facebook
twitter

Горещи новини

Конгресът на САЩ със санкции за „Северен поток-2“ и „Турски поток“

Те са заложени в бюджета за отбрана, който ще е 738 млрд.долара. Предвижда се военна помощ за Украйна и забрана за F 35 за Турция
7713
EPA/БГНЕС архив

Конгресът на САЩ заложи в бюджета за отбрана за 2020 г. въвеждане на санкции срещу газопроводите „Северен поток-2“ и „Турски поток“, предава БНР. 

По-рано стана ясно, че проектобюджетът от $738 млрд. е съгласуван между Комисиите по отбрана на долната и горната камара на Конгреса, предстои  да бъде подписан и от президента Доналд Тръмп. 

В него е записано, че в защита на европейската енергийна сигурност се въвеждат санкции, свързани с руските енергийни проекти. 

ТОЯГА И МОРКОВ

Бюджетът задължава Пентагона да прави отчет за мерките за възпиране на Китай и Русия, забранява продажбата на Турция на американски изтребители Ф-35 заради покупката от Анкара на руските зенитни комплекси С-400. 

Проектобюджетът предвижда и отделяне на военна помощ за Украйна на стойност 300 милиона долара. 

ПОТОЦИ

Проектът „Северен поток-2“ предвижда доставки на газ от Русия през Балтийско море до Германия. Тръбата минава през териториите или изключителните икономически зони на Финландия, Швеция и Дания. Очаква се „Северен поток-2“ да бъде пуснат в експлоатация през 2020-а. Против него се обявиха Украйна, Полша, Латвия и Литва. Строителството на тръбата е критикувано и от САЩ. В подкрепа на газопровода са Германия и Австрия. 

Другият руски проект – „Турски поток“, предвижда доставки на руски газ през Черно море до Турция по два тръбопровода с капацитет почти 16 милиарда кубически метра всеки. Газът от първата тръба е предназначен за турските потребители, а от втората - за Южна и Югоизточна Европа. В края на ноември турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че първата тръба ще бъде пусната в действие на 8 януари. Втората тръба за Европа минава през България, Сърбия и Унгария, а инфраструктурата за проекта у нас трябва да бъде готова в първата половина на следващата година.

110

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шойгу: САЩ ограбват нефтените богатства на Сирия

18.02.2020

3476 41
Си Дзинпин е знаел за коронавируса много преди епидемията

16.02.2020

Обновена

7726 56
Афганистан очаква договорка между САЩ и талибаните до дни

16.02.2020

1063 13

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Безпомощни женствени реднеци.

 

Турски поток потича на 08.01 а Северен Поток 2 в момента се строи на фулмакс в датски води !

 

:))

 

Райнер Зеле , бос на OMV :

 

Полагаме тръбите в датски води. Не се занимаваме с "празнословие" !

 

https://tass.ru/ekonomika/7270829

Мордехай Вануну

Конгресът на САШ трябва ли ни? Ако не, да се разформирова!

Сладур

Руснаците къде си печатат рублите? Ама да  сравняваш рубла и долар.. все едно кон с кокошка. Икономика, братко, икономика. Не е само от печатането...

МногоУмен
снимка на МногоУмен

 САЩ имат и реални производства. Айфоните например са добри. Имам 2 и смея да твърдя че са най-доброто на пазара на смартфони. Обаче ако САЩ се приберат в черупката си , станат истинска национална държава , а доларът се оттегли от функцията на световна валута , стандартът на живот в САЩ ще рухне. Ако американците потребяват толкова , колкото произвеждат , спукана им е работата. Затова те не могат да променят курса който водят , на световен хегемонизъм , силово присъствие навсякъде /където не бият през пръстите?/  и нагло пренебрежение към принципите на правото и свободната търговия. Не им е лесно на американците. САЩ днес на международната сцена са в ролята на Хю Хефнър на 70 годишна възраст. Носи му се славата на голям ...ч , всички хубави жени трябва да са му в харема. Обаче в действителност не може да оправи и една хубавица , по здравословни причини...?

dissidentbg

МногоУмен,  Айфоните НЕ СА "реални производства" в САЩ. Произвеждат се в Китай. Затова анкциите на Apple паднаха с 10%, когато Тръмп искаше да наложи мита на целият внос от Китай.

