facebook
twitter

Горещи новини

Нинова: Няма нужда един човек да съчетава всички постове

В отговор на негови твърдения, лидерът на БСП Корнелия Нинова бе остра по адрес на Сергей Станишев
3476
Илияна Кирилова

Няма нужда един човек да съчетава всички постове. Сергей Станишев като лидер на ПЕС трудно може да защитава специфичните български интереси. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова тази вечер пред bTV.

Думите й дойдоха в отговор на намеци и директни обвинения от Станишев часове по-рано за нагласен вот при заседанието на партийния пленум през уикенда. Тогава за водач на европейската листа бе определена Елена Йончева, а предложението на Станишев форума да избере челната двойка от кандидати не бе подложено на гласуване. Крайната дума за подреждането на номинираните според уставните правила има Националния съвет на партията, който още не е заседавал. По-рано през деня Нинова заяви, че именно съветът ще реши ще влезе ли председателя на ПЕС в листата или не.

Казаното от Нинова по адрес на Станишев пред bTV бе: „Много е важно да умееш да губиш достойно. Системата на избор беше възможно най-прозрачната – отпред, пред цялата зала – всички гледат урните. Тревожно е, че тези обвинения идват момент, когато БСП пое инициативата за честни и прозрачни избори в България. Заради такава надпартийна кауза напуснахме парламента. В такъв момент да внушаваш, че БСП не прави честни избори, е непочтено (…). Лидерът на другото голямо европейско семейство – ЕНП, в която членува ГЕРБ, когато избраха Жоузеф Дол за лидер, той се отказа от еродепутатското си място. Същото е и при либералите. Няма нужда един човек да съчетава всички постове. В Европа има едно неписано правило за несъвместяване на постове – нека отворим ветрилото. Защо вместо един българин на два поста, да имаме двама (…). Когато си президент на едно политическо семейство, ти трябва да правиш много сложни компромиси и баланси. Сергей трябва да балансира и да изразява позицията на общото семейство. Това го обременява и той не може да защитава само българските интереси, той  трябва да стои над тези неща”.

Ключови думи:

БСП, Нинова, Станишев, листа
75

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Левче на глас им е малко? Хайде да го докажат

19.06.2019

Юлиана Бончева

2371 7
БСП остана сама в предложението си за държавна субсидия от 5 лв. за глас

19.06.2019

Таня Петкова

506
Червеното ръководство тръгва да стяга редици за местните избори

18.06.2019

968 16

Коментари

Страници

вила

Туй за постовете и за друг се отнася-фактически си е ...баш на сите власти,без Президент,даже  е  и баш футболист.

NATURAL

Станишев и без да е лидер на ПЕС не би защитавал българските интереси. Зашото е цоциалист. А цоциалистите у нас. по чип защитават руските инереси, нищо, че в Русия е див капитализъм от 30 год. Ей на , 80 % от фору,а тук си защитават руските интереси, пред българските,  и се гордеят с това

ЗИП
снимка на ЗИП

Голяма Нинова.

 

Забавно е да се наблюдава, как де що има "гербер" или "градски десен" подкрепя Станишев....

 

:)))

 

Нинова води Левицата по правилния път - "ляв националпопулизъм", проруско говорене, антиамериканизъм и так далее.

 

Именно това ще се решава в европарламента - накъде върви Европа !

 

Нинова трябва да заведе Левицата към "Вишеград", Италия, Австрия и так далее....

 

 

Амира

👍 ЗИП, банда

Soren

👌👍 

Забавно е да се наблюдава, как де що има "гербер" или "градски десен" подкрепя Станишев....

Разните му герберастки ПИЦ-ове и БЛИК-ове първи станишевисти са станали. Утре и членски книжки от ПЕС може да им раздадат.

NATURAL

Забавно е да се наблюдава, как де що има "гербер" или "градски десен" подкрепя Станишев

 

Доста нискоинтелигентно заключение. Най вероятно папагалско повторениена кутева опорна точка. Хората извън БСП се радват на цирка и са морално задължени да пречат да бъде заметен под килима. Горецитираните кафяви сайтове си имат собствена кафява политика, но е налудничаво да овиняваш нормален човек в подкрепа за Станишев. Нито един такъв пост няма в този форум, колкото и да и  се иска или привижда на ордтодоксалната БСП-ария.

