какъвто и да е доносът, истината си остава истина.

RRZ4

Шофьорът на самолет пак се изока... 

пощаджията

Както и ти 🚬

RRZ4

👎

Buntaru

Чорапа въобще не е президент на всички българи. Той е си е кристален комунист. Абе човек който не може да озапти другарката в живота ще оптавя България. Жалко.

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

Бъркаш бил е комунист сега е от цру.в далечната 1992 пристига в сащ уж на семинар от тогава е много пъти там и нито веднъж в Русия. Мислите ли че е останал извън интереса ба цру

? Спешно активиран и назначен вероятно деса му е водеща .

 

sega_reader

Трол ?

RRZ4

Абе вЕрно! Тоа със зелените чорапи озапти ли си другарката или?

 

Чува ли се нещо?

terza

Чудя се освен за няколко сребърника, как  може някой да сравни орел с охлюв...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×