facebook
twitter

Горещи новини

Гърция драстично намали ДДС за някои стоки и услуги

1212
Pixabay

Намаляването на данъка върху добавената стойност (ДДС) на десетки стоки и услуги, обявено от властите в Гърция през последните седмици, влезе в сила от днес, съобщават гръцките медии.

Това се отнася до няколко вида стоки на рафтовете в супермаркетите, за които ДДС се понижава от 24 на 13 процента, както и за ресторанти и кафенета, където също вече се прилага 13-процентна ставка, предаде news.bg

Сред продуктите, които са с намалено ДДС, влизат зехтин, месо и риба, какао и обикновени стандартизирани непресни храни.

Оттук нататък сметките за електричество ще подлежат на 6 процента ДДС, а не на 13 на сто, както и сметките за природен газ.

Ключови думи:

ДДС, Гърция
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Евакуират туристи от Кефалония заради нов горски пожар

14.09.2019

112
САЩ искат пристанището в Александруполис

14.09.2019

1446 12
Ракети и гранати изчезнаха от гръцка военна база

11.09.2019

1045 8

Коментари

volog2

Как ще ги стигнем гърците... че и румънците

kissсинджира

Бърже, викнете медийните шарлатани от соросоидните НПОта  псевдоинститути да залеят населението с кухи иконо-мистически заклинания, както когато Румъния драстично вдигна минималната заплата, а Дянков и компания изпълзяха да ни баят за сталбилнос, и че Румъния скоро ще фалира. 

inventus

Сигурно сега пак ще ни заобясняват как производителноста на труда на гърците е по голяма. По кафенетата и таверните...

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

В момента съм на остров Амълиани както винаги соретнати и приятно. На всякъде местните си работят уснихнати са кафенвтата пълни с пенсионери а не като в булгаристан с кифлу и миндили.Карам си лодйата, и си ловя ципура на мунуни и цуцуни

 

Елемент Э
снимка на Елемент Э
У нас не се променя ДДС само заради един човек- Владислав Горанов . Още като зам. министър попречи Дянков да намали ДДС. Сега ,като министър и дума не дава да се продума за намаляване. По голям тъпанар никога не е заемал поста на министър на финансите
G0g0

От човек който живее без пари и го е страх от земетресение, случило се преди 10-тина години неможе да се очаква повече!

труфалдин

Ами с туризма какво ще правим. За нестадните туристи, олинклузисти, цената на хр стоки е важна предпоставка. А гърците предлагат кухни. И си готвиш, след като си минал през супера. Отделно заведенията. Работим за конкуренцията. Браво гърчуля!

mi6osp.

Хъм, в България на протест срещу високите  ставки на ДДС излизат  1-2 процента от населението,  останалите 98 опитват да се спасяват поединично,  а в Гърция съотношението е обратно. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×