facebook
twitter

Горещи новини

Манолова: Субсидията от 8 лв. е уйдурма между БСП и ГЕРБ

429
Илияна Кирилова

"Г-н Борисов трябваше да се събере конституционно мнозинство. Това, което събра за партийната субсидия, е достатъчно и за реформа и в съдебната власт, но той не я прави, защото няма политическа воля. Решението му за партийната субсидия е уйдурма, в която той ме обвиняваше - договориха се всички партии в парламента и след като публично уж Борисов се закле субсидията да е един лев, сега стана 8 лева - осемкратно увеличение". Това заяви бившият национален омбудсман Мая Манолова и класирала се втора на балотажа в София Мая Манолова пред Нова тв. 

 "От 5 години втората година от майчинството е 380 лева и не е мръднала, същото е с детските градини - за тях няма 66 млн. лева, за да станат безплатни. Тоест за помощите на хората с увреждания няма, за майките и детските градини няма, но за партийните субсидии има", допълни Манолова, която сформира и гражданска инициатива "Изправи се.БГ"

Манолова обобщи решението на партиите за повишаване на държавната субсидия, предложено от БСП, с думите, че по същия начин БСП са могли да поискат от ГЕРБ не 8, а 18 или 28 лева на глас субсидия.

"Не ми е известно Борисов да е построил "Хемус" или да е подал оставка, отговори тя на въпрос как ще участва в избори. Сега избори няма", каза още Манолова. Целта на гражданския й проект на този етап е "защита на обикновените хора с техните проблеми".

"Изправи се. БГ" няма да е партиен проект и няма да става партия, но имаме политически искания - мръсният въздух, завземането и строежа на Витоша, липсата на места в детските градини, доходите, липсата на работа, бедността и корупцията, натиска над малкия бизнес, корупцията в обществените поръчки са политически въпроси и изискват политически решения", твърди Манолова.

По думите й "стъпваме върху ценности - свода на словото, като например ще защитаваме всеки ваш колега ,свален от ефир, както го направихме и за журналистите от Биволъ, и за Силвия Великова от БНР, и за журналистката от Варна, която напусна работното си място след като беше задала неудобен въпрос на кандидата за кмет, сега кмет. Обявихме се в защита на арестувания ваш колега фоторепортер, посочи още Манолова. Правото за достойна заплащане и работа за всеки, подкрепа на земеделските производители, за правото на честна бизнес-среда, срещу монополите и произвола на институциите, до всеки пациент, който има право на добро и качествено здравеопазване - до обикновените хора се изправяме в тази тяхна битка. Ще ги подкрепя, ще изляза с позиция, ще протестирам - така ще ги защитавам".

Иначе България ще си остане на 111-то място по свобода. Властта се страхува от светлината, от алтернативата, а медиите са тези, които осветяват корупцията и безобразията. Една от нашите цели ще е точно противодействие и разобличаване на корупцията и злоупотребите в обществените поръчки, посочи още Мая Маналова.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

9902 10
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3412 42
Дори извънредното положение не вразуми политиците

25.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4985 7

Коментари

geo_19

Хе, хе... гущерът си къса опашката

Диагностик

"Erection BG"  ще протестира. 

Мая Галева категорично съжалява, че напусна предсрочно сладката си службица. 

Любопитkо

Много е спорно дали съжалява, след като го направи с ясното съзнание, че бъдещата и победа  в кметските избори е доста съмнителна.

momon

Лъжата с партийната субсидия взе да се изтърква. Все се дава за сравнение Германия, но как е в действителност там? За 2019 г. партиите им си разделят 190 млн евро. https://www.investor.bg/evropa/334/a/germanskiiat-... За сравнение, у нас при 8 лева субсидия, то ще си разделят около 12-13 млн евро. У нас действителните гласове са около 3 млн, в Германия към 40 млн. Мисля, че няма смисъл да се пише за медийното присъствие и безплатната реклама в държавните телевизии по време на избори в Германия и фондациите свързани с партиите им.

wreckage
снимка на wreckage

то и аз писах същото ф предишната, посветена на плача срещу субсидиите тема, ама кел файда.

nobody2

готиното на мая е, че непрекъснато ще ги дразни.

давай, майче!

некои от сички нас сме с теб.

Ракурс
снимка на Ракурс

сите болни сте я с герп я с бсп я с майчето общата?

Biberkov

Още едно две интервюта и комунделите люто ще я намразят ... усещам аз, как дебнат в храстите :)

Хулиган

И на тази булка са ѝ разрешили да се прави на опозиция.

А може би, назначили?

С точно програмирани параметри за критика.

Като търси пари за детски надбавки и детски градини, защо не се обяви срещу кацата без дъно на Каракачанов?

Или съпругът ѝ атлантик ще ѝ свие сармите.

Важно е шум да се вдига.

Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/politit...

 

ArcheoBG

Когато някоя от Нинова, Йончева или Манолова ти каже "Добър ден!" се огледай къде е слънцето.

19namo

уй

дур

ма

крас

о

та

nobody2

съзира се шубе в некои форумни гербо-тъмносини очички ?

принцеса Даяна

Оная дето "преведе" "Под игото"  как ли ще преведе последния бисер на МаМая? Най вероятно"Креативен фейк на БСП и Герб". ?

Шилов

Ако някой не знае що е популизъм нека се вгледа и вслуша в образа и приказките на Мая Манолова.

nobody2

щот бацо строи магистрали и пуска за параклисчета.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×