Медия без
политическа реклама

Полицията възпря опит за блокада на Е-79 от протестиращи

02 Дек. 2018
БГНЕС

Полиция и жандармерия не позволиха на близо 40 човека в Благоевград да блокират главен път Е-79 при шестия протест в града срещу социалното неравенство, предаде БГНЕС.

Протестът тръгна в 12.30 ч. като автошествие от Югозападния университет след дълги разправи с полицията и представителите на общината. Причината – демонстрантите искаха да минат по Е-79 до кв. „Струмско”.

Те опитаха на своя глава да блокират международния път, но бяха спрени от автомобили на полицията и униформени преди изхода на града.

Последва нов опит за блокиране на Е-79 – този път с пешеходно шествие към платното за Дупница и София. След това и трети – към Симитли и Кулата. Полицията, която имаше значително числено превъзходство, обаче не даде на протестиращите да спрат трафика.

Според БГНЕС е имало спречквания, но без сериозни физически сблъсъци.

След това протестиращите се върнаха към града и блокираха за 30-на минути ул. „Иван Михайлов” – вход и изход на града към София.

След кратък митинг, на който се оплакаха, че правителството не ги е чуло нито за намаляването на субсидиите за партиите, нито за цената на застраховките, протестиращите се върнаха пред университета.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?