Quantcast
Целият Изпълком на БФС подаде оставка | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Целият Изпълком на БФС подаде оставка

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков напуска поста си
2790
СПОРТАЛ
Членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов пристига на заседанието на базата в Бояна.

Всички членове на Изпълкома на БФС са подали оставки. Това разкри един от членовете - бившият депутат от ДПС Камен Костадинов, който излезе преди края на заседанието. По думите му, ще бъде свикано ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде назначена дата за нов конгрес и ще се уточни организацията по осъществяването му. От досегашното ръководство ще остане засега реално само вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.

Костадинов отрече Борислав Михайлов да е напускал под принуда президентския пост. "Никой не го е натискал. Може би е усетил, че не е достатъчно разбран, че трябва да напусне, за да се свали напрежението", коментира още Костадинов и всячески се опита да отрече намеса на държавата във футболните дела.

След него излезе и друг от членовете на Изпълкома - Венцеслав Стефанов, който допълни, че и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков си е подал оставката, тъй като това е сторило и ръководството на футболния съюз. "Надявам се, че всичко това ще е за доброто на футбола", добави Стефанов.

Доста преди края на заседанието излезе и самият Михайлов, който говори пред медиите.

След края пък стана ясно, че до решението Михаил Касабов да стане и.д. президент се е стигнало, след като първият вицепрезидент Йордан Лечков си е направил отвод, а след това същото е сторил и Атанас Фурнаджиев. Последният заяви, че няма намерение да се кандидатира за шефския пост на следващия конгрес и уточни, че следващият президент трябва да има административен опит. Лечков пък е натоварен да предложи следващ селекционер на националния отбор.

Самият Касабов каза: "Днес е един неприятен ден за мен. Благодаря на Борислав Михайлов за това, което стори през последните 15 години. Това е негово лично волеизявление и нямаме право да го коментираме. Футболният съюз явно има конфликт с държавата и трябва да го решим. Ще поискам среща с Красен Кралев да решим проблемите". Касабов също бе категоричен, че няма да се кандидатира за поста на Михайлов.

По последната тема отношение взе и Фурнаджиев. "Приоритет ни е детско-юношеския футбол, а това няма как да стане без помощта на държавата. И затова всички заедно трябва да вървим ръка за ръка", каза той.

Йордан Лечков пък натърти, че БФС се движи по устав и спазва правилата на УЕФА със свикване на конгреса. Той коментира и оставката на Балъков. "Изразявам разочарование, че се разделяме с поредното голямо име, разделям се с приятел. Похарчихме големи имена на този пост. Ситуацията се развива изключително бързо. Ще е трудно да предложа нов треньор, времето е малко. Все пак кандидати не липсват, винаги има. Балъков не искаше да е пречка за развитието на българския футбол", каза Лечков. След това сподели мнението си и за следващия конгрес: "Трябва да се даде равен шанс на всички кандидати. Това, което сме направили, не е никак малко. Да видим дали някой изобщо ще се кандидатира. Да не се налага да вадим пак ние горещите картофи от огъня. Каква вина носим ние? Ако искате да кажете, че нося аз лично някаква вина, насочете ме каква точно? Дори и да имам вина, ще трябва да се изтраем още около три месеца".

Ключови думи:

Изпълком, БФС, футбол
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"ЦСКА-София" очаква нидерландец за подпис

24.02.2021

123
Шампионът "Байерн" марширува през Рим към 1/4-финалите

23.02.2021

1023 1
Над 6500 работници са загинали при подготовката на Мондиал 2022

23.02.2021

4690 27

Коментари

erkek

Очаквано,преди 28 октомври,когато най-вероятно ще ни изхвърлят за 2-3 тодини от всякакви футболни мероприятия на ФИФА и УЕФА,всички анблок се изнизаха.Явно купона ще продължи след няколко години.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Ай ся целият изпълком в редичка , с пранги , директно и вкупом на бул. "Г.М. Димитров" в следствения арест. И после в комплект - в ЦСЗ !? За всеки има за какво...

Скрудж

По последната тема отношение взе и Фурнаджиев. "Приоритет ни е детско-юношеския футбол, а това няма как да стане без помощта на държавата.

Държавата трябва да финасира само и единствено училищен и масов спорт. Футболните клубове са частни -търговски дружества и да бъдат така добри да се самоиздържат. 

6veik
снимка на 6veik

Надеждата ми е в УЕФА и ФИФА ! Дано изхвърлят футбола ни от международния футбол. Този авгиев обор трябва да се изчисти веднъж завинаги , а у нас няма държава да го направи.

bay Dragan

А Оная, бившата номинирация за " Футболист на годината" кога ?

Скитник-1

  Дано и този път международната общност вземе решение и го осъществи. Така поне ще намалеят и "спортните" новини .

Влез или се регистрирай за да коментираш