facebook
twitter

Горещи новини

Боби Михайлов: Не се махам заради Борисов, просто търпението ми се изчерпа

Никога няма да се върна във футбола, заяви подалият оставка шеф на БФС
4232
БГНЕС

Борислав Михайлов не бил подал оставката си като президент на БФС заради искането на премиера Бойко Борисов, а защото търпението му се е изчерпало. Това заяви самият той на пресконференция в Бояна, след като официално депозира оставката си. Той остави другите членове на изпълкома на БФС за обсъждат ситуацията и отиде при журналистите, за да отговаря на въпроси. "Подадох оставка и никога повече няма да се върна във футбола", резюмира Боби Михайлов.

"Благодаря на всички, с които в последните години работехме заедно. Току-що подадох оставка като президент. Както знаете, тя е личен акт и не се обсъжда. Подготвих кратък анализ на свършеното през това време. Бюджетът през 2006 година бе 5 615 000 лева, за тази година е 18 924 000 лева. Всички може да смятате. Откъде са идвали парите? От спонсори: 12 675 000 лева, от ТВ права - 56,4 млн. лева, от които за клубовете са 50,8 млн. лева. Представителите на БФС в УЕФА в началото бяха четирима, сега са 23-ма. Международни съдии от 17 станаха 29.

14 финансови ревизии бяха направени във футболния съюз без забележки и препоръки. За терените и базата знаете. Очаква се футболният съюз да влезе в новата година с резерва от над 5 млн. лева - каза Михайлов. - 14 години са доста дълъг период от време. Отдавна се замислих, че може да съм омръзнал на хората въпреки свършеното. Предпочетох с моята оставка да сваля напрежението от случилите се напоследък неща и дам възможност на колегите да работят. Не, че аз съм виновен за тях. Дали съм говорил с Бойко Борисов? Прочетох изказването на премиера на сутринта, но моето решение няма нищо общо с това. Не съм пременял решението си. За 14 години със сигурност имам някаква вина. Футболният съюз е регулатор. Футболът обаче се прави по клубовете. Това трябва да го разберете веднъж завинаги. Аз като бях вратар, шест гола не са ми вкарвали със сигурност. Идва моментът, в който търпението се изчерпва и това е причината да съм тук през вас. В това няма нищо странно и нищо срамно."

Михайлов коментира и инцидентите от мача България - Англия. 

"Не мога да гадая дали случилото се е направено нарочно. Със сигурност не сме го предизвикали ние. Напрежението бе нагнетено в Англия и затова изпратих тези писма до УЕФА, в които твърдях, че в България няма расизъм", заяви той.

Бившият вече шеф на БФС обаче отказа всякакви коментари относно акцията на ГДБОП и специализираната прокуратура в БФС и спрямо Съдийската комисия. Въпреки това настоя, че в България няма черно тото, щом няма доказани случаи на такова. "Темата за уговорени мачове се преекспорнира от 15 години. Който докаже, че има черно тото, нека виновните си поемат вината. Всички сигнали са предадени на прокуратурата. Има съмнения за уредени мачове, но нищо не е доказано. Сигналите намаляват през годините", обясни той.

След това продължи с равносметката на управлението си: "Аз нося отговорност пред хората, които са ме избрали. Това са 600 делегати. Коя е най-голямата ми грешка през годините? Може би съм бил прекалено добър. Тръгвам си от футбола за дълго време. Ще си почивам, ще ходя на риба, на лов. За футбол ще мисля след много време, ако въобще започна да мисля за футбол. Не се чувствам предаден. В един момент на човек му писва... Новият президент трябва да е добър мениджър и да го уважават футболните хора".

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов охлади идеята на Домусчиев за държавно финансиране на ВАР

16.12.2019

22
Втори университет тръгна към фалит
Резултати и класиране в Ефбет лига

16.12.2019

9

Коментари

Solace

Аха, сам се бил сетил. Таратанци. 

А швеците му шийнаха 4-ка, та чичо Митко го смени с Пламен Николов. Но определено вратарят Борислав Михайлов имаше повече качества от сегашния "тигър" (и от сина си)...

Rattrack

Ама много търпелив този Боби! Как издържа толкова време на това напрежение! Герой!

Хумангоид

"Анализ" според техните чугунени тикви: пеесе мильона тука, единайсе мильона оттам, сеем-осем мильона от спонсори, телевизиите и те, раздадох осемсе мильона, осъмнааме с пеесе порцента ръст на мельоните.

 

А за футбол нещо нема ли да спомене? Бацето му и той същият. Ти го питаш какви принципи са залегнали в стратегията, той почва да ръси налево-надесно кви мельони раздал и колко повече били от предишните. 

bilbotorbins

Перуци, я кажи две неща:

- на кое място в класацията на ФИФА беше националният отбор през 2005 г. и на кое сега?

- колко деца тренираха тогава и колко сега?

Пък сетне говори колко си бил добър...

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Мокетин Делонгиев е скрил голямата си тайна.През нощта след мача, по тъмна доба, по телефона му звъннала известна певица, която му е изпяла с нежен глас веднъж(и още два пъти на "бис") песента "Водка с утеха".Разчувстван, героят тутакси приел предложението и да напусне БФС и да стане главен танцьор в балета и.Фактът, че бъдещата му заплата ще му бъде докарвана в каси с ТИР и, че накрая дори и празния стъклен амбалаж от заплатата ще си остава за него, е наклонил категорично везните в полза на раздялата му с футбола.

ЛАФЪРДИЕВ

Не сте прави.. Прав е човека.. Черния си дроб на футбола изцяло отдаде..

И кво толкоз е станало..

Преди 7 години имаше ли 6:0.. Имаше.. Ама на чужд терен беше..

На 14-тата година вече на 0:6 го докара в София..

ДА!! 14 години са много.. Ма пусти келепир... Как да го упущиш..

А сега?

Прекършват му  мечтата до България-Фарьорски острови 0:6 да го докара нивото на българския УЖ футбол..

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ох, майкааааааааааааааа.............

 

Голям страдалец е Перукан! Голям мъченик! 

Заслужил човек! 😎

 

(да ви умра и на емотиконите!)

PlaNed
снимка на PlaNed

Перуци като събирателен образ в на съвременния властник  - тъп, ограничен и безкрайно самовлюбен!

При това той си тръгва от футбола "за малко", докато премине бурята?!

За футбол ще мисля след много време, ако въобще започна да мисля за футбол

 

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Алкохолът води до личностна дегенерация. Тежкият алкохолизъм - до тежка дегенерация. Пълна загуба на връзка с реалността.

аман бе

"...Тежкият алкохолизъм - до тежка дегенерация. Пълна загуба на връзка с реалността."

Малей, какви мисли почнаха да ми минават през главата....😁

Доц.Трътлев

А Боко като не пие, не е ли със същите симптоми?😉

6veik
снимка на 6veik

Възхвалата на алкохола , особено ако си попаднал в руски плен , е полезна ! Справка - Швейк 🍺

Wolf ACE

Перуци : "Свърши ми търпението.... а и водката, пък и лед никакъв... - напускам!"

Hey Joe

Синът на Бисер Михайлов беше най-слабия пост в отбора на Четвъртите в света.

Hasta la vista

"Боби Михайлов: Не се махам заради Борисов, просто търпението ми се изчерпа"

Е, ний пък взехме че повярвахме...

Недоверчив

Бегай Кючек! Бегай бърже!!! 

Недоверчив

Ако от лъжитеее,

порастваха косиии,

Борислав Михайлоов,

щеше да е Фелайнии.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×