Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Заплашвачът на Митева прави нов политически проект

Видял широка незапълнена ниша, обявява се срещу цялата политическа класа

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ, НАСАМ-НАТАМ
Човекът, който заплаши с убийство председателката на парламента Ива Митева и сега е под домашен арест, стартира нов политически проект с работно заглавие "НАПИЙ СЕ И НЕ ГИ УВАЖАВАЙ". 
26-годишният заплашвач Любомир имал тежко детство и затова стреснал Ива Митева, иначе нямал нито намерение, нито капацитет да изпълни заплахата си - това е съвършено ясно на всички служби за сигурност и психическо здраве.
Пред наш екип Любомир заяви, че няма да заплашва повече когото и да било, най-малкото защото не виждал в себе си качества на убиец. 
"Наистина, малко съм нервен и правя глупости като се напия, но да убия висш политик от голямото добрутро въобще не ми е по силите - оправдава се заплашвачът. - Няма за какво да ме съдят реално и се надявам на справедлив процес. За себе си съм решил вече, като се напия да казвам на хората: не те уважавам! Глупаво е да заплашвам и разбирам, че това не е моето истинско призвание. Много по-добре ще се справя като политик, това е страхотна професия, която усвоявам по-бързо, отколкото мога да си представя" - вижда светлина в тунела си младият новообщественик под домашен арест. 
Докато чака правосъдието да реши какво да го прави, младият мъж изведнъж за пръв път в живота си открил своето амплоа, своето поприще, своя път и своята мисия. 
Любомир реши да стане политик и хвърли ръкавица срещу цялата политическа класа, независимо дали отделни нейни части се броят за Статукво или за Промяна. 
"Всички са Статукво! И Слави Трифонов е статукво, и Борисов е статукво, и Мая Манолова е статукво, и даже Йоло Денев е статукво, той се води бунтар отпреди да се родя!" - радикален е във възгледите си Любомир, който отделно смята, че всички хора с професии са някак съмнителни. 
Любомир е много афектиран от някои изказвания за неговата скромна личност. 
"Тошко Йорданов приказва някакви глупости за мен, твърди, че не съм се напил, когато заплаших погрешка Ива Митева - възмутен е Любомир. - А Тошко откъде знае аз колко пия и колко нося? Сядал ли е на една маса с мен или на пейка в парка? Броил ли си е някога стотинките за махмурлийска бира? Бил ли е част от моя екип или е бил част от прислугата на шоу-статуквото? Как си позволява тоя Тошко да прави догадки и внушения за мен, който съм представител на съвършено непозната за него социална класа! Хората от телевизора и политиката наистина нямат представа какво се случва извън техния телевизионен свят и балона им във Фейсбук! Аз, неуважаеми Тошко, пия от 6-и клас и съм трескал спирт от аптеката преди обяд още на 16-годишна възраст, какво си мислиш ти за мен, Тошко Йордановчо от Класическата гимназия?... 
Политиците са едни оядени шматки, които не могат да привлекат за "каузите" си дори 30 процента от гласоподавателите, колкото и да размахват листчета. Всички негласуващи са моят електорален резерв. Ще накарам негласуващите да ми повярват, че съм един от тях и да ме подкрепят. Знам, че е възможно, знам, че е логично. Толкова години страната се управлява от все по-прости хора, но още не са стигнали до най-простите и истинските, до тези като мен! Ние израснахме и остаряхме напълно безхаберни и забравени. Но Изгубеното поколение се намери! Време е за Месията от най-ниските социални слоеве. Аз съм новият Ивайло и даже не съм свинепас, а нещо съвършено различно. Човекът на новото време е човек без конкретно занимание, който вижда как стоят нещата. И ние сме много, и ние можем да открием силата си, без дори да правим революция. Ще участвам в изборите и ще стигна до аполитичните с посланията си, защото съм единственият напълно автентичен човек от народа, който иска да овласти истинския суверен. Истинският суверен, това са 70-е процента негласували на последните избори. Всички те са мои братя и сестри, и аз ги призовавам да се напием на мотика и да го ударим на уволнение, ама наистина. Гласувайте за мен и нека третите парламентарни безсмислени избори за годината да станат смислени! Ако сме страна на неудачници, нека се обединим в неволята и да видим какво ще стане, ако я караме по най-малкото съпротивление и въобще да не му мислим. Исус Христос е казал: не се тревожете какво ще ядете утре. Птиците небесни не сеят и не жънат, а Господ намира с какво да изхрани всяка от тях" - излага политическите си възгледи новият политик и бивш заплашвач. 
"И Кирил Петков с проектите му е статукво, и Цвета Кирилова е статукво, а аз имам свободно време да пиша и по-дълги, и по-халюцигенни политически послания" - убеден е Любомир. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?