facebook
twitter

Горещи новини

И Индия не иска да се откаже от С-400, за да получи F-35 и THAAD

Според Делхи, САЩ събира информация чрез самолетите си и може да ги приземи във всеки един момент чрез софтуера им
13881
EПА/БГНЕС архив

 На фона на нарастващия натиск, който САЩ оказват върху Индия, за да откаже закупуването на руски противовъздушни ракетни системи С-400, Ню Делхи получи предложение да закупи американски противовъздушни системи THAAD и изтребители F-35A, пише руското издание „Российская газета“, цитиран от Агенция Фощук. 
В материала на руското издание пише: "Индия беше един от водещите чуждестранни клиенти на съветската военна промишленост още от 60-те години, когато съветското оръжие беше необходимо на страната, за да се противопостави на Пакистан, който по това време беше силно военизиран и се ползваше с подкрепата на Запада.
По-рано индийските военни неведнъж отричаха да имат интерес към изтребителите от пето поколение F-35 и системите THAAD, обяснявайки това както с тяхната ограничена съвместимост с наличната техника, така и с това, че те не отговарят на съществуващите изисквания. Системата THAAD все още е изключително ограничена в своите възможности в сравнение със С-400, независимо от голямата й цена. Тя отстъпва на руската ЗРС по обсег, универсалност и мобилност. Освен това, THAAD, за разлика от „Триумф“, не може да сваля самолети и свръхзвукови цели. Затова, независимо от заплахите и натиска, Индия направи избор в полза на С-400.
През 2018 г. медиите съобщиха, че Ню Делхи проявява интерес към самолетите F-35. Тези слухове обаче скоро бяха опровергани. Главният маршал на индийската авиация Берендер Сингх Дханоа, в рамките на изказване на 26 април в индийската столица, заяви: „Не се водят никакви разговори за закупуване на F-35. Индийските ВВС не проявяват интерес към този проект и не са го обсъждали с никого. Не е вярно, че F-35 ни интересува“.
Счита се, че военните са се смутили от съществените ограничения, с които се наложи да се сблъскат страните-оператори на F-35 по инициатива на САЩ. Съобщаваше се, че F-35 събират разузнавателна информация за страните, в които са на служба и тя отива в САЩ. Освен това се смята, че в случай на възникване на сериозни политически разногласия, САЩ могат да „приземят“ целия флот F-35 на всяка страна с помощта на софтуера на самолетите. Всичко това правят „американеца“ негоден за ВВС на Индия.
В същото време Су-30МКИ, който е основата на ВВС на Индия, превъзхожда амерканските самолети по обсег на полета, скоростта, маневреността и полезния товар. Единственият им недостатък е липсата на системи за невидимост.
Според Military Watch, Индия преговаря с Русия за съвместното производство на специализирана версия на изтребителя Су-57 от пето поколение. Като алтернатива се обмисля и възможността за закупуване на събрани в Русия Су-57. По отношение на възможностите си, Су-57 не отстъпва на американския F-22 Raptor и е много по-добър от F-35.
Очаква се в бъдеще да се използват отделни технологии от шесто поколение на Су-57, включително хиперзвукови ракети, изкуствен интелект и др."
 

Ключови думи:

Индия, самолети, С 400, Ф 35, САЩ
50

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Израел се проведоха учения за борба с руските ракетни системи С-400

18.11.2019

2325 28
Два самолета се сблъскаха на летището във Франкфурт

17.11.2019

908 5
Путин: Русия изпълни всички задачи при операцията в Сирия

17.11.2019

2085 44

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Никой не е луд да се отказва от руските свръхракети С-400 за сметка на некфи ръждиви таралясници, кат Ф-35...

 

:))

Compay
снимка на Compay
Ф 35 е супер хай-тек самолет. Но зависи от софтуер , шини за обмяна на данни , военен канал за ...интернет ! Той е 5-то поколение , но с едно "дърпане на шалтера" американците могат да го превърнат в ... 3-то поколение. Купиш ли си Ф 35 , ставаш политически зависим от САЩ. Слушкаш - имаш 5-то поколение. Не слушкаш - машинките за 150 милиона всяка , стават делтапланери.
Хаджи Генчо-A

"Ф 35 е супер хай-тек самолет."

