facebook
twitter

Горещи новини

Нови ранени от ограничителите на столичната ул. "Граф Игнатиев"

Само за седмица втори човек пострада на улицата, чийто ремонт продължава
14075
https://www.mediapool.bg

Само за седмица втори човек пострада от ограничителите на столичната улица "Граф Игнатиев", чийто ремонт продължава. На 7 март около 11 часа възрастен мъж пострада, след като се е спънал в спорните ограничения, поставени по искане на Пътна полиция – София. Това съобщи очевидец на инцидента, който изпрати снимки на редакционната поща на Медиапул. Минувачи са помогнали на дядото да стане и да спрат кръвта от лицето му. Те са събрали и разпилените му вещи. Продавачка от съседен магазин е споделила, че това е поредният, вероятно десети, случай на спънал се в ограничителите и пострадал гражданин.

В началото на март 48-годишна жена също се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватман. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия. След този инцидент от "Пирогов" казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на ул. "Граф Игнатиев".

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да предизвикат инциденти с пешеходци. В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще бъдат взети мерки.

В края на януари потребител в социалните мрежи публикува снимка от пропаднала в дупка линейка на ул. "Граф Игнатиев". От публикуваната снимка се виждаше кола на Спешна помощ, която е стъпила на поставените от майстори плоскости върху дупка на ремонтираната улица. Дървени плоскости са поставени там, където не са наредени плочките или има останали дупки, с цел безопасност.  За гражданите обаче не е ясно, че отдолу има дупка и не трябва да минават през дървените плоскости.

Столичани продължават да негодуват срещу неразбориите при ремонта на улица "Граф Игнатиев". Поводи за оплаквания бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. "Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", коментира един от живеещите в района пред "България он еър".  Друг от потърпевшите от ремонта на "Граф Игнатиев" изтъква, че строителите не работят. Според него работниците идвали късно, почвали да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване. Последната информация от главния прокурор Сотир Цацаров датира от началото на декември 2018 година. Тогава Цацаров разясни, че Крусев е разследван за "длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки". В месеците след това кметът Йорданка Фандъкова на няколко пъти обясни, че са предвидени сериозни глоби при забавяне на дейностите и некачествена работа. "Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено", обеща преди дни столичният градоначалник.

Столичният кмет публикува в неделя обръшение към всички живущи в София по повод Сирни заговезни. „Обръщам се с молба за прошка към всички, които неволно съм засегнала с думи или действия. В забързания ритъм на дните не винаги съм успявала да предвидя всички последици и да видя всяко нещо, което е трябвало да бъде направено. Бог ми е свидетел, че зад всеки проект, който реализираме стоят обичта към града ни и желанието София да се променя и да става все по-добра за живеене.“, написа кметът на личния си профил във „Фейсбук“. Молбата за прошка идва след като Фандъкова бе силно критикувана през последната година от управлението си заради скандалните ремонти в центъра на София.

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Започва ремонт на пътя Драгоман-Сливница

23.05.2019

867 6
Кандидат за концесията на летище София иска да строи национален стадион

23.05.2019

267
Общината най-сетне обяви финал на ремонта на "Графа" - 28 май

Коментари

Страници

Дзопино

оня ден минах по графа. не бях минавал отдавна. потресен съм: 

 

Там плаче за ремонт!  сега - след като е правен ремонт. За мен тук трябва хора и фирми да бъдат осъдени за милиони и с престой в затвора. Срамота е. 

Sapienti_sat

В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще бъдат вземат мерки.

 

Но специалистите не са решили и няма да бъдат взети мерки! Ще оцелеят най-пригодните! Не случайно, "ограничителите"  са като надгробни плочи! Тъкмо и дупките не са зарити...

маргаритка2

Фъндъка е твърдо решена да редуцира населението в столицата.

Invisible

   Идеята да се поставят точно такива ограничители е, ако някой се спъне на тях,  острите ръбове да предизвикат колкото се може по-тежка травма.

   И това е умишлено.

   Нещо, като да се качиш да управляваш автомобил след  две ракии.

   Наясно си, че е опасно, но пак го правиш.

