facebook
twitter

Горещи новини

Гръцки медии пак водят кампания срещу българи с имоти на Халкидики

7752

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкиди, без да плащат данъци, съобщи БНР. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата.

"Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци", информира днес в обширен материал вестник "Етнос".

Схемата е позната от години, но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред медията Димитрис Хадалис -  председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели.

Гърците настояват за масови проверки на чужденците. От икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Системата е добре организирана, оплакват се гърците. Сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая, като при гърците - собственици цената е много по-висока, защото плащат данъци.

Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.

Ключови думи:

Гърция, Халкидики, имоти
20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гръцкото правителство готви сваляне на данъци

20.08.2019

395 2
Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

20.08.2019

Доротея Дачкова

2980 5
Испания не може да овладее пожара на Гран Канария

20.08.2019

118

Коментари

Лoвkия

Нашенските тарикати със сигурност ще започнат да си пащат данъците така, както бяха приучени да карат в ограниченията.

Забавното в случая е, че самите гърци допреди няколко години също не плащаха данъци, но сега са особено бдителни.

Диагностик

Руснаците правят същото и у нас.

Диагностик

Руснаците правят същото и у нас.

fierсe
снимка на fierсe

подавай сигнала, щото нъл знаеш кво пише в нк😁

Augereau

Абе по-големият проблем е, че Халкидики, Тасос и като цяло плажовете на Северна Гърция, се превърнаха от едни спокойни райски кътчета в мутраленд а ла сос БГ - чалга, джипове, мускули, силикон, джуки, селфита и комплексарщина. Отврат. Като някакъв гноен цирей е масовият туризъм с участието на българи (както туристи, така и инвеститорчета-тарикати). 
 

Добре че Гърците имат доста строги закони откъм застрояване, иначе досега да сме бетонирали крайбрежието им без проблем. 

Solace

Тъй си е. По тази причина вече пътувам по 7-8 часа с колата, докато намеря все още читави необългарени местенца из Гърция...

beal

И като намериш такова местенце - вече не е "необългарено"...

:-)

Solace

Поне не виждам бутилки от българска минерална вода в морето (или втъкнати между скалите), от колите и телефоните не дъни азис и компания, вечер няма пиянски компании с викове и простотия...

G0g0

Честно казано последните няколко години сръбските селяндури ни надминават.

Тринити

Гърчолята да внимават,с кого и как се заяждат.Знаем за един собственик на хасиенда в Халкидики,дето жена му е синоптичка и като нищо ще им прати някоя буря или торнадо.Вече взе страха на руснаците,даже лично на КБЖ.Колко му е да се оправи и с маляките.

Лoвkия

Ха-ха-ха, гениална шега, как ти хрумна!?!

Minderbinder

Гърците са силно възмутени, че някой друг освен тях може да не си плаща данъците.

IvanM

Понеже съм тъп - да питам. Ако дават имотите под наем, като частни лица, могат ли да си плащат данъците в България, където живеят постоянно?

БенТен

Ще плати в България, ама друг път. Всичко се води семеен имот за почивка, Пешо  да не е луд да декларира, че  цяло лято е давал студиото си под наем на сънародници и парите е прибирал в джоба?

IvanM

Ще плати в България, ама друг път

 

Питам теоретично. Защото, ако е така, на гръцките данъчни им издиша тезата. Не могат да ги пипнат. Е, освен за курортни такси, но и туй не е сигурно, защото най-вероятно плащат местни данъци и такси.

kaily
снимка на kaily

За да въртиш бизнес, трябва да имаш регистрирана фирма. На място.

В България можеш ли така да даваш цяло лято под наем без никакви документи?

IvanM

За да въртиш бизнес, трябва да имаш регистрирана фирма. На място.

 

Не думай! Ма вие това свободното движение на стоки, услуги, капитали и хора за нищо го имате, бре. И свободата на частната инициатива.

 

Ето, да речем, аз като частно лице, притежаващо законно имот на гръцкото крайбрежие и плащащо там за него местни данъци и такси, сключвам с някого договор за отдаване под наем на този имот за две седмици, срещу някаква си сума. Декларирам го този доход в страната, където живея постоянно. Плащам си върху него данъци, каквито се полагат и гледам да не прескоча 50 000, за да не се регистрирам по ДДС. Какво ще ми направи гръцката администрация?

 

duch

ще те накара да се отлъчиш от БПЦ и да минеш към гръцката църква, а може да ти дадът екстра ход да минеш към Фенеро заедно с украинците

geo_19

Че какъв бизнес е тва да имаш къща за гости и да приемаш гости в нея? Това е гостоприемство от душа.

IvanM

Че какъв бизнес е тва да имаш къща за гости и да приемаш гости в нея

 

Никой не говори за къща за гости.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×