 

Парите на САЩ идват от това че градят пирамида. Знаете пирамидите и игрите - изпращаш пари на първи в списъка и въвеждат трима нови играчи. 

 

С намаляващо индустриално производство икономиката на САЩ е права възходяща линия. Няма логика, но е така благодарение на печатането на пари. Ако бяха добре, Тръмп нямаше да вдига лозунги да направи САЩ велика ОТНОВО. 

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Абе не е точно така , въпросът е по-сложен. На практика Айфоните се произвеждат като компоненти в целия свят https://www.lifewire.com/where-is-the-iphone-made-... Екраните в САЩ , батериите в Китай , жироскопите в Швейцария  ,чиповете от Qualcom , които имат подразделения в десетина страни ... Накрая окомплектовката се прави от тайвански фирми. В Китай , верно. ? Но под производство имах предвид интелектуалният продукт... Как да е , не се сещам за друг по-успешен пример на продукт , чисто американско производство. Може би само военни изделия ? Ако приемем че от игла до конец Щатите могат да направят само оръжия , то към кого тогава да отнесем дежурните плювни срещу Русия ? Че не произвеждала нищо освен оръжия ? Че то и Щатите така , тогава !

deaf

А бе хора Айфон е операционната система на телефона,а не самият телефон като уред! Демек,ОС на Айфон може да се инсталира на ВСЕКИ телефон. Нямам Айфон,но от хора които имат съм чувал,че айфонската ОС е твърде и ненужно сложна за управление. Тя е за маниаци компютърджии.

Hasta la vista

Май наш'та тръба ще отече у канала! Айде Баце, ся да те видим от къде газ за хъбчето? 

вила

Вместо 64 млрд. директно от ЮП,сега с транзитни такси на Турция чакаме 16 млрд.куб.м....На този му трябва власт-зачеркква всичко българско за нея...Хъбче не му трябва,а оставане на власт.

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Нас тия санкции засягат ли ни? Др. ЗИП, кога спираме турския през Родината? 

dissidentbg

Чудесна новина. 

Колкото повече санкции, толкова повече отблъскват други държави от себе си. Силните на деня вече не са САЩ и те въвеждат алтернативи за да са напълно независими от САЩ.

Европа е на кръстопът. Избора е да запази високият си стандарт на живот като се интегрира с Русия и Китай или и тя да се оттече заедно със САЩ. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Полковник,

 

Реднеците ще бъдат онодени през България на 08.01.2020г когато нашата Родина ще получи първите си кубометри газ през Турция вместо през Украйна !

 

:)

Ракурс
снимка на Ракурс

някой друг да налага санкции че други държави искат да живеят добре?

rorik

Всеки се натиска да продава в платежоспособна Европа?.

Колкото по скъпо става в Европа , толкова по висока икономическа  стена се изгражда  между плетежоспособните и неплатежоспособните?

България ще си има хъбче ако ще и през Луната да докарва газ.

Росия искаше да изолира Украйна , с ЮП.  Не и се получи.

Заобикаля България с ТП.

 

Ми хубаво , дано са правилни репенията и.

Бъдещето ще покаже.

dissidentbg

Във връзка със санкции е много показателен и интересен случаят със Siemens.

 

Русия имаше разработка за производство на газови турбини, но го спря защото купува висококачествени турбини от Siemens. За нуждите на газови електростанции в Крим им бяха нужни такива турбини. Но ... имаше опасност Siemens да бъдат санкционирани ако продадат турбини, които да се инсталират в Крим. Затова казаха на Русия, че няма да им продадът турбините за Крим.

Руснаците им отговорика, че в такъв случай ще довършат своята разработка и ще си построят нужните им турбини.

 

Siemens се оказаха на кръстопът. Русия да произвежда турбини, да загубят огромният руски пазар и да се появи конкурент на световният пазар. Или да намерят друго решение за да запазят позицията си.

 

Намериха. Siemens предаде цялата техническа документация на Русия и започна да произвежда турбини в Русия. Така запази името си, печалбата си от руският пазар и остана световен играч в тази област.

