facebook
twitter

Горещи новини

МВР с мащабна акция против използването на телефон по време на шофиране

2012
Илияна Кирилова

От днес до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от шофьорите на моторни превозни средства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Ключови думи:

МВР, акция, телефони, шофиране
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Министър Димов заръча строг контрол върху вноса на отпадъци

12.12.2019

418 7
В МВР ще получат по 480 лв. коледен бонус

11.12.2019

984 13
МВР: Правилата са и за милионерите, и за изкарващия честно прехраната

09.12.2019

1449 14

Коментари

Mavrodinov
Значи аз не бива да говоря по мобилния и да шофирам и не го правя. Имам си "свободни ръце". Но съм гневен на пушачите шофьори. Те са по опасни! Тях няма ли да ги глобяват? Още нещо, защо само кампания до 22? Трябва постоянно!
duch

забравил си за е...чите, пиячите и всякакви -ите. Да дават да карат само на тези с крилата

а по добре направо крепосното право и да се свършва с това свободно движение само катастрофи прави

Селинджър

От Европата са им казали акция и  те акция. Под фуражка акъл не вирее! Откъде да знаят, че писането и четенето SMS-и, а не говоренето, е основната причина за катастрофи поради използване на телефони. 

вила

От вчера най-актуално е слагането на коланите-една особа дори в брониран луксозен танк с air bag СЕ повреди.Разбра ли се  защо в първото  съобщение от две изречение,едното бе,че на участъка не е забранено изпреварването?Като гледам снимките-разклон,непрекъсаната линия,защрихован среден участък...,,кой ли е изпреваарвал?

торбаЛан

Някой от подчинените на президента пак е газил законите. И Деса като возят така правят.

аман бе

Нямаш си представа като возят Него как карат. Ама той нали е джедай, Силата е с него.

Моите5стотинки

в първия учебен ден трябва по един полицай на всяка пешеходна пътека около училищата да караули...те се загрижили за телефоните....миличките...

PlaNed
снимка на PlaNed

МВР с мащабна акция

за отчитанена дейност!

Доси

Това с телефоните е жива напаст по шофьорите. Преди седмица гледам един ван пред мен ъ, бе не се движи като хората, бавно тръгва, държи огромна дистанция, рано спира, бавно се движи... изравних и погледнах - човека със слушалки, скролеше по телефона, смееше се /явно четеше чат или фейсбук гледаше/, пишеше и въобще НЕ ГЛЕДАШЕ ПЪТЯ! Карах успоредно между два светофара до него, отзат вече свиркаха, нито мен ме видя, нито чу че свирят... уникално, караше само на периферно зрение! Този беше направо краен клиничен случай... но масово се чати и фейси по време на шофиране, а това е супер тъпо. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×