facebook
twitter

Горещи новини

Меркел определила Путин като победител на срещата в Париж 

1976
БГНЕС архив

Канцлерът на Германия Ангела Меркел определи президента на Русия Владимир Путин като „победител” след края на срещата на „нормандската четворка” в Париж, предава БГНЕС.

По информация на руското издание „Комерсант”, по път към пресконференцията Меркел се обърнала към руския президент с думите: „Днес ти си победител…”.

В журналистическия коментар се подчертава, че тази констатация е направена „без много радост”.

След тригодишно прекъсване на 9 декември в Париж се състоя среща на „нормандската четворка”, след което президентите на Русия и на Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски проведоха двустранни преговори. 

29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Секс видео спря кандидата на Макрон за кмет на Париж

14.02.2020

3705 15
Наследничката на Меркел няма да се кандидатира за канцлер

10.02.2020

882 4
Меркел призова ЕС да развие своя военен потенциал

16.01.2020

1421 18

Коментари

nobody2

майстори на словото

в заглавието определила

в текста определи

 

на кое да вярваме?

John Slow

В журналистическия коментар се подчертава, че тази констатация е направена „без много радост”.

Бе и тук не я усещам пустата радост. ?

Калпазанче

Путин победи още през 2014-2015г. Минските споразумения са пътна карта за разцепление на 404. ДНР вече прие закон за държавната си граница... Отстъпление от този факт едва ли ще има...

Диагностик

Ще има газ през Украйна и 3.5  млрд евро за тях...

bilbotorbins

Гладен партньор центове сънува!

Между другото, една част от вас пише 3 млрд, втора 3,5, а трета 12. Вземете се разберете най- накрая.

грантоед

   Какъв победител? Напълно безрезултатна и излишна среща.

dissidentbg

Става дума за хората живеещи в Източна Украйна. Те се надяват да имат спокоен и мирен живот. За сега, надеждите все още си остават надежди, но след тази среща може нещата да се подобрят.

Путин се бори за тези хора и затова може да се каже, че е постигнал нещо, но не може да се говори за нечия победа. 

momon

Общо взето срещата бе безсмислена. Макрон си направи пиар за  пред французите. Путин не отстъпи нито на милиметър от заявеното през последните няколко години - трябва да се изпълняват минските договорености. Относно газа за и през Украйна - може, но ако руснаците имат икономическа изгода. 

Любопитkо

Не съм наясно в кокво точно се състои тая победа на Путин, но Меркел знае по-добре.

 

Аз пък си мисля, че самият факт на разговорите между Зеленски и Путин е вече победа. Не за тях двамата, а за хората в Русия и Украйна. Малка, но победа.

 

И ако при връщането си в Киев Зеленски устои на провокациите от страна на правосекторците, бандеровците, азовците и прочее фашизоиди, това ще бъде една негова победа.

грантоед

   Точно за хората в Русия не е и никак за хората в ЛДНР, които Путин се опитва да напъха обратно в бандеровска Украйна.

mi6osp.

Партнер, точно Путин е този,  който осигури ДНР и ЛНР да се справят с украинската армия  без избухване на голяма война в Европа. 

Запазването на  двете републики без  европейска война до разпадане на Украйна е една от  гросмайсторските игри на  Путин. 

грантоед

  Напротив. Русия няма полза от съществуването на бандеровска Украйна на границите си. Колосална стратегическа грешка. Но Путин с лишен от стратегическо мислене с което са съгласни всички  политически наблюдатели и анализатори в Русия. Превъзходен тактик великолепен импровизатор но не и стратег.

mi6osp.

Че  няма полза, няма. 

Но още повече няма полза от влошаване отношенията с цяла Европа. 

Има буфер между  Русия и Украйна, който съществува само благодарение на  Русия. 

И има много добри отношения между Русия и Германия, Франция. 

На Русия и трябва мир в Европа, не война. 

А Украйна ще изчезне със съдействието на Унгария, Полша, Румъния,  като руските области си останат руски.  

Туткалчев
снимка на Туткалчев

И ако при връщането си в Киев Зеленски устои на провокациите от страна на правосекторците, бандеровците, азовците и прочее фашизоиди, това ще бъде една негова победа.

 

Как си го представяш това, бе, Бачо? Нарцисът Зеленски ще се справи с онези бабаити и главорези? Не смешите мои тапочки, пожалуйста!

 

А победата на Путин е в това, че след като Зеленски предизвика тази среща (защото той не спря да призовава за нея, където седнеше и където станеше), той в края на краищата бе принуден да сложи подписа си под декларация, препотвърждаваща всички положения в Минските съглашения. 

А какви илюзии хранеше актьорчето, че ще обърне с главата надолу тези съглашения... 

грантоед

    ВАзеленский сложи подписа си и на пресконференцията, след това, обнули декларацията, като заяви, че нищо няма да изпълни.

dissidentbg

Все пак Зеленски е много зависим от десният/фашисткият сектор в Украйна. Това пролича от отговора му на последният въпрос, по време на пресконференцията. Започна да си преповтаря едни и същи неща за окупация, при което Меркел и Макрон започнаха да се споглеждат. На практика, Зеленски започна да говори НЕ като държавен глава и политик, а като с промит мозък човек от улицата. 

ПП

И още нещо. Докато отговаряше на въпроса питаше "какво още се състоеше във въпроса ви?" Това е недопустимо. Ако не помни, трябва да си води бележки. 

fierсe
снимка на fierсe

я, танте рублофилка?!??

