Медия без
политическа реклама

ГЕРБ издига бившия шеф на пожарната в Пазарджик за кмет

Днес приключват събранията по номинациите в страната, последната дума ще е на лидера Борисов

10 Авг. 2019
Илияна Кирилова
Бившият зам. вътрешен министър министър Красимир Ципов награждава Иван Панайотов с приза "пожарникар на годината".

Бившият директор на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов е кандидатурата  на ГЕРБ за кмет на града. Решението бе взето късно в петък на общинско партийно събрание, съобщи БНР. 

Преди дни Иван Панайотов се пенсионира след 36 години служба в системата на МВР.  За работата си той бе отличен с почетно звание за „Доблест и заслуга“ - първа степен. През времето на своята служба е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на пожарната. От 2000 г. е началник на Областното управление за пожарна безопасност на населението в Пазарджик, а в последствие и директор на Регионалната дирекция пожарна безопасност.

Награждаван е многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза "Пожарникар на годината". 

С издигането на Иван Панайотов към момента кандидатите за кметския стол на Пазарджик стават четирима. Това са сегашният кмет Тодор Попов, предприемачът Благо Солов и бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов.  

Засега не е ясно какво ще прави БСП. Левицата все още е пред дилемата дали да има свой кандидат или да участва в коалиция на местния вот в края на октомври. 

В Русе пък, след като преди две седмици назряха брожения срещу ръководството на ГЕРБ, заради смяната на кмета и председател на общинската организация на партията - Пламен Стоилов, той се отказа от трети мандат. Въпреки че е събрал немалък брой номинации, Стоилов си е направил отвод по време на събранието по издигане на кандидатури за кмет на дунавския град. 

"Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!", написа на профилната си страница във фейсбук Стоилов.

Събранията на ГЕРБ в цялата страна приключват днес. Заседанията са закрити за външни лица и в тях могат да участват само партийци, които са платили членския си внос. По-късно кандидатурите ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като ще бъде направено обстойно проучване на всеки кандидат.

Краен срок за обявяване на кандидатите от комисията няма, а последната дума ще е на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата