facebook
twitter

Горещи новини

Длъжник заплаши с пистолет служители на ВиК

925
БГНЕС

Некоректен потребител заплашил с пистолет служители на ВиК дружеството в Монтана, докато те прекъсвали водоснабдяването в дома му, разказва Нова телевизия.

„При започване на изкопни дейности излезе собственикът, извади пистолет и ни заплаши, че ако не спрем, ще стреля. Извади два патрона, каза че единият е за мен, а другият - за багериста“, разказа служителят на ВиК Монтана Еня Иванова.

Така си мислил, че ще ги сплаши и ще си тръгнат, без да го прекъснат, но служителите извикали полиция. 

В Бойчиновци тези, които не са си плащали редовно водата, са над 1000, което е 1/4  от ползващите вода. А натрупаните им задължения са за близо 180 000 лева.

„Винаги влизаме в ситуацията на хората, но и те трябва да влязат в нашата. Задълженията ще трябва да се платят, тъй като започват законово да текат лихви и стават все по-тежки нещата, а всяко едно прекъсване е свързано с разходи за прекъсване и възстановяване“, заяви инжинерът от ВиК - Монтана Илия Методиев.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Водният регулатор потвърди, че "ВиК Перник" носи вина за кризата

23.11.2019

632 10
Усвояването на европари по програма "Води" зацикли насред безводието

19.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

227 2
Ще спират водата в Перник от 8 до 20 часа

13.11.2019

266 1

Коментари

Дохс_Читем

За да бъде по-убедителен, е трябвало да накара багериста да изкопае трап за труповете.

marksman
снимка на marksman

Сирьозно?!? На мен пък ми се обаждаха да ме заплашват, че ако не си платя сметката от 15,85 BGN до края на месеца, ще ме пратят на колекторска фирма. Обещах им, че до края на месеца ще се издължа. Не си спомям кой месец точно беше, ама истина ви казвам. Иначе от три-четири месеца не са идвали да проверят водомера

Penchobre

Монтана си е място за битки!

 

Една от най-големите забележителности в Монтана е мястото, където се е провело сражението на генерал Къстър със сиуксите.

 

 

marksman
снимка на marksman

Отде пък го изнамери това, бре Пенчо? 😂 👍

вила

Колко кубика вода ще е   за 180,000 лева по 2 лева кубика?Някъде към 90,000 кубика?!За прегледност това са 30,000 цистерни от по 3 кубика,подредени в редичка правят колона от 300 километра!?Гинес!

bgman13

вила

Колко кубика вода ще е   за 180,000 лева по 2 лева кубика?Някъде към 90,000 кубика?!За прегледност това са 30,000 цистерни от по 3 кубика,подредени в редичка правят колона от 300 километра!?Гинес!

 

Ето я прословутата математика за шести клас, която много малко хора я владеят. Не смяташ каквто трябва и не си продължил с най-важното.

 

АКО НАПИСАНОТО В ОСНОВНАТА ТЕМА Е ВЯРНО, ЗНАЧИ ИМАМЕ НОВИНА. ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ПРОТЕСТ.

 

Сметката ти е вярна до там където рече 90 000 кубика вода. След това трябваше не да ни вкарваш и цистерни, та да изглеждат много повече, а да разделиш 90 000 на над 1000 домакинства = под 90 кубика на домакинство. Т.е. това са 4 000 човека. В цяла община Бойчиновци са толкова. В Уйкипедия са ги турили 9 000, но това са лъжи, а и са от последното преброяване, което беше отдавна.

 

90 кубика се харчат за около десетина месеца.

 

Т.е. гражданите на община Бойчиновци, са се наговорили да не си плащат водата. И не са я плащали от почти година. Но никой все още не го е съобщил това нещо. И сега почват да вадят и пищови. Ало, медиите - спите ли?

inventus

Тия много вода са използвали! Не вярвам да я пият. И за миене е много.

TheBahurKing

Поливали са си пипера, мили са си колите на двора, прали са си килимите на тротоара отпред, такива работи...

Костадин Николов

На мене ми е интересен по-скоро методът за спиране на водата на нередовните длъжници – с багер. Не е ли малко хардкор това?

nikcv

Идиоти във Варна никой в циганската махала не плаща вода но багер не посмява да влезе там!

Johnny2965

Спирането на водоснабдяването е противозаконно.

Иначе цели квартали в страната, населени с цигани (или роми, ако предпочитате) щяха да са без вода.

Чудя се с кой акъл директорът на местното ВиК дружество е наредил спиране на водата. 

Shaaban_bin_Robert

Не пиши глупости. Искам да го видя този смелчга, който ще се опита да спре вода, гок или каквото и да е друго на цигани.

bgman13

Чудя се с кой акъл директорът на местното ВиК дружество е наредил спиране на водата. 

 

Единственото което аз се чудя, е дали всичко това което е съобщено е вярно!

 

Ако е вярно, тогава ситуацията е както казах - цяла община Бойчиновци от близо година, или от половин година се е наговорила да не си плаща водата. Следващото чудо, да тръгнат с багера, е не по-малко чудно и невероятно, но тъй като ВиК са се видели в чудо, са решили да покажат малко мускули. Което означава, че ако останалите бойчиновски граждани не им се вържат на демонстрацията, тези ще трябва да разкопаят цялата община Бойчиновци - предполагам че има и блокове, а така също и къщи без дворове. Гулемо копане ше падна.

 

Ако и след тая акция или поредица от акции (до къде са готови да стигнат), гражданите не вземат да си плащат водата, тогава приходите във ВиК ще секнат. Ще се образува проблем с плащането на заплатите на работниците. Но най-вече на върховните бенефициенти. И вероятно именно тези паразитоносители ще трябва да бъдат отлюспени по трудния начин.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Всеки месец трябва да се плаща по равно а декември изравнителна сметка. В блоковете трябва да се отчита общия водомер  а етажната собственост да се оправя помежду си. Какъв е тоя багер за късане на тръби? Да му пломбират затворения кран и а е скъсал пломбата а в ареста както при кражба на ток.

inventus

Това с пищова е някакво малоумие от страна на този който го е извършил. На такива малоумници трябва да им се продават пищови с изпилени мушки. Щото ако попаднат на подходящият човек твърде вероятно е този пищов да го усетят между задните си бузки. А когато е със мушка може да им причини лоши разкъсвания на ануса.Не за това са направени пищовите. Вадят се само когато е асолютно належащо някой да бъде застрелян. И когато се извади най късно до петата секунда някой трябва да падне. В противен случай виж по горе.

bgman13

inventus

Това с пищова е някакво малоумие от страна на този който го е извършил.

 

Не чух някой да каза, че не е имал разрешително за пищов? И тебе не те чух да питаш дали и как? А кой му даде разрешителното в такъв случай? Май държавата - същите които копаят в двора му идиоти, и които доведоха населението до масов отказ от плащане на водата. Да питам и кои имат пищови - охранители или полицаи. Е - липсата на информация продължава да е вопиюща. Седем осми от айсберга са под водата. Само кога изгърми нещо на повърхността разбираме и ние, останлите. Ако ставаше въпрос за дейност на мафията, е разбираемо да бъде така. Но в случая цял народ не си е плащал водата минимум половин година. И медиите мълчат, и отникъде - ни дума ни вопъл, ни стон. Аз за първи път чувам. Как става тоя номер във времената на свободата на словото, свободна журналистика и интернет?

inventus

Разрешителното е съвсем друга работа колега. Просто казвам за какво и как се употребява пищовът.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×