Медия без
политическа реклама

Пламен Георгиев подаде оставка от спецпрокуратурата

01 Окт. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бившият шеф не антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е депозирал във Висшия съдебен съвет тази сутрин оставката си като прокурор в Специализираната прокуратура. Това съобщи за "Сега" говорителят на прокурорската колегия на ВСС Даниела Машева.

По всяка вероятност оставката му ще бъде гласувана утре от прокурорската колегия, като точката в дневния ред ще бъде предложена по време на заседанието. До момента Георгиев беше в неплатен отпуск, след като в началото на август ВСС се събра извънредно, за да го възстанови на работа като прокурор в спецпрокуратурата.

Бившият шеф на КПКОНПИ беше назначен от правителството за консул във Валенсия, но поста е несъвместим с длъжността "прокурор" затова е необходимо да бъде освободен преди да замине за чужбина. Последният месец Пламен Георгиев се обучаваше в дипломатическия институт към Министерството на външните работи. Преди седмица от МВнР съобщиха за "Сега", че в момента върви съгласувателна процедура с Испания за назначението на Георгиев, която почти е към финала си. 

Настоящото развитие идва малко повече от седмица, след като "Сега" писа, че Пламен Георгиев не е поискал да бъде освободен като прокурор, въпреки че Министерският съвет го назначи за консул. Междувременно антикорупционната комисия продължава да няма титулярен началник и се ръководи от зам.-шефа ѝ Антон Славчев - друго име, станало популярно с евтиния си апартамент и голямата си тераса. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата