facebook
twitter

Горещи новини

Макрон ще подкрепи Меркел за наследник на Юнкер

3297
EПА/БГНЕС архив

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, че ще подкрепи германския канцлер Ангела Меркел, ако тя се кандидатира за наследник на Жан-Клод Юнкер на председателския пост в Европейската комисия, предава БНР като се позовава на Ройтерс. "Разбира се, че ще го направя, на първо място защото смятам, че се нуждаем от някого, който е силен като личност. Европа се нуждае от нови и от силни лица, затова се нуждаем от личности, които да въплъщават тези качества", казал френският президент.

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Горбачов изпратил писма до президентите на Русия и Франция

18.10.2019

2113 38
Макрон се закани на радикалните ислямисти

08.10.2019

553 1
Италия и Франция искат нова система за бежанците в ЕС

20.09.2019

371

Коментари

Страници

indiec

Баба Меркел - ново и силно лице?

 

Действително, Макрон си пада по бабите. В личен план няма лошо, но когато става дума за политика, това увлечение е патология.

Хулиган

Груба грешка!

Юнкер трябва да остане.

Никоя баба не може да го задмине.

И гарантирано - ще бъде най-весело с него...

http://www.drago.info/index.php/2018/09/03/unker-i...

 

slaughter
снимка на slaughter

Извинете другарю тавариш, вие ходили ли сте до германия ли франция? Кога германия ви заприлича на обрана държава? Според мен е хубаво да се запознаете с цифрите които представят икономическата ситуация в германия! Иначе така да храчите напосоки е малко тъпичко. 

dream team
снимка на dream team

Другарю касапин, за Вас е простено да не знаете какво е цифра и какво е число.

slaughter
снимка на slaughter

Тавариш мечтанная каманда! Като гледаш цифрите и ти става ясно за какви числа става въпрос , което е важното в момента , а не опитите ти да разсъждаваш . Радвам се , че ми прощаваш , ама нема нужда. Правилно съм се изразил. Когато  путин постигне успехи в икономиката за русия като меркел за германия ще приема присмеха ти примирено. 

Тодор1

Другарю,

Германия е обираща държава затова е малко вероятно да е обрана.Ние сме едни от обираните още от ВСВ.

Има много литература по въпроса да се просветите.

Traktor1

И какви успехи е постигнала Меркел за икономиката на Германия,другарю слотор ? Какво пише на лишчето ? 

Nashenec

Това ще е краят на Евросъюза. А и е голямо рамо за всички в Англия, които искат Брекзит независимо от условията.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Споко, дрогари.

 

Меркел отдавна е заявила, че не иска този пост и няма да се кандидатира.

 

Щото тя, за разлика от вас, много добре знае колко гаден е той.

Интервал

ЕС отдавна надмина СССР и СИВ по ниво на бюрокрацията. Забавно е, как в люлката на демокрацията и ойроатлантическите ценности си наследяват постове, а за ролята на скъпоплатена марионетка се спряга Меркел, несъмнено изпъкваща сред "новите и силни лица". Спор няма - проверен кадър е 👏 (бурни и продължителни аплодисменти)

slaughter
снимка на slaughter

Тавариш интервал! Не переживайте! Мъй савецкам сюзам пережили! Тепер въй нада пережит европейскава. Счасливава пути!

Интервал

Безмълвното и безкритично "преживяване", говори за точно определени черти на характера. Плюенето и насмешката по всеки несъгласен с наложените ни за момента "ценности" - също.  😉

slaughter
снимка на slaughter

Нито съвецкия съюз преживях безкритично , нито в европейския съществувам без мнение и критика. Както не ми е безразлично и системното безпринципно плюене и насаждането на проруска пропаганда. Аз предпочитам европейския съюз(със всичките му кусури) пред евразийския който се представя пред обществеността в българия чрез лъжи и манипулаций. Сравненията между двата свята са сравнения между две епохи в развитието на човечеството. Ленин искаше да прескочи капитализма , но и досега като общество , русия е все още по-близко до феодализма. За съжаление макар и в по-малки мащаби тази ситуация се повтаря и у нас. По стара традиция българските батковци си имат батковци които им диктуват от изток и изобщи не им дреме , че българия членува в ес и нато.

Интервал

Слаугтхер, къде видяхте пропаганда в казаното от мен, е загадка, още повече, че очевидно сам не осмисляте какво сте написал. Може би, ще съумеете да видите безпринципната част в своя коментар? Или едва ли... Принципна позиция е да приемете нещо, въпреки очевидните му текущи недостатъци, само защото мразите нещо друго? А безпринципна позиция и пропаганда е критиката към недостатъците?
Вероятно, би било добре да се изясните сам със себе си, преди да съдите за други хора и мненията им.
Извън темата - нямам претенции за особена собствена грамотност, но на правопис го докарвате доста зле. Предвид разрастването на това явление в последните блестящи оЙроатлантически десетилетия, мога да не обръщам внимание, освен на следното - България се пише с главна буква.

slaughter
снимка на slaughter

Някой като се изчерпа и почва да ме чеше по правописа и граматиката. С игнорирането на главните букви печеля време. 

По същество! Ако не си русофил и путинофил значи си критикар хей така само за да чешеш езика. Странното е , че мисълта ти тече критично само в посока запад. И само към ес успяваш да създадеш язвителна ирония , например с "ойропеския съюз". Не съм запомнил критика към московските другари или може би те са безупречни? Казах : със всичките си косури ес е в пъти повече за предпочитане от пуъинова русия! Живея в германия и вече познавам в известна степен страната. Работя тук , синът ми учи тук, ходя да се разправям с местната бюрокрация и казвам с чиста съвест - германия е едно много по-хубаво място за живеене от днешна българия. Всъщност много пъти съм казвал , че животът тук (живея в малко село на 10 км от голям град) прилича много на животът в живкова българия. Само , че без извращенията на партията.

Интервал

Специално посочих, че е извън темата, а проблемите в правописа Ви далеч не са само главните букви.
По същество - виждам, съвсем очаквано, не сте допуснал вариант българофил. Също съвсем очаквано - не живеете в България. Пиша оЙропейски, заради едни идеи на видни оЙроатлантици как трябва да се изписва валутата Евро на български. Критика към "московските другари" не е и много нужна, защото на практика повечето новини свързани с Русия са си критика или пропаганда към тях. Обратно - в повечето новини свързани с ЕС и презокеанските ни нови "братушки", са предимно рози и фанфари. Логично е, критиката ми да е насочена към определящите битието на България фактори, а както е известно ние сме в ЕС и НАТО, а не в БРИКС или РФ. И управляващите, и "опозиционните" групировки в България изпълняват заръките на тези организации и водят удобна за тях икономическа и външна политика, често и когато не е удобна за България. Надявам се, можеш да осмислиш написаното дотук.
Лично на Германия съм много благодарен, по-специално на фондация "Ханс Зайдел". Никак не е случайно, че водещите страни в ЕС си затварят очите за мутренското ни управление. Послушно е.
Да не говорим, това затваряне на очи какви дългосрочни вреди нанесе на България и какво изкривяване в икономиката. Може да намирате за нормално чужди фондации да създават, спонсорират и подкрепят родните управляващи, но за мен НЕ Е така. Отделно, че западните ни "приятели" дават не малък принос в легитимирането на управляващите групировки, които отдавна не се ползват с доверие сред имащите право на глас. Ниската избирателна активност в една държава с много проблеми, е явен признак. Гласуването на 30 на сто на изборите за оЙродепутати, също не е случайно.

ПП: Правилното писане, говори за грамотност, самоуважение и уважение към четящите. Вероятно, във вашите представи, това са някакви абстрактни неща, които си струва да бъдат заменени с няколко секунди спестено време. Предвид написаното от Вас, не откривам противоречие между съдържание и правопис.

slaughter
снимка на slaughter

Интервалед започваш да миставаш симпатичен. С изключение на ооследния пасажж. Не , че се чувствам обиден или засегнат. Какво мога и какво правя занм много добре и не изпитвам нужда да се доказвам пред някого. Просто усилието ти да засегнеш опонента в личностен план издава нервност която не кореспондира с нормалния бон тон на изложението ти до този момент. Преди ПП пасажа, изказването ти прави впечатление с логичност и внимание към фактите ....и добронамереност в участието ти в дискусията. Но ще ти кажа в кой момент европейското ти пардесю окъсява и отдолу лъсва. влиянието на кремълската пропаганда.

"И управляващите, и "опозиционните" групировки в България изпълняват заръките на тези организации и водят удобна за тях икономическа и външна политика, често и когато не е удобна за България. Надявам се, можеш да осмислиш написаното дотук."

Точно това не е истина и тази лъжлива теза се тиражира от проруското лоби в БГ - европейският съюз е гробокопач на България. Ще ти ги изброя : делян пеевски, георги гергов, ахмед доган, ТИМ, Марешки, киро гела, лукойл, волен сидеров, генерал решетников, руският депутат толстой и много други крупни бизнесмени и политически фихури които са структуро определящи българската икономика са русофили и свързани с руски капитали. 

Да, запада си затваря очите за много лоши неща които се случват в БГ и това не е добре , но само от там идват и други гласове които разкриват бандитската партокрация и дават рамо и  гластност на българи които продължават да се борят за нормалното бъдеще на страната. Например сайта бивол! Само от запад идва подкрепа за икономическата , културна и обществена среда в БГ. Нормално е да критикуваме. Не всичко е идеално. Идеални неща в този свят няма. Но критика на основа на конкретни факти в конкретни събития. Може би помниш преди няколко години, френският посланик у нас си позволи да говори за "гнили ябълки в българската правосъдна система"? Тогава политически лица и обикновени кебици по форумите вдигнаха врява до бога. Значи той не критикува правосъдната система която си е вътрешна работа на държавата , а само гнилите ябълки. Нашите патриоти обаче писнаха , че франсето се бил бъркал във вътрешните работи на БГ, че нарушавал суверенитета ни и дрън - дрън. Така , че европейците отнасят критика за търпимост към бандитизма, но те не могат да се мешат пряко. Ако го направят , антиевропейският фронт ще изгърми. 

slaughter
снимка на slaughter

Запада не е безгрешен. Там има обаче има от всичко. Има и велики умове и ужасни умове.   Но от там идва лъч който може да запали добрите каества на българите и да промени нещата. Фондации , с  които както разбирам добри контакти си имал и ти, журналисти , публицисти , предтавители на интелигенцията и културата , хора които разбират калво се случва тук и се опитват да помогнат БГ да стане един достоен член на европейското семейство. Музика , кино , литература , технологии , иновации , промишленост ... всичко идва от там. Европа е люлката на съвременната цивилизация и в близките години ще остане център на тази цивилизация. Ако не успеем да вземем от нея креативността и енергията които правят от малките държави като Холандия , Дания , швеция , норвегия (нищо , че не е в ЕС) големи нации , нокой няма да ни е виновен освен ние самите. Никой не може да ти направи това което сам си направиш! 

Aydan

Слоутур,живей си в германия и не занимавай със себе си форума!Когато заживееш в България и защитаваш родината си можеш да даваш мнение и съвети,казвам ти го в прав текст!Интервал много интелигентно ти го подсказва,но ти вече като почти тъп немец не го осъзнаваш,та така,казвам ти го в прав текст.....

dissidentbg

Форумец под друга статия попита защо е нужно да се гласува за Европейски парламент.

Европейският парламент е ЕДИНСТВЕНАТА институция в ЕС, която се избира от народа. Всяка друга се назначава от силните на деня.

