facebook
twitter

Горещи новини

Хуан Гуайдо потърси подкрепа от Италия в телефонен разговор с вътрешния ѝ министър

2704
ЕПА/БГНЕС
Хуан Гуайдо

Италианският крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини е говорил тази вечер по телефона с Хуан Гуайдо, след като се срещна с делегация на опозицията във Венецуела. Салвини, който е и вицепремиер на Италия, е провел "приятелски" разговор с Гуайдо, в който е изразил "пълната си подкрепа" за свободни избори в страната, а по-късно заяви, че това трябва да стане "възможно най-скоро".

Гуайдо, който оглавява контролираното от опозицията Национално събрание на Венецуела, миналия месец се обяви за временен президент, предизвиквайки сблъсъци с президента на страната Николас Мадуро. Досега той е признат за временен държавен глава на Венецуела от около 50 страни, но Италия е една от малкото държави в ЕС, която все още не е направила това.

По време на разговора Салвини е заявил, че правителството на страната все още е разделено по въпроса, макар Рим никога да не е признавал преизбирането на Мадуро през май 2018 г. след гласуване, което беше оспорено от опозицията и отвъд океана.

Салвини се съгласи на срещата с венецуелската делегация, след писмо на Гуайдо, в което се излагат подробности за "плана за действие за възстановяване на демокрацията във Венецуела чрез свободни и честни избори".

"Считам за мой дълг да приветствам делегацията на венецуелския парламент, която е единствената легитимна власт в момента, като се има предвид, че обявеният президент Мадуро никога не е бил признат за такъв от международната общност," каза Салвини.

85

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ТАСС: Венецуела разположи войски по границата с Колумбия

23.02.2019

2039 48
Венецуела затвори и границата с Колумбия

23.02.2019

1373 28
Външният министър: Ако САЩ нападнат Венецуела, ще запазим неутралитет

22.02.2019

5748 67

Коментари

Страници

Доси

Досега той е признат за временен държавен глава на Венецуела от около 50 страни...

 

И колко са тия "около" 50 страни, 35 /примерно/ има ли?

Апропо, като се има предвид че държавите са около 200, то спокойно може да се каже и така - 

"Около 80% от държавите по света, между които и Русия и Китай/двама от тримата големи геостратегичски играчи/, НЕ признават Гайдо за временен държавен глава на Венецуела"

цензура

Вижте клиповете и кажете, не си ли мечтаете за един Мадуро? 

 

https://diarioelsol.com.ar/2019/02/01/joven-argent...

цензура

Клип 1 и 2 - социални жилищни сгради; клип 3 и 4 безплатните апартаменти; клип 8, 9, 11 и 14  "празните"магазини... 

Гласът

Да им се чуди човек защо бягат с милиони...

bay Dragan

ЦЕНЗУРА,

фалшивите новини са патент на евроатлантиците. Те се тиражират от 4-5 УСА инфоагенции и световните папагалски медии / и нашите вкл./ се позовават и цитират тях .

Това само чесъните не го вдяват.

цензура

Ето и подкрепата за Мадуро... СЕГА може да поиска да го качи, знае ли се 😆

 

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/02/%D...

цензура

Я пак? Ще ти се мухлю някой да го подкрепя 😆

 

https://www.youtube.com/watch?v=J3JQdie-LUI

Ивaн Бoримечката

Ето ти и оригиналния клип, който е, забележи, от милионната демонстрация срещу Мадуро на 1 септември 2016 г. в Каракас, троле путиняшки! На 12 сек се вижда същото момче с венецуелското знаме, вързано като кърпа на главата, с което почва клипа на смрадливия русоробски сайт бултаймс!

 

https://www.youtube.com/watch?v=SLU6HA9iSBc

 

Ей, много лъжете тва русоробите, много, майка му мечка! Срама нямате ни от Бога, ни от хората!

 

Ивaн Бoримечката

Цензурко-мадурко, къдя се скри в миша дупка бре, майка му мечка? Споко бре, язе таквиз като тебе не ям, само си правя гаргара...

bay Dragan

Сега разбрах за бгфейкнюз.