 

Както казва българинът: "Който има брада ще си намери гребен". 

 

ЗТБХЦ

Siemens предаде цялата техническа документация на Русия и започна да произвежда турбини в Русия.

 

Това се е случило само в паралелната вселена, която обитаваш еднолично и ексклузивно.?

dissidentbg

ЗТБХЦ, да не коментираш казаното, а да коментираш други форумци с лични нападки е ПРОСТАШКО поведение. 

 

В Крим бяха построени газови електростанции. Обясни ни с чии газови турбини, след като има сериозни санкции. 

ЗТБХЦ

Не измествай въпроса, а обясни кога "Сименс" е предал техническата документация и колко турбини е произвел вече в Русия.?

Ракурс
снимка на Ракурс

абе  много имат косми едни му викат брада други  не  и не всеки намира гребен.

Думата е ,че който търси намира.

dissidentbg

ЗТБХЦ, грамотен ли си? Чети:

 

https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/s...

cymen

Щатите още малко им остава. Силата им не е в Пентагона, нито даже в долара, а в това, че са най-големият потребителски пазар. Едно средна ръка семейство в САЩ консумира в пъти повече отколкото едно двойно по-заможно семейство в Европа. Прави заеми, инвестира в акции. Да, ама в Китай и даже Индия вече има бая потребители и пазарът в Щатите не е безалтернативен.

Антей

 

Така, така.

 

Поздравления за всички колеги за разумната ви мисъл!

 

❤️ ☝️

 

И да продължим в същия дух.

 

Как не им омръзна тази стратегия

от 30 години насам - все на санкции, санкции, санкции...

 

Защо бе, американски пичове,

защо не искате хората, народите по Земята

 

да живеят хубаво - в мир, спокойствие, сговор

и взаимноизгодно сътрудничество?!

 

..........................

 

Как е възможно - наследниците на преселниците,

на европейците, хората заселили Северна Америка

 

да имат толкова безмилостно отношение

към ... праРодината си - Европа!

 

Ей, не спряха да се пречкат и пречат на всичко

що е извън континента Сев.Америка -

 

на разстояние 15 000 км да пречиш на хората,

на човечеството да живее хубаво?!

 

Сега четем и че наследниците на преселниците

щели да докарат да газят ПраРодината си Европа 

 

със 70-тонни танкове "Ейбрамс" ...

 

Кому и защо е нужно това дивачество?!

....................................

 

Къде са изобретенията на Никола Тесла?!

 

Геният е изобретил съоръжения

- за евтина чиста енергия,

- за ефективна отбрана (не за нападение)

 

- за предаване на телекомуникациионни сигнали

безплатно и безжично до коя да е точка на света!

 

Какви мобилни оператори, какви роуминги и 

безумни 1-5-10-50 G-та ... и прочие, и прочие...

 

И всичко това и още много други изобретения

седи проверено, изпитано от 1900 година някъде

 

за ползу и благоденствие на човечеството 

на планетата Земя!!

 

❤️ ✌️

 

dissidentbg

Отговора бе даден от Брад Пит (Jackie) във филма Killing Them Softly:

 

This guy wants to tell me we're living in a community. Don't make me laugh. I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business. Now fucking pay me.

Ракурс
снимка на Ракурс

да бе още Галилеоо е изобретил сандвича а Менделеев топлата вода. За тесла нещата са силно раздути.

bay Dragan

Толкова си убедителен и трогващ , че по двете ми бузи се стичат горещи сълзи.

Без мундърлъци и заплахи УСА ще изчезне - не разбра ли.?.

Сръчко

Имаме основателен повод да спрем строежа на ТП през България.

dissidentbg

За какъв Турски поток през България сънуваш?

НЯМА Турски поток през България. Турски поток свърши в Турция. Каквото и да се строи в България НЕ Е Турски поток. 

Liubo50

Кажи си осователния повод. Открехни на.

Аладар
Американците имат голям военен бюджет за да карат другите насила да им купуват стоките.
Zmeja

До кога народите ще търпят САЩ да се чувстват техен началник!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш