facebook
twitter

Горещи новини

ЦИК допусна Десислава Иванчева до изборите

2454
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия-Столична община (ОИК-СО), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

"Току-що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!”, написа във Фейсбук кандидатът за кмет на София.

Преди дни ОИК-СО отказа да регистрира бившия кмет на район "Младост" и сподвижничката й Биляна Петрова за изборите с мотива, че предложенията за кандидатурите им е било внесено 7 минути след крайния срок.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Софиянци дишат опасно количество азотен диоксид

19.11.2019

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

24
Насрочиха делото за касиране на изборите в София

18.11.2019

631 10
Качествени избори трудно се правят с калпави партии

18.11.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

579 5

Коментари

Сармат
снимка на Сармат

И ся като ги осъдят на последна инстанция дори на 2 г  и я изберат ко става?

аман бе

Май зависи кое е първо. Не съм сигурен всъщност.

maestrata

Две години работих срещу затвора и две срещу кметството!

HBK

Макар и погрешно решението на Общинската избирателна комисия е СПАСЕНИЕ за двете убавици от фотото; макар и резонно решението на Централната избирателна комисия е НАКАЗАНИЕ за същите. Софиянци все още могат (надявам се) да направят баланса от избор между „двете жертви на строителната мафия, закриляна от кандидат-главпрокурора” и „двете предполагаеми корумпета”. Симаптии – ДА; избор – НЕ!.

 

Моите симпатии са за Варенското архитектче, което обеща да запази паметника на армията-поробителка, но да му свали ... „декорациите”. Успех и в двете му начинания.

скайспирит

Макар и погрешно решението на Общинската избирателна комисия 

Откъде сте сигурен? Общинската избирателна комисия със свое решение е определила приемно време  09-17 ч., крайни срокове за регистрация на кандидатите са определени от ЦИК.  Решенията на двете комисии не са обжалвани и сроковете са известни на всички участници в изборите.

Мога да ви кажа от първа ръка, че представители на Иванчева са влезли в сградата на Московска 33 в 17.03 мин, регистрирано от охраната и системата за достъп. Всякакви нейни писаници по сураттефтеря нямат никакво значение. Същите са се подписали и в хартиен регистър с час 17.07 ч. 

 

Но типично по герберастки променяме правилата в движение по целесъобразност.

 

Не виждам решението в сайта ЦИК. Да не се окаже, че някой е прибързал да се радва?

 

 

Banshee
снимка на Banshee

Да не се окаже, че някой е прибързал да се радва?

 

Е ти представяш ли си, ако се наложи и втори път да подвиват опашка и да я допускат? Съвсем ще я изстрелят напред като фаворит.

Аз съм за. :))

скайспирит

Решението вече е публикувано. Като чета мотивите, очевидно цялата история е умишлено търсена провокация. Подавайки документи в последната минута, знаели са, че ОИК ще отхвърли регистрацията им, а ЦИК ще отмени решението. 

Slava
снимка на Slava

Смешни, жалки, махленски провокации. Тази и за чистачка не бих я взела, щом не е научила какво  и как трябва да спазва.

paragraph39

SLAVA,

/:/Смешни, жалки, махленски провокации. Тази и за чистачка не бих я взела, щом не е научила какво  и как трябва да спазва.

............................................................................................................................

За твое сведение и за сведение на тези, които /ще/ те четат:

Независим кандидат за кмет НЕ изготвя и НЕ внася документите за регистрацията му в ОИК- внася ги представител на Инициативния комитет, който е издигнал кандидатурата му!!!

В случая с Иванчева, това е, май, някаква "христиандемократическа партия", според информацията във в. "СЕГА" от 25.09.2019!?- https://www.segabg.com/forum-topic/izbiratelna-komisiya-otkaza-registraciya-na-desislava-ivancheva

Диагностик

Добра новина. Тези корумпета ще прилапат гласове от перушанестата Мая. 

Диагностик

Усмихнете се в съботното утро:

 

„Не обичам, как’Сийке, и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни жени, като Тана Папучкина, като разчекнат едни уста – като ханджийска порта! Онзи ден, както си седя у дома и наплитам пета на чорапа на наш Груя, гледам я през прозореца, тин-тин-тин, зачупила кръст, накокошинила се с кожи, с плетена чанта с мотив в ръка, и право у доктора влиза. Женена жена ма, сестро, да си седне в къщи и да си гледа работата, а то – фитнало се и не оставя човека на мира! Година и половина я гледам, все зъби поправя. Какви бяха тия зъби, какво беше туй чудо! И по небцето й да бяха никнали, и все с дупки да бяха, пак досега щяха да се поправят. Развали къщата на човека, ку*ката му с ку*ка! Гледам булката му, горката – охка, пъшка, караха се, биха се – па и тя почна май да си покръшнува: все напудрена, я гледам, излиза и шапката й настрана малко килната като фантазия. (...) Да започна да ти разправям, как’Сийке!… Ами не ми е по характера…Не съм от тях!”

Из "Не съм от тях" Чудомир

Banshee
снимка на Banshee

Е, ако е нейна провокация, значи тя е като гениалните убийци на Агата Кристи. Да успее да предвиди абсолютно непридвидимите реакции на тиквите. Ами, ако се бяха съобразили с другото си публикувано работно време? Ако ѝ бяха приели документите (те ги приели, но не ги одобрили, защото било късно)? Ако не бяха отстъпили?

Значи кмет на София ѝ е малко. 

Devil in Exile

По принцип не гласувам, но заради Иванчева или представителя на Спаси София бих отишъл.

Banshee
снимка на Banshee

Ако бяха в едно и аз щях да съм убедена, че точно това искам за кмет. Хора, които говорят по същество и реагират конкретно с контрапредложения, не лозу́нги. 

9101

На мен всичко ми заприлича на цирк. 

Banshee
снимка на Banshee

То си е цирк, но организаторите му се жалват, че някой друг им го е организрал, като Ал Капоне от домашния арест. 

Дежурния

Днес Иванчева е допусната и до втора съдебна инстанция, по делото за подкупа.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×