facebook
twitter

Горещи новини

ГЕРБ издига бившия шеф на пожарната в Пазарджик за кмет

Днес приключват събранията по номинациите в страната, последната дума ще е на лидера Борисов
1913
Илияна Кирилова
Бившият зам. вътрешен министър министър Красимир Ципов награждава Иван Панайотов с приза "пожарникар на годината".

Бившият директор на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов е кандидатурата  на ГЕРБ за кмет на града. Решението бе взето късно в петък на общинско партийно събрание, съобщи БНР. 

Преди дни Иван Панайотов се пенсионира след 36 години служба в системата на МВР.  За работата си той бе отличен с почетно звание за „Доблест и заслуга“ - първа степен. През времето на своята служба е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на пожарната. От 2000 г. е началник на Областното управление за пожарна безопасност на населението в Пазарджик, а в последствие и директор на Регионалната дирекция пожарна безопасност.

Награждаван е многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза "Пожарникар на годината". 

С издигането на Иван Панайотов към момента кандидатите за кметския стол на Пазарджик стават четирима. Това са сегашният кмет Тодор Попов, предприемачът Благо Солов и бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов.  

Засега не е ясно какво ще прави БСП. Левицата все още е пред дилемата дали да има свой кандидат или да участва в коалиция на местния вот в края на октомври. 

В Русе пък, след като преди две седмици назряха брожения срещу ръководството на ГЕРБ, заради смяната на кмета и председател на общинската организация на партията - Пламен Стоилов, той се отказа от трети мандат. Въпреки че е събрал немалък брой номинации, Стоилов си е направил отвод по време на събранието по издигане на кандидатури за кмет на дунавския град. 

"Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно, но добре осъзнато и мотивирано от отговорността, която нося пред русенци! От опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 г. Такава до момента не е заявена спрямо мен!", написа на профилната си страница във фейсбук Стоилов.

Събранията на ГЕРБ в цялата страна приключват днес. Заседанията са закрити за външни лица и в тях могат да участват само партийци, които са платили членския си внос. По-късно кандидатурите ще бъдат обсъдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като ще бъде направено обстойно проучване на всеки кандидат.

Краен срок за обявяване на кандидатите от комисията няма, а последната дума ще е на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БСП и патриотите искат отпадане на бизнес даренията за партиите

14.12.2019

273 3
Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

13.12.2019

178
Кметът на Несебър излезе от ареста

12.12.2019

589 4

Коментари

Stern

а последната дума ще е на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

Висша форма на демокрация. Но пък пред 80% мимкрията "избор отдолу, по места" минава.

Ruja

Пожарникарите са дялани камъни.

Тринити

Хаирлия да е!Таз година кмет,след четири-премиер!

seyko

Ако е от СИК, може.

първолета

Хайде - набор на ББ, 60-годишен.

Алоо,  60-годишните пенсионери! Хай починете си вече, де! Отстъпете място на 10, 20 гидини по-младите хора за кметски пост, поне в големите градове!

сталкер пустиняк

Ами такива са номинациите - пожарникари, физкултурници, полицаи...Скамейката на герберастите може и да е къса, но пък е хомогенна. 

Впрочем, пожарникарите са едни от малкото хора в държавата, които вършат наистина работа. Но в момента, в който се продадат, стават като другите герберасти. 

аиг3

Интересно решение. Досега винаги подкрепяха Попов. Него хората го харесват. Далаверите и задлъжняването на общината са скрити.

ThePal
снимка на ThePal

Погледът...вперен (втренчен) в бъдАщето 

Дохс_Читем

ръководството на МВР и ГДПБЗН

Какви са тези абревиатури, бе!  А едно време какви абревиатури имаше... Ето, например, Управление Гражданска Защита беше УГЗ - кратко и ясно. 😃

chacho

Както неведнъж съм писал и казвал: Който не ставаше  и за милиционер даже, поради умствена недостатъчност, ставаше пожарникар.

Днес имаме пожарникар за минпред, та защо да няма и кмет?!

Звън®
снимка на Звън®

Снимката най-правдиво ни разкрива същността на  герб-кандидата за кмет. Виждаме нискочел мъжага с мнителни свински очета. Едро лице с масивна челюст. Двойна увиснала брадичка, издаваща склонност към бързо напълняване. Възможно е да попрекалява със солта, суджука и домашната ракия. Хипертоник от седмия ден. Навярно притежава тираничен характер. Стиснат и неуслужлив. Бие жена си рядко, но редовно. Бил е деспотичен пожарен командир, псувал е често подчинените си. Имал е кратки служебни сексуални връзки с подчинени огнегасителки. На младини е бил ухажван приоритетно от гимназиални учителки, медицински сестри, разведена фармацевтка и двама милиционерски началници.

 

ПП

Очаквано е кандидатът Иван П. да носи антиуроки гривничка или герданче. 

Тринити

"Истинный гербер! Характер — герберский, невыдержанный.Безукоризненно выполняет герберский долг. Беспощаден к врагам Товарищу Борисову. Отличный спортсмен: чемпион Пазарджика по самогону.

Звън®
снимка на Звън®

Кратко и точно! Това е новият кмет на Пазарджик!

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Вся власть огнеборцом!

Миряна Б.

Шаабан, позвольте: правилното е Вся власть ОгнеборцАМ

Влез или се регистрирай за да коментираш

×