ЦЕНЗУРА,

с тия клипове ти е вдигнат мерника.

цензура

Ооооо, мръсен тръмпофиле... по-полека с Путин, да не получиш кризичок! 😆

 

Първо, това не е протест, второ по време на марша някой си педро се самопровъзгласил за президент и оп вече подкрепа му била, и трето - Асад и той така, а сирийците не искат сега да чуват за друг. 

 

Колкото до клипа, действително е от 2016 - прав си, но клиповете горе са красноречиви /тях няма ли да коментираш/? 

 

Иначе ДА, страх ме е, от беззъби мечки  😉

 

 

Banshee
снимка на Banshee

Ивaн Бoримечката Вт., 12/02/2019 - 02:24

Остави лозунгите, ами кажи откъде си сигурен кой те лъже и кой ти казва истината? Защото аз като гледах за Гърция, дето е до нас, как смело лъжеха казионните медии с преводи и обяснения по време на преговорите с тройката...

JollyRoger's

Спагети политика.

Нещо Гайдьо зацикли. Менторите му пускат репортажи за “екзодуса“ към Колумбия, в които очевадно е заснета интензивна презгранична търговия. Куфарни търговци се представят за бежанци... Майка с бебе, “бягаща“ само с портмоне...

С дъх на партенки и... нефт.

Тони Йорданов

Гайдьо няма никакъв шанс да спечели честни и свободни избори.

 

"При проамериканските президенти  на Венецуела моето семейство живееше, като глутница псета. – възмущава се пенсионерът Хуан Еспиноза – Сега съм сит и имам покрив над главата си. Ако трябва да убивам, значи ще убивам. Все още мога да държа винтовката“ 

 

http://rusvesna.su/news/1549825971

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

У нас 2 милиона избягали в чужбина са   30 % от населението.

Във Венесуела сигурно от това се страхуват като гласуват за Мадуро - да не избягат 10 милиона/30%/ ако дойде проамериканския Гуайдо на власт.

Ивaн Бoримечката

Кога избягаха тия 2 млн бре? Когато отвориха вратите и паднаха оградите от бодлива тел по границите на концлагера, в който бяхте превърнали България тва комунягите! Ако ги бяха отворили през соца, по времето на бай ви Тошо, щеше да остане само той, да дрълне шалтера накрая. Ако не го сгази тълпата преди туй, де...

 

Къде избягаха бре? Към матушката ви Россия ли бре, щото "демокрацията им отне много"? Ба, никой не избяга натам! Избягаха на Запад! Щото нямаха вече сили да чакат България да позаприлича на нормална страна и да влезе в Евросъюза, искаха да бъдат в Европа сега и веднага!

 

Защо избягаха бре? Щото ви мразеха вас, комунягите! И в червата ви мразеха, не можеха да дишат един въздух с вас, затова избягаха!

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Голямото бягане стана след приватизацията на Иван Костов. И следващата голяма вълна след 2007 когато ни приеха  в ЕС. И днес всяка година бягат десетки хиляди. През 1990 избягаха няколко хиляди. 

Статистиката за избягалите по години трябва да се публикува но не е в интерес на управляващите. Досега щяха да я публикуват ако беше в техен интерес.  Вероятно е засекретена.

Гласът

У нас 2 милиона избягали в чужбина са   30 % от населението.

Послами Манго!

Гласът

През 1990 избягаха няколко хиляди. 

Не е щото нямаше повече мераклии, но къде да бягат завалиите след като целия запад беше затворен за българи тогава? Апропо, 300 000 от нетно около 1 000 000 български граждани емигрирали през последните 30 години напуснаха през 1989, когато още Тато беше на власт. Но забравихме това, нали?

 

Един от по-популярните политически вицове преди 1989:

Дошло време да пуснат политически затворник, но от ДС решили да проверят политическата му лоялност. 

- Ще избягаш ли ако отворим утре границите?  - попитали го.

