facebook
twitter

Горещи новини

ГДБОП е закрила 15 сайта за онлайн продажба на ментета

683
МВР

Мащабна специализирана операция във Варна срещу незаконна търговска дейност в Интернет е проведена на 7 февруари от служители от отдел „Киберпрестъпност“-ГДБОП и колегите им от сектора във Варна, съобщи МВР. Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура-Варна са предприети процесуално-следствени действия, в хода на които са иззети огромни количества стоки от защитени търговски марки.

След акцията на ГДБОП е прекратена противоправната дейност на общо 15 интернет сайта, насочени към клиенти от България, Гърция и Румъния. Един от сайтовете, който имал регистрирани над 43 000 потребители, е реализирал повече от 25 000 продажби на парфюми. Антимафиотите открили в двата склада на извършителите над 9500 мъжки и дамски парфюми, имитации на 30 водещи световни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

В домовете на двамата задържани са намерени големи суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в администрираните от тях сайтове. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в момент, в който се опитвал да изпрати поредните 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефонните номера за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите, или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.

Ключови думи:

ГДБОП, интернет
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕП: Терористично съдържание в Интернет да се премахва до час

18.04.2019

469 16
6 задържани заради търговия с оръжия (галерия)

01.04.2019

980 5
Русия залага на затворен интернет плюс цензура

Коментари

Johnny2965

Не става ясно - какво е престъплението?

Да продаваш неща на ниски цени ли?

Че тогава да се заемат с веригите супермаркети!

генек

В служба на бизнеса с истински ментета...

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Stern

Заради тази акция ли бяха блокирани всички изходи от Варна в събота вечер?

kempes

Не разбрахте ли: Всяка дейност, неконтролирана от мафията, се обявява за престъпна и се преследва с цялата строгост на закона.

Опитай се да вкараш през КПП един тир с евтина стока отвън. Ще те намерят усмихнат в някоя канавка още преди да си стъпил на границата.

Strudel

Купувал съм парфюми от там - въобще не бяха ментета.

Имаше реплики от Дубай, но те информираха без да лъжат.

buratinob

или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите, или предоставят стоки с ниско качество.

Не може да се подбива бизнеса на големите "инвеститоро" вериги за изсмукване дохода на България.

"Плати 1 купи 2" това не е незконно ако го практикува чужд " смукател".

ГДБОП да се вземат в ръце, че няма да пипат политиции ясно, ама поне да подгонят кварталните банди.

kaily
снимка на kaily

Те така не пуснаха навремето евтините авиокомпания... Щото били ментета. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×