Nonameman

Проблема е, че в Украйна Зеленски не го бръснат за с......

точно тези, които трябва да изпълнят каквито и да е споразумения.

А той няма никаква силова подкрепа за да ги накара.

rorik

Мисля че Зеленски е по наясно с проблемите отколкото Путин .

И да Путин е победител , победи собствените си имперски  амбиции.Някакъв проблясък  има за така наречената Таврия. Нооо там живеят българи!!!

Поне малко се замисли  за проблемите в източната част . Това че тези хора са били забравени от управата в Киив не значи че искат Путин  да ги командва.

За това и убиха Захарченко , неговите си. .

Тези хора са забравени  от Киев ,такива са времената ,  но не значи че вярват на Масква.

 

fierсe
снимка на fierсe

що, рори, ти пита ли ги?!??

mi6osp.

Хората с нови руски паспорти в Донбас и Луганск  са вече  руски граждани. 

Въпрос на време е следващата стъпка на Русия да защити  от военно нападение своите граждани там с военна сила. 

грантоед

   Кога? След 20 години? Въпреки обществения натиск кремлепутините продължават да издевателствуват над желаещите руско гражданство. Тъпо не разкриват необходимите бюра за обработка на документи. Отделно непосилните данъци и такси за хората в Донбас.

Кара Колю

А беее... те и македонските хора са вече с български паспорти... и са български граждани.. амаааа...

rorik

===

Хората с нови руски паспорти в Донбас и Луганск  са вече  руски граждани. 

Въпрос на време е следващата стъпка на Русия да защити  от военно нападение своите граждани там с военна сила. 

==

 

Ако Путин направи това ,  пишете я Масква бегала.

Никой в света не го иска това , не разбрахте ли??

Макрон успокояваше Путин , Тета Зеленски.

Я даите детайлно да видим тия от какви позиции не отстъпват?

ФАКТ е че Минските споразумения са защитавали интересите на Росия , но е и факт че западняците поддържат Киев, нали?Западняците дадоха шанс на Путин да се справи с разбойниците там , но Путин  не успя и не успява. 

Факт е че ако Маринопол е още украински се дължи на Азовците , факт е че ги избиха по котли и летища . Украйна ги успокои и разформира.

Факт е че ООН прие резолюция и за да има мир трябва да прати по границата   между Украйна и Росия  бели каски .

ФАКТ  е че украинския народ се възражда  и Киев  не иска да се раздели с източните си части. Киев за източните части е врата  към нов живот . 

Забравете  че тези хора  на изток  искат да живеят като в Крим . .

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Винаги е голям майтап да четеш откровенията на Рюриковна. ???

Verbis verbis

Нещата ще приключат, кога донци и луганци стъпят в Киев, и възстановят държавността на Украина. Но това в бъдеще. Сега да следим, как ще се развият нещата в Израел с Нетаняху.

ИвКо

Има един сериен норвежки филм, за окупацията на Норвегия от Русия по молба на ЕС, там автора се е опитал съвсем безпристрастно да опише какви са интересите на Русия, САЩ, ЕС и норвежкият народ. Вижте го, може и да помогне, иначе тук разсъжденията освен на няколко са доста повърхностни и в повечето случаи са подчинени единствено на интересите на една от страните.

 И пак го казвам, да се водят преговори е частична победа и за двете страни и истински преговори могат да бъдат само между двете републики и централната власт с по един гарант посочен еднолично от двете страни.

rorik

==Винаги е голям майтап да четеш откровенията на Рюриковна. ???==

 

Тути , обществата в бившия соц лагер се развиват почти еднакво.

Страните се справят с тои проблем различно. Тези които го правят правилно просперират . Другите в 21- век още не могат да превключат.

Имаме комунизъм или както Тато измисли  развито соц. общество.Фалира и  нещата се оказаха че приключихме с този ексеримент наСССР.   После  мирен преход,"комунистите" станаха социалисти и овладяха икономическата власт , като подариха не малко трошички на Партийните секретарчета. . Станаха олигарси и си отгледаха и поддържаха партийката  БСП. .Последва Луканова зима , Виденова зима , корупция .

Олигарсите  вместо да развиват държавата в която живеят окрадоха народа си , децата си дигнаха чукалата да търсят сносен живот по света ,олигарсите изнесоха париците на народа по света  за още и още пари. "Кой" е събирателен образ  на олигарсите. .  Даже дечицата  на "комунистите" се дигнаха и  с белия роял  и голи цици докараха на власт Баце. 

Това съвпада  със  даването на пари от ЕС.Когато някой ти дава пари / инвестира/  определя и правилата за да си върне инвестицията .

Системата е друга вече.

Какво по различно е в  Росия, Украйна , ...

Какво не ви харесва в тая система да не бъдеш зависим само от един господар?

Даже в Украйна ни хвалят че  сме роби на 3-ма господари а не само на двама.  .

Значи Баце много добре се справя.

Значи ЕС инвестира , Баце разделя инвестиците между Росия , ЕС, САЩ.

Е?

ЕС  инвестира и в Росия преди у нас. Не се спазват правилата и си прибират инвестициите  чрез санкции. Просперитета на Росия е следствие от тези инвестиции.

Verbis verbis

Как можа да ръснеш толкова неверни твърдения, в толкова малък текст.

И защо точно тук ?

Влез или се регистрирай за да коментираш