_____________________

Въпрос на субективно виждане.

Хай-тека му е доста спорно понятие.

Недостатъците на този самолет са правилно оценени от американските пилоти, които не случайно са го кръстили "пингвин".

Нито е "невидим", нито летателните му качества са нещо осбено, за разлика от руските самолети.

Не случайно западните страни се отказват от него - Великобритания, Холандия, Италия.

Много пари за едно недоносче.

Руските СУ се доказаха като много по-добри във всяко отношение, а отзивите на самите американци за МИГ-35 са повече от суперлатива.

Това е реалността.

Който има излишни пари за таралясници си купува F-35 или стари щайги като F-16.

Който има акъл в главата си и е загрижен за качеството на въоръжените си сили си купува най-доброто, което за сега е руско.

F1

Освен това ръждясват като стар Москвич.

Австралийците се видяха в чудо само година след като получиха първите Ф35, "невидимото" покритие шупна като развалена боза. Междукристална корозия, тенекията им е калпава. В пустинята се наложи да строят специални климатизирани хангари.

Сгугню
снимка на Сгугню

Според Делхи, САЩ събира информация чрез самолетите си и може да ги приземи във всеки един момент чрез софтуера им

Ей тва е определящото, а не бойните способности на Ф35 - че Индия ще се постави в зависимост от САЩ така, а нейната политика е на равна отдалеченост както от Запада, така и от Русия. Да е по-близка до Запада й пречи силната обвързаност на САЩ с Пакистан, а да е по-близка с Русия й пречи ангажираността на последната с Китай. Пакистан е първи и основен враг на Делхи, а Китай е втори такъв. Двете страни поддържат тесни връзки и това няма как да не безпокои Индия.

 

Изненадвам се, че Индия не разработва усилено собствени самолети, както го прави Иран, за да не е зависима нито от САЩ, нито от Русия. Защото както в американските самолети може да се постави софтуер, контролиран от Вашингтон, така и в руските самолети може да се постави софтуер, контролиран от Москва.

 

 

dissidentbg

"Изненадвам се, че Индия не разработва усилено собствени самолети, както го прави Иран"

 

Тези неща си ги казвай наум, за да не се излагаш.

paragraph39

/:/На фона на нарастващия натиск, който САЩ оказват върху Индия, за да откаже закупуването на руски противовъздушни ракетни системи С-400, Ню Делхи получи предложение да закупи американски противовъздушни системи THAAD и изтребители F-35A...

.........................................................................................................................

Защо всички премълчават, оглушително мълчат, че сащските/"американските"/ противовъздушни системи THAAD и изтребители F-35A, самолетите Ф-16, танковете, оръдията, ракетите  и т.н. са, преди всичко, производство на ЧАСТНИ сащски фирми- за разлика от руските и китайските, например! И всички те, ако НЕ са собственост на Пентагона или Правителството на САЩ, ги продава/би трябвало!/ производителят им или търговски посредник-комисионер!!! Нали?! Да, ама НЕ!

Както и, че държавата/управляващите/ САЩ използва цялата си политическа мощ и ресурс/Правителството, Конгреса.../ в услуга  на тези частни сащски фирми- осигурявайки им задгранични купувачи и поставяйки и налагайки им на тези купувачи изгодни за частните сащски фирми ТЪРГОВСКИ параметри и условия по сделки за покупко продажба!

Това, плюс търговските санкции, не е ли фрапиращо, даже "мафиотско", СРАСТВАНЕ на държава и частен бизнес в САЩ?! А?!

Хаджи Генчо-A

Разликата между американската оръжейна промишленост и руската е в това, че американците правят оръжие, ЗА ДА ГО ПРОДАВАТ, а руснаците правят оръжие, ЗА ДА ПОБЕЖДАВАТ с него.

Яна

Е в последно време победите с руското оръжие водят до увеличаване на продадените количества. Както е казано истинността на рекламата определя сделките. Все пак в този пазар, колкото и да е странно на русофобски настроените колеги, Русия се държи доста по-пазарно от САЩ.

