Quantcast
МВР: Правилата са и за милионерите, и за изкарващия честно прехраната | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

МВР: Правилата са и за милионерите, и за изкарващия честно прехраната

Това съждение направи главният секретар на МВР по повод сина на Миню Стайков
1694
БГНЕС

"Правилата за движение по пътищата са еднакви за всички. Независимо дали е милионер или е човек, който си изкарва по честен път прехраната". Тези думи на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които се чуват във видео, разпространено в социалните мрежи, са по повод ареста от миналата седмица на сина на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко. 

Младият Стайков беше задържан от Столична полиция, след като опита да осуети проверка от органите на реда, които спрели брониран джип. Той пътувал в компанията на въоръжени мъже, а при молба от униформените да представи документите си за самоличност, отказал. Стайко обяснил, че тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в бронирания автомобил. Искал да стигне до там с влак, но след това променил решението си. Освен това се усъмнил, че полицаите, които му поискали документите, са истински служители на МВР.

Освен, че е обвинен за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления, синът на Миню Стайков получи обвинение от прокуратурата и затова, че звънял на телефон 112, твърдял, че е отвлечен. Той е заплашен с 2 години затвор. По Наказателен кодекс, толкова се полага за всеки, който "предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога". Другото му ново обвинение е, че е пречил на органи на властта да си изпълни задълженията. 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ:

Стайко Стайков бе издирван, а после и арестуван след мистерия около негово пребиване, престой в болница и внушения за отвличане. Това стана по делото, което се води основно срещ баща му. След няколко дни в ареста обаче, той бе пуснат от специализирания съд под домашен арест. Мотивите на магистратите тогава бяха сериозни здравословни проблеми, които не позволяват Стайков да остане в ареста. Делото се гледа при закрити врата, защото адвокатите на 30-годишния мъж били изложили факти относно неговото здраве.

Съдът не е приел искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, тагава съда се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син в МВР болница, твърдеше държавното обвинение.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВР раздаде 52 млн. лв. премии и награди на служителите си

14.01.2021

9621 13
Прокуратурата подозира, че добив на материали е виновен за бедствията

14.01.2021

1794 11
НСО прикрива МВР за полицейското насилие на протестите

11.01.2021

1733 11

Коментари

Invisible

   Този ще откаже и малкото милионери, които си изкарват милионите с честен труд, да спазват правилата.

   

peniko

"Независимо дали е милионер или е човек, който си изкарва по честен път прехраната".

Гл. Секретар Иванов философски е обобщил:

1. Който си изкарва честно прехраната не е милионер.

2. Милионерите не си изкарват честно прехраната.

Скрудж

Всъщност в България има много левови млионери. Един милион лева не са кой знае колко пари!

аман бе

За някои - да... И Владито Горанов така мисли.

inventus

Добре му се е получило съждението...

Доц.Трътлев

А ако спечеля 1 милион от тотото,  към кои ще ме причисли този главен главанак на МВР? 

Скрудж

Не си ги спечелил с труд!

HBK

Дълбокообмислените „съждения” на господин главния секретар на МВР са безалтернативни. Съмненията не са в думите, ами в действията му. Ако милионерското отроче Стайко Стайков не се гавреше така откровено с милюцията, бих допуснал, че господинът главен секретар (милюционерски) следва собствените си принципи. Защото, нали всеки един от нас може да пътува на автостоп ... в брониран джип ... и с въоръжена охрана.

 

Нищо от горепосоченото не е престъпление. Но е нарушение да откажеш легитимация. Налага се да бъде арестуван. Неясно е съдбата, обаче на въоръжената охрана и на бронирания джип. Те не са ли съпричастни към „деянието”. Или въоръжените милюционе-охранители (макар и от другия клан на мафията) са изключения от гореисказаното правило. Дето се отнасяло за всички.

Любопитkо

По-важният въпрос е друг - защо Миньо Стайков, за кагото вече почти година не могат да намерят доказателства , че е съпричастен с нелегалната фабрика за цигари,  е все още в ареста, а пък Стайко, за когото безусловно е доказано , че е в заверата,  си развява гащите из страната?

Samnenie

А,бе тоз за какъв пост го таманят? Да не би за по, по главен прокурор? Отива му!?

Интервал

Хах, без да иска главния секретар на МВР Ивайло, е направил интересно заключение  ?  Няма да го описвам, щото е очевидно, а и достатъчно коментиращи са му обърнали внимание. Банкянци пушат нервно в ъгъла :)))
Как ли си хапи сега ГЗ от яд, заради говоренето без осмисляне. Също, като с четенето. ?

Влез или се регистрирай за да коментираш