Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ердоган намекна, че иска ядрено оръжие, докато обяснява, че не иска

Русия и Съединените щати по колко имат, защо се съревноват, а на нас казват „Няма да правите това!“. Израел има ли? Има", обяви турският лидер

05 Септ. 2019Обновена
EПА/БГНЕС архив

Турският президент Реджеп Ердоган намекна, че Анкара може да иска да придобие ядрени ракети. В реч в Сивас Ердоган заяви, че не приема логиката страни, които имат ракети с ядрени бойни глави, да заявяват на други страни, че те не могат да ги притежават, предава БНР.

При закриването на икономически форум президентът отбеляза успехите на Турция в икономическото развитие в последните години и коментира въпроса за притежаването на ядрени ракети: "В нечии ръце има ракети с ядрени бойни глави, при това не една или две. Ама в моите ръце не може да има. За мен това е неприемливо. В света сред развитите страни няма страна, която да не притежават такива ракети, всички  те имат. Русия и Съединените щати по колко имат, защо се съревноват, а на нас казват „Няма да правите това!“. Израел има ли? Има". 

Ердоган допълни, че по време на заседанието на Общото събрание на ООН ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп относно закупуването на ракетни системи „Пейтриът“, разказва още Националното радио. Турския лидер обаче беше категоричен, че Анкара иска да ги закупи при същите условия, при които са закупени и руските системи С-400, като Турция особено държи на съвместното производство.

Турският държавен глава посочи, че намаляването на лихвените нива в страната ще продължи и отново повтори, че е „алергичен“ към лихвите, добавя БНР.


 

Още по темата