SSlavov

Агенция Фощук

 

Това ще да е агенция за авиация м/у Фоке Вулф и Щука

paragraph39

ХАДЖИ ГЕНЧО-А,

Разликата между американската оръжейна промишленост и руската е в това, че сащската/"американската"/ е в частни ръце, а руската е в ръцете на държавата!

А Частникът произвежда и продава/вкл. на държавата/, единствено и само, заради ПЕЧАЛБА! А когато оръжейната промишленост/ за войсково оръжие!/ е в частни ръце и Държавата слугува на частния производител и търговец, това прави такава държава да е инициатор и подпалач на войни-  за радост на частния производител и търговец, и за НЕрадост на потърпевшите от тези войни!!! КАЗАХ!

Калорифер

Параграфе, КАЗАЛ си бил, че "когато оръжейната промишленост/ за войсково оръжие!/ е в частни ръце и Държавата слугува на частния производител и търговец, това прави такава държава да е инициатор и подпалач на войни-  за радост на частния производител и търговец, и за НЕрадост на потърпевшите от тези войни!!"
Това означава ли, че когато оръжейната промишленост е държавна, това е единствено и само за благото на народа и миролюбивите му държавници?

dissidentbg

paragraph39

"Разликата между американската оръжейна промишленост и руската е в това, че сащската/"американската"/ е в частни ръце, а руската е в ръцете на държавата!"

 

Това не е вярно. Руските са акционерни дружества, но акциите не се търгуват на борсата.

 

ПП

Не можеш да купиш акции на Сухой директно, но фирмата е дъщерна на "Объединенная авиастроительная корпорация" за която можеш да купиш акции:

 

https://investfunds.ru/stocks/United-Aircraft-Corp...

Диагностик

В Индия на руските военни самолети им викат летящите ковчези за последните десет години са се разбили 250 самолета без война...Не купуват американски, защото доскоро американците не им продаваха военна техника....а не защото индийците искат руското...
Индийците започнаха напоследък да преправят закупените руски самолети, но изкормват всичко руско без двигателите (явно руснаците поне могат да правят двигатели, когато не трябва да се съобразяват с норми за шум и екологичност на гражданските летища). Слагат авионика и оръжия от доста места, като Франция, Израел, а и някои неща са собствени техни. И става така, че в момента индийците имат по-добри руски самолети от руснаците.

Доси

Ох, мале, как послъгваш мазно мазно... 

Диагностик

Индия още веднъж разкритикува руските изтребители. 
Преди няколко месеца Индия доста активно критикуваше най-новите руски изтребители Су-57 заради ниската им ефективност, в резултат на което бе решено да не се изпълнява съвместната програма с Русия по проекта FGFA (съвместен руско-индийски изтребител от 5-о поколение). Въпреки това една нова вълна от критики се стовари върху руските самолети - този път бяха подложени Су-30MKИ. 
Командването на ВВС на Индия реши да не купува руски изтребители Су-30MKИ, като ги намира не само "... много скъпи ...", но и "... неефективни ...". Индийските военни обяснява позицията си главно поради факта, че руските самолети имат високи разходи, нямат предимства пред западните им аналози и имат много голяма консумация на гориво. 

От друга страна, позицията на Индия остава доста неясна, тъй като вместо руските Су-30MKИ, които струват около 62,7 млн. US$, се очаква да закупи френски изтребители Dassault Rafale, чиято цена е 2,5 пъти по-голяма. 

В авиационния парк на ВВС на Индия все още ще се експлоатират Су-30MKИ (272 самолета), като причините за тези доста остри критики от страна на Индия засега остават неизвестни… Експерти обаче смятат, че се дължат на нежеланието на Русия да продава комплексите С-400 „Триумф“ на тази страна на по-ниска цена, както и отказ да се намалят разходите за изтребителите Су-57 в рамките на програмата FGFA, от която по-рано Индия вече се отказа. 

 

 

Хаджи Генчо-A

По повод на твоите излияния, редно е да се прочете това:

********************

Френски журналист: Всички ние сме лъжци

Дата на публикуване: 11 06 2019

https://bgr.news-front.info/2019/06/11/frenski-zhu...

______________________________

Заглавието в пълна сила важи за излиянията ти.

Диагностик

Червената армия се стараеше да установи политически режими, служещи на общото благо, на общия интерес.

 

❔❕

Калорифер

Абе, дядо Хаджия - две неща малко ме объркаха в писанието, към което предлагаш връзка: първото е, че френският журналист се казва Петя Паликрушева и второто е - цитирам: "Червената армия се стараеше да установи политически режими, служещи на общото благо, на общия интерес".
Както казват в Москва - УАУ

trunk

 Форумът оценява старанието ти. 😭

ЗИП
снимка на ЗИП

Нормално беше, че Индия няма да купи американски боклуци.

 

Турция тоже....

 

:)

Утринен зов

Събрани в Русия СУ-57 .... от всички кътчета на планетата😄

Дзопино

след като миг 21 свали ф16 надали индийците биха се вързали с американски военни самолети и техника...

 

не знам кое от военната промишленост биха купили от американците като се замисля...

dream team
снимка на dream team

Fighter Aircraft

MiG-21Soviet UnionMultiroleBison              112

MiG-29Soviet UnionMultirole MiG-29UPG      66

Sukhoi Su-30RussiaMultiroleSu-30MKI        249        Total 272 on order

HAL TejasIndiaMultiroleMk 1                       16              24 on order

Mirage 2000FranceMultirole2000 H/I            41

Dassault RafaleFranceMultiroleEH/DH[10]                      36 on order

 

Малка справка за диагнозата. Или лъжеш на едро, или нарочно заблуждаваш, което си е пак лъжа.

Sapienti_sat

Чудя се кога F35 ще бъдат предложени на Иран! Сещам се за Майлоу Майндърбайндър. Предприемчивостта води до реализация на американската мечта! 😌

dissidentbg

Много американски военни специалисто оценяват F-35 като голяма грешка и провал.

 

С F-35 искаха да създадат универсален самолет. Нещо като тостер (тук често се пише за тостери), който можеш да ползваш и като хладилник и след това да се качиш на него за да направиш няколко кръгчета из махалата.

 

Преди още да бъде разработен F-35, много държави се включиха с пари, но след като излязоха първите бройки и се видя че не струва за нищо, започнаха да търсят начин да се откажат от него. Сега това им се получава. Просто трябва да купят С-400 от Русия и САЩ няма да им продаде F-35.

Антей

!

 

Според Делхи, 

САЩ събира информация, чрез самолетите си

и МОЖЕ да ги ПРИЗЕМИ

във всеки един момент, чрез софтуера им!

 

Ми подзаглавието казва всичко.

И както

сполучливо е посочил,  колегата Хаджи Генчо-А

 

оръжието е според интересите на производителите

едните - за да печелят пари и влияние,

другите - за да побеждават!

✌️

 

mi6osp.

През последните тридесет години САЩ не са въвели на въоръжение нито едно сполучливо ново оръжие, което да е с по-добри параметри от чуждите аналози.

Основните причини за това състояние са както тежката деиндустриализация на страната през периода и западането на инженерните специалности,  които осигуряват нивото на изследователската, развойно-внедрителската и производствената дейност, така и стратегически  погрешната идея, че след разпадането на СССР противниците на САЩ ще са талибаните, камиларите , саддам и сърбите.

И се заредиха десетилетия на прескъпи провали на новите американски оръжия.

Което вече е ясно не само на американците.

 

Here are 5 of the worst weapons projects the US military has in the works

https://www.businessinsider.com/5-of-the-us-milita...

dissidentbg

Това не е вярно. F-22 е много добър самолет, но не го продават дори и на най-близки приятели.

mi6osp.

Тъ-цъ.

Толкова е добър, че производството на Ф-22 е забранено със закон, приет от американския  конгрес.

При него най-ясно пролича ,че САЩ нямат технологии и не са в  състояние да произведат невидим самолет 5-то поколение.

Минута летене на форсаж и Ф-22 става 4-то поколение -изгаря му боята, която го прави невидим.

За да стане пак невидим до следващия форсаж, трябва да го разглобят, шлайфат, боядисат и сглобят наново.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×