Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

"Възраждане" входира 70 доноса за руските агенти/дипломати

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ШОК, БОМБА, СИСТЕМА ГРАД! 

България изгони 70 руски дипломати наведнъж, което е безпрецедентен (безпрезидентен) ход в световната история на дипломацията. Цял ден не стана ясно кой и как е взел това решение, откъде е дошла инициативата. Лидерите на управляващата в оставка коалиция заявиха, че никой не ги е питал и са като гръмнати изневиделица. 

Дори западните посланици и най-вече Херо Мустафанова били изненадани от акцията "Чемодан-вокзал". 

"Нямаме пръст в тая работа" - кълнат се дипломатите. 

"То и ние сме си агенти, всички дипломати по света са агенти, то си е по дефолт, по умолчанию, по подразбиране. Това е недостатъчно условие да се изгони дипломат. Някой си дипломат бил шпионин, добър ден, бонжур" - откровеничи с нас служител на западно посолство. 

Едва в края на деня наш агент под прикритие в ДАНС се добра до достоверна информация, че руските дипломати били изгонени по доноси на "Возраждане". 

Причината за недоволството във "Возраждане" била жестока обида, нанесена от служител на руското посолство. 

Както знаем, преди дни посолството обяви, че набира дарения за руската освободителна мисия в Украйна, в което по принцип няма нищо лошо според ценностната система на "Возраждане". 

Но на патриотите им прекипяло патриотичното чувство, когато възрожденци били привикани в посолството и ги помолили те самите да дарят пари за руските въоръжени сили и техните семейства. 

Това взривило възрожденците, те се шокирали, паднали им калпаците, вдигнали ги, те отново паднали. 

Патриотите хълцали и недоумявали, блещели се, въртели очи - как може НА ТЯХ да им искат пари! 

"Вместо на нас да ни дават, от нас искат, това е чудовищно, това е по-вероломно от Буча и Мариупол, това е по-цинично от всички измислици и преувеличения за украински нацизъм, тая няма да я бъде!" - разбунтували се патриотите, напуснали бесни посолството и още по пътя почнали да пишат доноси с всичко, което знаят за руската агентура у нас, като прибавили от себе си и немалко измишльотини. 

"Ние им вършим толкова работа тука, те намислили пари да ни искат. Откога за путинофилията и демагогията трябва ние да си плащаме, що за кошмар е това, кажете ми, че сънувам, кажете ми, че съм се наял с шамански гъби!" - викал Костадин Щурм-Костадинов. 

"Ние не само пръскаме семената на кремълската пропаганда у нас, ние допълнително я профанизираме според капацитета на нашата аудитория. Тия от посолството си мислят, че като ни спуснат опорните точки, нататък е лесно. А то не е проста работа да се сдъвче това като за хептен прости хора. И как ни се отблагодаряват? Не стига, че крадат парите за пропаганда, ами и от нас просят!" - не крие огорчението си ваксиниран възрожденец, който заяви, че напук ще си сложи трети бустер, щом така ще си говорим дипломатически.  

Интелектуалецът Цончо Ганьов също бил ужасно обиден, защото освен всички сложни задачи, които трябвало да изпълняват, Мутрофанова принуждавала патриотите да учат и руски език, отворила им неделно училище в посолството. 

Посланичката грубо хокала възрожденците, че бъкел не знаят руски и само излагат империята. 

"Аз да не знам български е нормално, за какъв чорт ми е да говоря български - гълчала Мутрофанова, облечена в латекс като строга господарка. - Ама хрътките и болонките ми да не знаят руски, няма да го допусна!" - пляскала с камшика амбасадорката. 

Но и това все пак се търпяло, докато не им поискали пари, с което чашата преляла. 

Дори Елена Цуни-Гунчева обмисля в знак на солидарност да се върне във "Возраждане", за да подкрепи истинския патриотизъм, който пари на чужди държави не дава!

***

Soundtrack:

 

Още по темата