facebook
twitter

Горещи новини

Полицаите готвят протест за повече пари за нощния труд

Те настояват сегашните 25 стотинки на час да станат 2,5 лв
1473
Снимка: Архив

Протест за размера на възнаграждението за нощен труд готвят синдикалните организации на полицаи и надзиратели, съобщава БНТ. Действията им ще бъдат подкрепени от КТ "Подкрепа" в рамките на тяхната кампания за достойно заплащане. Според синдикалистите, напрежението сред работещите се увеличава тъй като допълнителното възнаграждение за нощен труд у нас е 25 стотинки на час. То не е било коригирано от 2007 година насам. Синдикалистите настояват ставката за нощен труд да бъде актуализирана и обвързана с минималната работна заплата, достигайки размер от 2 лева и 80 стотинки на час.

След 11 януари 2018 г. ние не отменихме протестните действия, а само сме ги спрели. Премиерът Бойко Борисов потърси компромисни решения. Освен него обаче никой друг не е възприел това. Продължават да не ни компенсират за извънреден труд. 25 стотинки повече на час на за нощен труд е унизително. Сумата трябва да нарасне до около 2,50 лв.”, обяви в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Той коментира и случаят със задържания служител на 4 РПУ, който е пласирал наркотици. „Извършването на престъпление не трябва да се обяснява с ниското заплащане. Този човек просто е сбъркал професията си. Това е петно за нас. Заради лошите условия напускат опитни колеги. Това е и причината за подобни случаи. Наемат се съмнителни и непроверени лица”, поясни Кузманов.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гледай Сандански, мисли за цяла България
Борисов: В ГЕРБ сме само жени, а където има мъж, и той е жена

26.09.2020

Обновена

10955 45
Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

25.09.2020

Обновена

7310 36

Коментари

JollyRoger's

Как не се е сетил Башбаканът да обедини в екипи нощните патрулки и жриците на любовта? Публично-частно партньорство, демек. С подобна иновация джандарите ще захлебят, а труженичките ще имат сигурни условия на труд. Така и “излишъкът“ Му ще расте още по-бързо от икономии за заплати на полицаите. Младенчо, води си бележки, душа!???

america1332002

колко са им сега заплатите?

25 ст. е смешно малко. бойко ще го оправи това като се върне от чужбина

JollyRoger's

Първо трябва да оправи батака в колхоза. Като назначи новото ръководство, ще обърне внимание и на джандарите. След тях ще прати всички тикви и кратуни на море, за да не са празни плажовете...??

Диагностик

Всички протестират за повече пари. Само троловете на Кирчо и Кухев си траят, даже не искат повече и за нощен труд. 

america1332002

навсякъде протестират за пари. виж какво става в париж. събориха града

Sapienti_sat

Наемат се съмнителни и непроверени лица”, поясни Кузманов.

 

И защо? Въртисинджирковци!

Влез или се регистрирай за да коментираш