Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ким Чен Ун: Тръмп е нестабилен старец, който блъфира

Преди това пък САЩ обявиха, че опцията за военни действия още е на масата

09 Дек. 2019
БГНЕС

Северна Корея обвини американския президент Тръмп в "блъфиране" и го нарече "старец, лишен от търпение", в момент, в който Пхенян усилва натиска върху Вашингтон заради зациклилите ядрени преговори, предава БГНЕС.

Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се впуснаха във взаимни обиди и заплахи за опустошения, покачвайки напрежението преди дипломатическо сближаване през следващата година. Пхенян постави на Вашингтон срок до края на годината за предложения за нови отстъпки при блокираните ядрени преговори, и заяви, че ще предприеме неопределен „нов път“, ако не се случи нищо приемливо. Преговорите за денуклеарнизация са в застой след среща на върха през февруари в Ханой.

Тръмп посочи, че опцията за военни действия все още е на масата, омаловажавайки действията на Пхенян и заявявайки, че лидерът на Севера няма да иска да се намесва в предстоящите президентски избори в САЩ. "Ще се изненадам, ако Северна Корея се държи враждебно", заяви Тръмп в събота.

Но от Пхенян заклеймиха „странните думи и изрази“ на Тръмп, наричайки го „непредпазлив и нестабилен старец“. "Тръмп е старец, лишен от търпение", каза Ким и добави: "От неговите думи и изрази можем да разберем колко е раздразнен в момента." "Той трябва да разбере, че блъфирането му и лицемерието в собствения му стил звучат доста ненормално и нереалистично за нас", каза Ким. "Няма какво повече да губим."

Северът вдигна напрежението през последните месеци с поредица от твърдения и множество тестове на оръжие - включително "много важен тест" на ключовата му сателитната пускова система. Висш севернокорейски служител пък заяви миналата седмица, че какъв подарък ще получат САЩ за Коледа, ще зависи изцяло от действията на Вашингтон.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?