Лoвkия

Няма нужда един човек да съчетава всички постове

Така е, другарке, точно ТОЯ човек наистина няма нужда да ги съчетава...

Един ден това, че за Серж (абсолютно абстрахирайки се какво мисля за него лично аз или повечето форумци) са гласували толкова много членове, ще ти бъде припомнено, сигурен съм.

Серж е бая sneaky, не вервам да ти прости...

Forza NATO

Серж е бая sneaky, не вервам да ти прости...

 

Добър избор на терминология. 👍😂

 

Отлично пасва на персонажа и неминуемо напомня за един близък нему литературен и филмов херой:

 

Sam:
What are you up to? Sneaking off, are we?

 

Gollum:
Sneaking? Sneaking? Fat hobbit is always so polite. Smеagol shows them secret ways that nobody else could find, and they say sneak. Sneak? Very nice friend. Oh, yes, my precious. Very nice, very nice.

 

Sam:
All right, all right! You just startled me is all. What were you doing?

 

Gollum:
Sneaking.

 

👌

Стоф

У нас националното предателство се смята за политика, а същинската политиката за национално предателство. 

циникЪтхедонист

Все едно си казал :

У нас бялото се смята за черно, а черното за бяло.

Това не е от огромно значение за качеството  на живот на зебрата. 

банда

Нинова досега няма грешка в тази игра. Говори обрано, премерено, с уважение, но достатъчно ясно, така, че всички да разберат мнението и за Станишев. 

Но Е. Йончева куца. Поне засега. Гледах я в " Още от деня"- и не стои добре. Няма какво да възхвалява Станишев, и да разправя, че бил голям политик. Това я оставя открита за атаки поне по няколко направления.

И двете е време открито да кажат, че основни политики защитавани от него са тотално погрешни, и това е причината да бъде отстранен. Нинова на практика го направи, но Йончева още се опитва да остане настрани. Обаче няма как да стане.

А и само ще спечелят от директно говорене.

 

Гласът

 основни политики защитавани от него са тотално погрешни, и това е причината да бъде отстранен

Че нали тогава БСП ще бъдат отстранени от ПЕС? Нинова/Йончева едва ли искат точно това. 

банда

Че нали тогава БСП ще бъдат отстранени от ПЕС? 

Е, и ? Въобще не вярвам да ги изритат, първо защото ПЕС имат малко депутати в ЕП за да ги губят, и второ защото става доста конфузно и на показ скандала на председателя им, със сънародниците му от същото политическо семейство.

И това се сещам само на първо четене, а има и още.

Най вероятно ще предпочетат да представят конфронтацията като вътрешно партиен дебат. Но дори и да се решат на подобна стъпка,  на местна  почва БСП само ще спечели от това. Българските леви харесват ПЕС, точно колкото и Станишев.

Памфуций
снимка на Памфуций

Дето вика чичо Мишо "Има пълзяща болшевизация в БСП "  ....

Стоф

Нинова и цялото бсп са този вид биологичен брак, който може да оцелее единствено при вида хомо сапиенс. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Ех Банда,

 

Как искаш от Йончева да говори директно срещу бившия си любим ? Би било прекалено грозно....

банда

В тази игра половинчатите неща могат да те закопаят. Никой не завива болтовете на колата наполовина преди рали.

Щом си решил да яздиш тигър, няма място за колебания.

Памфуций
снимка на Памфуций

Нинова изобщо да не се колебае, ами направо да го изключва това наглец, Станишко от Партията! Откъде накъде той ще поставя нейната честност под въпрос ....

Гласът

Ха-ха! Точно така!

paragraph39

RE:

Твърдо и от години съм на позиция, че НЯМА нужда от национални/всъщност, ирационални!/ Избори за европейски депутати!!!

В Европейския Парламент/ЕП/ трябва да се чува, единствено и само, гласът на НАЦИОНАЛНИТЕ Парламенти, а НЕ гласът на НАДнационалните партийни формации/например, ПЕС, ЕНП и прочие/, както е сега и досега- чийто глас в ЕП може да е различен от този на националните Парламенти!!! 

