facebook
twitter

Горещи новини

Ким Чен Ун: Тръмп е нестабилен старец, който блъфира

Преди това пък САЩ обявиха, че опцията за военни действия още е на масата
1005
БГНЕС

Северна Корея обвини американския президент Тръмп в "блъфиране" и го нарече "старец, лишен от търпение", в момент, в който Пхенян усилва натиска върху Вашингтон заради зациклилите ядрени преговори, предава БГНЕС.

Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се впуснаха във взаимни обиди и заплахи за опустошения, покачвайки напрежението преди дипломатическо сближаване през следващата година. Пхенян постави на Вашингтон срок до края на годината за предложения за нови отстъпки при блокираните ядрени преговори, и заяви, че ще предприеме неопределен „нов път“, ако не се случи нищо приемливо. Преговорите за денуклеарнизация са в застой след среща на върха през февруари в Ханой.

Тръмп посочи, че опцията за военни действия все още е на масата, омаловажавайки действията на Пхенян и заявявайки, че лидерът на Севера няма да иска да се намесва в предстоящите президентски избори в САЩ. "Ще се изненадам, ако Северна Корея се държи враждебно", заяви Тръмп в събота.

Но от Пхенян заклеймиха „странните думи и изрази“ на Тръмп, наричайки го „непредпазлив и нестабилен старец“. "Тръмп е старец, лишен от търпение", каза Ким и добави: "От неговите думи и изрази можем да разберем колко е раздразнен в момента." "Той трябва да разбере, че блъфирането му и лицемерието в собствения му стил звучат доста ненормално и нереалистично за нас", каза Ким. "Няма какво повече да губим."

Северът вдигна напрежението през последните месеци с поредица от твърдения и множество тестове на оръжие - включително "много важен тест" на ключовата му сателитната пускова система. Висш севернокорейски служител пък заяви миналата седмица, че какъв подарък ще получат САЩ за Коледа, ще зависи изцяло от действията на Вашингтон.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът прати жената на Божков в ареста

27.02.2020

Обновена

6509 30
Две обвинения са повдигнати на актьора Явор Бахаров

09.02.2020

3571 18
Нидерландия обвини 3-ма руснаци и украинец за сваления MH17

03.02.2020

3280 41

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Поредно унижение за реднеците и за Тръмп лично.

 

Те обаче са свикнали. Онодат ги а те се усмихват...

 

:)

ЗТБХЦ

наричайки го „непредпазлив и нестабилен старец“. "Тръмп е старец, лишен от търпение", каза Ким

 

Преводът на БГНЕС отново кърти и потриса!?

nebenebe

Че кой не блъфира на този свят? Едни покерджии даже са майстори. А да продадеш една стока на по-висока от реалната и цена не е ли блъф. Ама с цените рабатата е хептен батак. Всичко е относително. Даже кризите са ... "трудни" за обяснение да кажем.

Калпазанче

Щом Ким се ежи, значи другарят Си има да си връща...

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Ким calls the bluff  :-))))

Много красиво го цели по слабите места, примамвайки го все по-навътре в играта ;-))

 

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×