- Не - отговорил твърдо затворника.

Зарадвани от отговора го попитали:

- Какво би направил? 

- Ще се кача на едно дърво - отговорил той.

От ДС се спогледали изумени.

- Защо ще се катериш на дърво??

- За да не ме смачка тълпата юрнала се към границата...

 

bay Dragan

Днес е твоя ден. Атака !

paragraph39

/:/

По време на разговора Салвини е заявил, че правителството на страната все още е разделено по въпроса, макар Рим никога да не е признавал преизбирането на Мадуро през май 2018 г. след гласуване, което беше оспорено от опозицията и отвъд океана.

Салвини се съгласи на срещата с венецуелската делегация, след писмо на Гуайдо, в което се излагат подробности за "плана за действие за възстановяване на демокрацията във Венецуела чрез свободни и честни избори".

"Считам за мой дълг да приветствам делегацията на венецуелския парламент, която е единствената легитимна власт в момента, като се има предвид, че обявеният президент Мадуро никога не е бил признат за такъв от международната общност," каза Салвини

.....................................................................................................................................

1. "...след гласуване, което беше оспорено от опозицията и отвъд океана...."!

Кога, в кой Съд е оспорвано/оспорвано ли е въобще в Съд?!/ и какво е решението на този Съд?

2. "възстановяване на демокрацията във Венецуела чрез свободни и честни избори..."!

НЯМА такова "животно"/"филм", "бира".../ ЧЕСТНИ, а също и СВОБОДНИ, избори! Има легитимни/законни/ или НЕлегитимни/НЕзаконни/ избори- като легитимността/законността/ на проведени избори се предполага, до доказване на противното в Съд!

"Честна" или "НЕчестна" може да бъде само жена, ако това е доказано по съответния начин!

3. "...обявеният президент Мадуро никога не е бил признат за такъв от международната общност..."!

Избирането на президент се признава или НЕ се признава, и това се обявява от ЦИК в страната, или от Съд, ако признаването е оспорено пред Съда по съответния ред в съдебен процес и Съдът е признал или е отхвърлил оспорването!

Ерго, всичко друго е инфантило тинтири-минтири и ала-бала, и/или МАНИПУЛАЦИЯ на Общественото мнение! КАЗАХ!

Paco Pacov

Някой трябва да помогне на Венецуела да се спаси от врдното руско влияние. То я убива, както  е убивало и сега се опитва, и нас. 

https://iconomicabg.blogspot.com

dimdum

мечката, умнико, а що не останаха в бг като дойде хубавото?

Гласът

"Хубавото" дойде, когато отвориха границите. Който можа се отърва. 

bgkurshum

Е, той и Тръмпо не е съвсем признат от международната, а и от вътрешната си общност.

Чичко Дони

Венецуелците, ако имат акъл, да гледат колко хубаво стана във вече "демократизираните" Ирак, Либия, Афганистан, Косово, България и ако им харесва да си изберат Гайдара...той ще ги "оправи". Срещу простата статистика дори добре обучени тролове са безсилни...

цензура
В действителност, на мястото на Мадуро щях да отстъпя... ми нека опитат от демокрацията, кво толкова, ние ако не бяхме я опитали, щяхме ли да знаем какво е от 27 място в света по икономическо развитие, да отидеш на 327 .. упс, то май няма толко държави, ама горе-долу сме там 😆 ? 
bay Dragan

Цензура,

кажи как ги залепяш тия снимки. И аз да залепя някоя друга

цензура

На пост 138  е описано. 👍

 

https://www.segabg.com/hot/medvedev-novite-sankcii...

БахххМааму

Сетих се за един коментар, който прочетох наскоро:

 

Brad Cabana‏ @BradCabana Feb 9

It's been weeks now. This man's attempt to over throw his government has failed. So much so that he's advocating the US military kill his own people (which soldiers are). Yet, he still hasn't been arrested for treason. Mind blowing.

 

Та се чудя... тоя Гуайдо да не би да провежда разговорите си от щатското посолство в Каракас?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×