Изявяването и гласуването на евродепутатите в ЕП трябва да е НАЦИОНАЛНО,  а НЕ партийно- и в никакъв случай НЕ трябва да е съобразено с каквито и да е наднационални партийни формирования в ЕП! В ЕП трябва да са представени Нациите и държавите им в ЕС, а НЕ партии! Партиите трябва да са представени само в националните Парламенти! ЕС НЕ е съюз на партии, а на Нации/държавите им/ ТЧК

Ерго, европейските депутати трябва да бъдат избирани и да получават мандат/какъвто и да е той по волята на Мнозинството там!/, единствено и само от националните им Парламенти- и каквото националният им Парламент реши, това съответните европейски депутати да представят и защитават в Европейския Парламент!!! А и така ще бъдат спестени на Данъкоплатците в ЕС десетки и стотици милиони, които могат да бъдат използвани за по-важни неща и нужди! КАЗАХ!

 

Slava
снимка на Slava

"Да, изборът на Йончева бе демократичен - с тайно гласуване и броене на бюлетини. Но след скандалите на пленума в неделя, след 140 регистрирани в началото и 172 отчетени гласа накрая, остават съмненията за нечестна апаратна игра, за купен вот и манипулации. За опорочаване на избора на водача на соцлистата се появиха съмнения още след като Нинова изпрати верните си депутати, които сама изкара от парламента, като емисари из регионите със задачата да не допуснат Сергей да бъде издиган или да има повече номинации от Елена. Но това не се случи. Затова в крайна сметка желанията на структурите не бяха уважени от Националния съвет. Не е красиво точно Йончева, която е лицето на БСП в борбата срещу корупцията, да е избрана начело на листата с манипулиран, или поне съмнителен вот."

 

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7351565

банда

Мога само да повторя ЗИП-а :

 

Пон., 18/03/2019 - 20:26 (нов)

ЗИП

Голяма Нинова.

 

Забавно е да се наблюдава, как де що има "гербер" или "градски десен" подкрепя Станишев....

тютюн

ЗИП-е, Памфуци+й, понеже не съм го чел, гербер ли е или градски десен?

:)))

paragraph39

ПАК да попитам/за размисъл/:

Какво правим и какво става, ако, например, в България/или в която и да е друга държава в ЕС/ Народът/Избирателите/ е дал Волята и Гласа си да управляват държавата АНТИкомунисти, а в ЕП Мнозинство има наднационална КОМУНИСТИЧЕСКА формация?! Ще бъдат ли зачетени/как?!/ Волята и Гласът на българския Народ/българските Избиратели/ и ЕП/ЕК ще остави ли управляващите в България АНТИкомунисти да водят и реализират АНТИкомунистическа Политика?! А?!

Или АНТИкомунистическата Воля и Глас на Народа/Избирателите/ "демократично" НЯМА да бъдат уважени и зачетени от комунистическото Мнозинство в ЕП/ЕК и те ще налагат КОМУНИСТИЧЕСКА Политика и съответните ѝ задължителни директиви/закони/ за изпълнение от управляващите държавата АНТИкомунисти! А?!

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Като левичар по убеждения, не предадени по полов път, трябва да отбележа и доброто и лошото в тая ситуация. Добре е че най-после БСП ще освободи лявото пространство, лошо е че казионните дори няма да разклатят ГЕРБ , та барем година още ще гледам втръсналите мутрафони.

Гласът

Добре е че най-после БСП ще освободи лявото пространство

 

Има хора си го мислят това от поне 20 години...

dumdim

а аз като старо ляв ще кажа кажа, че тая работа ич не ми харесва. да кажем - йончева, флагмана на борбата с корупцията, гордостта на хасково - на кого ни изоставя?

принцеса Даяна

140 регистрирани

172  гласували = 95 за Йончева + 75 за Станишев + 2 за ?(папата)

================

=32 мъртви души

според горната информация.

 Никой да не е посмял да обвинява Нинова в нечестни избори! ✌️

 Станишев загатна, че е имало 20 и нещо души от ИБ директно привиквани и заплашени от валидето.

Антей

Колежке,

адмирации за старанието Ви -

числа, изчисления и прочие.

 

Но политисторията сочи,

че подобни "откровения" като "загатна, привикани и заплашени"

хората правят и от страх,

когато не знаят или не могат да открият друг бизнес, 

с който да се препитават...

 

fierсe
снимка на fierсe

жгерб лудо влюбени в серж!😜

а ТОЙ как ще понесе изневярата?!?

 

http://afera.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b8%d1%...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×