Затова е и изказването на Макрон. Ако в ЕС имаше истинска демокрация, изказването му щеше да звучи като нахалство и безсмислица. Но не е. Те си избират когото си искат. Другите само могат да гледат и да подсмърчат отстрани.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Много вода трябва да изтече и още много трябва да се разпищолят брюкселските зелки за да заприлича ЕС на СССР. Най-малкото, трябва да обеднее десетина пъти, да си набута 1/10 от населението в концлагери, а на останалитеда забрани да напускат кочината.

Интервал

Няма да е лошо защитниците на демократичната пропаганда да са наясно какво е бюрокрация и в какъв смисъл съм я употребил. :) Останалата плява не си струва коментирането, а и няма да има връзка с темата.

Шумахер
снимка на Шумахер

Ку-Ку👍

Manrico
снимка на Manrico

Докато всеки, на когото ЕС не му харесва, може да го напусне свободно, не е заприличал на съветския лагер. Когато въведат изходни визи и по границите стрелят по опитващите се да го напуснат, тогава ще заприлича.

Интервал

Напускането на ЕС от членуващи държави, се оказва не чак толкова лесно и просто. Справка - "Бризход".
Докато изтъкването на възможността и приканване към емиграция на всеки недоволен индивид, е често в репертоара на пещерните антикомунисти. Т'ва - желание и борба за промяна, вместо емигриране - ретроградни мисли някакви.

dissidentbg

Интервал, това е типичната българска логика. Никой не може да се бори с нея.

- Политиците крадат безобразно.

Българин отговаря:

- Кради и ти ако можеш.

 

Демокрацията за тях се изразява в това, да можеш да ИЗБЯГАШ когато нещо не ти харесва.

slaughter
снимка на slaughter

От интервал да интервал , а между тях гаварит масква! Човекът ти казва ясно - всеки човек може да напусне европейския съюз когато си пожелае , без да му създават бюрократични спънки и без да стрелят по него. В бай тошова българия страната  беше заградена с телена мрежа , бодлива тел , сигнализация , бразди и граничари. Граничарите бяха въоръжени и стреляха по хора които не се опитват да влязат в страната да я разрушат , а по хора които се опитваха да напуснат страната , бягайки от щастието и свободата. Обаче не може. Искаш не искаш стоиш си драги у българия. Обаче интервала между две празни полета успява да намери опорна точка и почва да мели за брекзита. Там хората се събират по възгледи относно бъдещето на страната и групата която не одобрява ес печели . Започват да се подготвят за излизане. Сега знам каква е следващата опорна точка - да , ама ЕС по всякакъв начин възпрепятстват ЮК да напусне. Глупости на търкалета. Има споразумение за начина на подписване. Само , че защщитниците на брекзита сега се сетили , че споразумението не им изнася. Никой не ги спира. Брекзит без споразумение е възможен , но на никого не му стиска да се хвърли в неизвестното. 

Интервал

Все по-очебийно става явното Ви неосмисляне на прочетеното в други мнения, но това се компенсира с яростна борба срещу комунизЪма. 
Молодец! Так держать! 😉
Та гледайте повечко написаното, а не интервалите между думите.
България се пише с главна буква.

Traktor1

Тавариш слотор,освен неграмотен сте определено и невменяем със силна про-руска обсесия...лош спомен от пияни руснаци в слънчев бряг ли ? 

н16
снимка на н16

A защо все пак, Макрон трябва да казва нещо - относно поставянето на Меркел на каквато и да е била, позиция? Те двамката са дружки, от един и същи кръжок?)) И защо нямат думата - немския или френския, народ? Колко години е била Меркел като канцлерин на Германия ?))


Нейната партия ЦДУ, понесе критични загуби и нежелание на хората, да ги избират - в последните избори. Меркел - не я избират с директни избори, "от народа". Тя се назначава - от Партията.))

 

Нямат хора вече, тия арабо- африкански глобалисти.)) Та трябва да ги внасят - отвън.) Или да използват до край, Потенциала на изпитаните кадри. Както едно време, пенсионерите от ЦК на КПСС.)

 

При което обаче се забелязва, погледът на Тръмп. Който не се интересува много, от тия двамката до него))
 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×