facebook
twitter

Горещи новини

Джошуа си върна световните титли в тежка категория

Британецът победи по точки Анди Руис в реванша в Саудитска Арабия
703
Туитър
Антъни Джошуа вече е двукратен световен шампион в тежка категория.

Антъни Джошуа отново е световен шампион по бокс в тежка категория. Британецът си върна титлите на WBA, WBO и IBF, както и второстепенния пояс на IBO след победа по точки срещу Анди Руис-младши в реванша в Дирия (Саудитска Арабия). Джошуа се боксира по коренно различен начин в сравнение с първия мач в Ню Йорк преди 6 месеца, в който загуби с нокаут. Той стоеше в далечна дистанция и разчиташе предимно на левия си прав, като много рядко влизаше в размени с Руис. Това се оказа достатъчно за успеха. Двама от съдиите дадоха победа със 118:110 за Джошуа, а третият – 119:109.

По правилник следващият мач на Джошуа трябва да е срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за титлата на международната боксова федерация (IBF). Британецът обаче може и да оваканти пояса.

Джошуа започна реванша с Руис много добре, като отвори аркада на съперника си със силен десен още в първия рунд. Мексиканецът на свой ред отвори аркада на противника във втория рунд, но това бе един от редките случаи, в които направи добра атака. В повечето време Джошуа, който свали 5 кг в сравнение с първия мач, се движеше постоянно по ринга, стоеше в далечна дистанция и вкарваше прави удари. Руис, който пък бе качил 7 кг и тежеше 128 кг, трудно успяваше да скъси дистанцията. Джошуа на няколко пъти разклати съперника си със силни удари, но дори и в тези случаи не се хвърляше в допълнителни атаки и не предприе излишни рискове. Той често разчиташе и на клинчове, за да избегне атаките на противника си. В последните рундове превъзходството на британеца бе още по-голямо, а Руис трудно поддържаше темпото му. Мексиканецът се опита да предизвика съперника си с думи и жестове, но вместо да влиза в размени, Джошуа продължи да се движи по ринга и в крайна сметка взе комфортна победа по точки. Успехът бе 23-и за Джошуа и едва втори по точки в кариерата му. Руис пък вече е с 33 победи и 2 загуби.

След мача и двамата боксьори споменаха, че може да направят трета среща. Все още не е ясно дали това наистина ще се случи, но в такъв случай той ще оваканти пояса на IBF, а Пулев вероятно ще срещне Адам Ковнацки в битка за световната титла.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мачът Пулев - Джошуа е отложен заради пандемията

31.03.2020

102
Мачът Пулев - Джошуа може да бъде отложен с месец

17.03.2020

73
Даниел Асенов остана без квота след загуба от турчин

16.03.2020

145

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

С Джошуа използващ подобна тактика шишкото нямаше никфи шансове....

Влез или се регистрирай за да коментираш

×