facebook
twitter

Горещи новини

Министърът на военноморските сили на САЩ хвърли оставка под натиск

1123
ЕПА/БГНЕС

Министърът, отговарящ за военноморските сили на САЩ, Ричард Спенсър подаде оставка по искане на шефа на Пентагона Марк Еспър, предадоха информационните агенции. Причината е спорно решение на Спенсър, свързано с обвинен във военни престъпления в Ирак служител на спецчастите на ВМС. "Тюленът" Едуард Галахър беше осъден за дискредитиране на въоръжените сили, след като през 2017 г. позира за снимка с труп в Ирак, както и беше понижен в чин, но Тръмп отмени това. Спенсър предложил тайно споразумение с Белия дом по случая и това е разгневило Еспър, твърди Си Ен Ен. "За съжаление, установих, че Ричард Спенсър вече няма моето доверие да продължи да изпълнява тази своят позиция", заяви Еспър. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в "Туитър", че възнамерява да номинира американски посланик в Норвегия - бившия адмирал Кен Брейтуейт за овакантения пост на Спенсър. "Адмиралът и понастоящем посланик в Норвегия Кен Брейтуейт ще бъде номиниран за министър на ВМС. Човек с големи постижения и успехи. Знам, че Кен ще свърши изключителна работа!", написа държавният глава. Тръмп изрази съжаление за случая "Едуард Галахър", но отбеляза, че "тюленът" ще се "пенсионира мирно с всички отличия, които е спечелил".

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ остави кмета на Стамболийски на партийния му пост

19.02.2020

Обновена

5736 13
Държавата няма намерение да поема първите 3 дни на болничните

13.02.2020

616 2
Словашки министър подаде оставка след кръчмарско сбиване снощи

23.01.2020

959 3

Коментари

The Rowdy American

Пореден Трампизъм. Бута се където не му е работа. Вместо наказание за провинилия се - погалване по главичката. Зер като тръгне Трамп да суспендира Конституцията - военните да не пречат. Да ама не. Флотското началство го разкараха именно защото каза, че няма намерение да прекрати наказателните процедури против говедото-тюлен.

The Rowdy American

Впрочем, оставките в САЩ не ги "хвърлят". Подобни драматични жестове са присъщи само на велики политици от велики нации. Дето уж хвърлили, ама парламентът да бил гласувал, и пр и пр театралности...

В САЩ подават оставки. Не хвърлят.

Влез или се регистрирай за да коментираш