facebook
twitter

Горещи новини

Изграждането на интелигентната система по "Тракия" ще струва над 7 млн.лв.

1507
БГНЕС

Кандидатите за изпълнението на обществената поръчка за разработване и внедряване на интелигентна транспортна система на магистрала „Тракия“ са два. Това са обединенията „ИТС Тракия“ („Алтимате“ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и „Тракия ИТС“ („Контракс“ АД, „Кейбъл Ком“ ООД и ЕТК ООД). Стойността на поръчката е 7 261 500 лв. без ДДС, става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На магистралата ще бъдат монтирани 40 броя електронни информационни табели, по 20 във всяка посока. Чрез тях шофьорите в реално време ще се информират за възникнало събитие на пътя. За първи път ще бъдат монтирани и камери за измерване на средна скорост и мониторинг на трафика на определени участъци от „Тракия“. Целта е повишаване безопасността на движение и спазване на ограниченията на скоростта.

Друга новост е монтирането на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение. Очаква се по този начин значително да се намали износването и увреждането на пътната настилка и съоръженията на автомагистралата, гласи още съобщението на агенцията.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕК: Ще бъде ли завършена магистрала "Струма" този век?

17.10.2019

3253 13
Борисов на новите 9.3 км от "Хемус": Мазно е, хубаво е (видео)

11.10.2019

5415 28
Ремонт на тунел "Траянови врата" затруднява трафика по "Тракия"

10.10.2019

454

Коментари

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Да позная- ще я гради факултета във Вършец! тоя колко апартамента ще му стигнат?

Stern

E, па, несретникът останал само с един:

https://petel.bg/Svobodna-Evropa--Kak-TSvetan-TSve...

Хулиган

И сега такова наддаване ... за комисионните ще падне, че няма начин обществената поръчка да не бъде измайсторена за шестица...

 

http://www.drago.info/index.php/2018/08/29/obshtes...

PlaNed
снимка на PlaNed

Защо забравяте, че тази година предстоят избори ДВА пъти?

Да не искате върховния бахур да счупи касичката си с форма на тиква и да плати?

вила

ЛИЧНО ТОЙ откри поредното парче от магистралата.Стана катастрофа  и  стана ясно,че интелигентната система не работи-част от строежа е,значи е платена,ама...я няма.Сега пак ще я платят,следва плашане за ремот,после за ремонт на ремонта,демек,4 пъти ще я платим!?!Бахурджии.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

И аз като Кайзера по-горе,само като прочетох думата "интелигентност" и се сетих за Вършецкия Далай Лама.

Абе,кога се дават предложенията за Нобеловите Награди?Време е и поне един българин да я вземе.Я ляхите-имат 5 нобелиста.А ние имаме готов човек!Даже двама.Единият в международните дела.Може и за мир.Оправи Балканите,Европа,Света!А и е спортна натура-футболист,тенисист.Другият с интелекта си е като дялан камък.В която и област да го издигнем-все ще спечели.Дори и да не гласуват за него,знае как и бюлетините да подправи!

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Нищо интелигентно не може да бъде направено от маймуни. Научете се как се слагат плочки първо, после прайте нещо по трудно..,

Grosskopf

Драга редакция,

Кандидатите за изпълнението на... са ДВА.

А за домашно е да разберете защо са два, а не двама!

Хумангоид

Сензори за претегляне на МПС щели да намалят износването на асфалта. Нещо антигравитационно ще да излъчват тез ми ти сензори.

ThePal
снимка на ThePal

Ти пък ! Ще се назначат кантарджии, ще се създава заетост...После ще се построят тол пунктове за карти и звонк, после ще се разрушат и ще се монтират RFID системи и тогава ще вдигнат двойно таксите щото ще мерят и В/Ш/Д на афтонобила. 

Хумангоид

Пък ако разположат 40 чичковци да натискат копченца (мъгла-лед-преспи-дупки) и им дават по 1000 лева заплата, седемте милиона и половина ще стигнат за 15 години напред. Верно, няма да е толку интелигентно, ама поне работа ще свършат.

Скитник-1

     Погледнеш нагоре и напред - информация че след тунела времето се променя/може и да е вярна/ . Погледнеш надясно - някой спрял в аварийната лента да се изпикае в храстите .   Погледнеш наляво - големите камиони в редичка изпреварват други големи камиони . Погледнеш със страх в огледалото - вече някой заплашва на дълги !

ИвКо

Друга новост е монтирането на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение. Очаква се по този начин значително да се намали износването и увреждането на пътната настилка и съоръженията на автомагистралата, гласи още съобщението на агенцията.

Съмнявам се агенцията да е толкова тъпа, по скоро има грешка в преписването от журналиста. Иначе кърти, кантара намалява не само "износването" но и "увреждането" и не само на "пътната настилка", но и на "съоръженията" което така казано включва и "интелигентната система".

Влез или се регистрирай за да коментираш

×