УмноКрасивЧуств...

Видяхте ли ся, а, прав беше шейх Ал Цецо Бин Вършецо, че не сме готови за хибридни атаки. Къф е тоя Граф, от който страда населението? Нека да позная - руски, нали? Друго ще е ако графа е евроатлантически. Е, то и във Франция населението може да пострадва чат пат и да загубва я ръка, я око, но шшшт. 

маргаритка2

Ти се майтапиш, но съществува инициатива да бъде прекръстен булеварда на.... ще познаеш ли? - Джон Ленън.

 

Няма да дам линк, щото ми писна от идиотии.

urupuchi

От уважение към пострадалите по-подходящо ще е Око Йено.

Скитник-1

   «В России две беды: дураки и дороги»   ,  да се замени със Софии   :)

Звън®
снимка на Звън®

Фандъкова многократно е предупреждавана, че трамваят по "Графа" е злина и трябва да бъде премахнат. Отсега е известно, че това ще стане, но до 2026 г. има още седем години  - виж https://www.segabg.com/category-then/hrupkavi-lesh....

 

Трябва да се помисли и за едно бъдещо заличаване на ул. "Граф Игнатиев".  Нейното трасе е нужно да се промени радикално. От пл. "Гарибалди" улицата следва да завива на север и следвайки "Александър I" да пресича фонтана пред народния театър, да влиза в сегашната "Славянска" и след пресичането на бул. "В. Левски" с четири платна да преминава през цялата Борисовата градина. "Граф Игнатиев" трябва час по-скоро да се преименува на "Роналд Рейгън". Същото следва да стане и с всички улици, които я пресичат или ще я пресичат в бъдещото.

 

Мунчо_Огнянов

Викайте Беар Грилз! Вместо да се плацика из безопасните Рилски езера и да вари жаби, да направи едно показно как се оцелява по "Графа" със стърчащи прегради и ями-капани, прикрити с дървени плоскости и клони. За екзотика по дъното на ямите могат да се забият колове със заострени върхове!

Като ще е джунгла - дунгла да е!

левъ

Явно съоръжението тротоар е било мръсно нещо при изготвянето на проекта.

ablepsia

На тоз, след като съсипа Женския пазар, се полагаше да го обесят на първия фенер, а не да му връчват съсипията и на "Г(р)афа".

 

 

Авторът на проекта за ремонт по ул. "Граф Игнатиев" арх. Иво Пантелеев беше абсолютно категоричен пред Bulgaria ON AIR, че повредените фрагменти са чисто вандалски акт.

По думите на арх. Пантелеев рушенето на блокчетата може да бъде и опасно, защото до няколко дни се очаква да бъдат пуснати и трамваите по трасето.

"Не би трябвало гражданското недоволство да преминава във вандализъм и не може да намира оправдание в обществените реакции, дори те да са негативни", посочи още автора на проекта за реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" в София.

https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-12-17/r...

 

А решението е простичко - ДА НАПРАВЯТ ОТНОВО ТРОТОАРИ!!!

 

 

 

 

 


 

Скитник-1

   Не зная защо, но всичките ми срещи с архитекти са пълен провал и поради тази причина ги наричам "архитектори" , но за съжаление положителните примери са малко....

маргаритка2

НЕ!

 

Решението е да поръсят със захар! И светена вода!

Evasion

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни

Не се е оказало сега. Опасни си бяха още на първата минута след поставянето. Сега просто идват потвържденията. Цялата улица е отвартилно грозна, изглежда сякаш последно е ремонтирана около Първата световна война. Какво е това чудо - не знам...

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще бъдат взети мерки.

Тоест всичко е правено по любимия български метод на пробите и грешките - "Дай да пробваме, пък да видим какво ще стане".

А беше ясно, че точно това ще стане, защото "Графа" е търговска улица и много хора зяпат по витрините, както е нормално по такива места. Като добавим и тия, дето вървят със смартфон с ръка и чатят, броят на пострадалите ще нараства. Така че, вместо да се инатят, да вземат по-бързи мерки.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Нови ранени от ограничителите на столичната ул. "Граф Игнатиев"

В първия момент помислих,че дописката е за войната в Сирия.В краен случай си викам,е нещо от Венесуела.Продължих да чета.И,о ужас!В София!?

Явно в столицата вилнее някаква твърде опасна банда.И трепе хора наред.Бандата на "Ограничителите"...

Миряна Б.

Проучих във википедията досиетата на граф Николай Павлович и графиня, по баща княжна, Екатерина Леонидовна, родена Голицина. описват я като аристократка до мозъка на костите и и надарена с небесна красота. Освен това тя е помагала на графа да прокарва руските интереси, което вбесявало Дизраели. Англичаните още тогава са имали параноя от Русия, днес под два савана - скрипалщина и хибридни войни. Похвалите за Екатерина са били от сорта: "Тази жена с една дума ще превземе Стамбул, а с една усмивка цяла Азия."

 

Обмислих аристократка ли е госпожа Фандъкова. В йерархията на ГЕРБ - безспорно. Но никак не помага на началника си Бойко да прокарва интересите на столицата. Виж, да ходи на молитвени закуски не отказва. И само с красотата и усмивката си никога няма да превземе столичани! Хеле ако продължи да ги трепе. И ако не спре с идиотския си избор на некадърни изпълнители. Такива, с извинение гъзоръки, по времето на Игнатиеви са ги пращали в Сибир. Щото представяте ли си Невски проспект с трамваи по тротоарните бордюри и пирамидки срещу мпс.

 

Дано сезамисли.

 

Шумахер

Раздават обществените поръчки на верни, пък им поставят задачи за умни. Е, не става така.

САТЪР
снимка на САТЪР

а  катето с Г@з си продължила  провинциалната...

фъндачана е раковото образование на  соф. община.

Шумахер

Архитектът на "Графа" директно да пътува към цацаратурата, на която всъщност вече й викат гешевтура, по името на очаквания нов Главен прокурор.

Дежурния

но съществува инициатива да бъде прекръстен булеварда на.... ще познаеш ли? - Джон Ленън.

Долна лъжа! "Граф Игнатиев" е улица, а не булевард!

Похвално е в София да се появи втора улица "Джон Ленън" (първата е в Студентски Град, до зала "Христо Ботев"). Ако две едноименни улици се окажат много, то улицата с дългия и калпав ремонт може да се преименува на "Доналд Тръмп"!

Седем с един...

А защо "Доналд Тръмп", а не "Джон Макейн"? Вторият има заслуги към България все пак, пък и премина в отвъдното, а първият е само background на Боковия задник и е още жив и здрав...

Кат' ще правим яредложения, нека да са няколко, за разнообразие...

sneaky_humanoid

София е като сън. Нали знаете как в сънищата всичко е объркано и не на място...

Памфуций
снимка на Памфуций

Някой не гледал къде върви и се спънал - не е особена трагедия и няма пряка връзка с щуротиите около Графа. Снощи у нас една жена се спъна в прага, излизайки от банята, и пусна една такава фраза, дето не я очакваш от дама. На влизане не се спъна, на излизане обаче се, но точно прагът и излезе виновен.

Imko1
снимка на Imko1

Извън темата, ама в твоята баня колко жени таковат... :)

Памфуций
снимка на Памфуций

Вчера -  шест. Други подобни въпроси? 

sneaky_humanoid

Снощи у нас една жена се спъна в прага, излизайки от банята

Ти да не живееш в двора на Централна баня? 😂

Nashenec

Защо някой ще се оплаква от Фандъкова и "Графа" ?

Ами че това си е така със София още от началото на ремонтите с европарите. Колко пъти ремонтираха Цариградско ? А с другите улици ?

Нали си гласува все за по-малкото зло, като злото е според мантрите на Боко и Цецо ? Що тогава се оплаквате? 

Избирате си ги - търпете си ги. Аз поне винаги съм гласувал срещу тях.

 

Хулиган

Подочух, че генералният ремонт щял да приклюи през втората половина на май.

В навечерието на изборите.

Няма начин Боко да не се представи в целия си блясък...

 

http://www.drago.info/index.php/2018/11/27/graf-ig...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×