Quantcast
В тунела до Симитли се провежда контра-прайд | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

В тунела до Симитли се провежда контра-прайд

Кой какво прави на тъмно, то си е негова работа
5 053
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Граждани и гости на Симитли и околните села проведоха контра-прайд в тунел "Железница" до емблематичния град. 
Манифестантите, начело с легендарния кмет в кукерски костюм, искат да демонстрират своята дискретност по интимните въпроси, а като контрапункт - гордостта си от тунел “Железница”, АМ “Струма” и абсолютната политическа стабилност на Симитли и региона. 
Симитлийци искат да покажат на цяла България една по-различна и ненатрапчива толерантност. Те не са против хората с различна ориентация, но са против парадите на суетата и афиширането на сексуални особености. 
На входа на тунел "Железница" наша репортерка бе заговорена от участник в шествието. 
"Всеки си има някакви особености, някакви странности - каза демонстрантът, маскиран като гигантска тулумбичка и напълно неразпознаваем. - Всеки понякога прави неща, които не са за пред хора, но това не значи, че трябва да парадираме с това. Има си неща, които трябва да си останат съкровено тайнство. Някой си имал чекмедже, на друг му пробутали Мата Хари, трети извършвал определени дейности с 200 км/ч, нас какво ни засяга това? Всеки има право на личен живот, всеки сам се гледа в огледалото и той си знае какво вижда там!" - изповядва философията си манифестантът-симитлиец-тулумбичка. 
"Ние не сме против тези хора - уверява човекът-тулумбичка, - дори имаме такива приятели, някои от нас може и да са такива, но ние не знаем и не искаме да знаем за това. Защо сами си просим санкциите, защо все си вадим тайните на показ, на кого ще се харесаме, какво ще постигнем? Вие какво си мислите? И Кьовеши си има тайни, и Путин си има тайни, и Байдън си има тайни. Сексуалната ориентация е усещане, корупцията е усещане. Ако нямаш усет за тия неща, по-добре не се захващай. Ние, ако сме корумпирани, трябва ли да парадираме с това? Не трябва и затова не го правим”. 
Попитан защо не разкрива самоличността си, демонстрантът-тулумбичка заяви, че се бори с егото си и то, егото, направило крачка назад в името на обществото. 
“Ще ви кажа едно нещо, без да разкривам кой съм, защото не е важно кой си, а какво си направил. Този тунел, който виждате, е най-дългият тунел в България, над 2 километра. Шествието ни тук е символично. Ние искаме да покажем с какво ДЕЙСТВИТЕЛНО трябва да се гордее нашето общество. Тунелът още е тъмен, не е влязъл в експлоатация и това е другата особена символика, която влагаме в шествието. Тъмнината, сакралния мрак, където се случват невидими за очите, но видими за сърцето неща. Всеки, който премине през такъв дълъг и тъмен тунел, излиза от другата страна обогатен по някакъв начин. В това има и мистика, и човещина, и чувство за мярка. Да парадираме с тунелите и естакадите, а не с корупция и особена сексуалност!”, завърши манифестантът, а шествието започна да навлиза в тръбата на тунела.
Репортерката ни не посмя да влезе в тунела или да се доближи до кмета на Симитли. 
***
Когато в Благоевград и Кресна научиха за шествието на симитлийци, гражданските общества на тези селища направиха свои Контра-Симитли паради. 

Още

Таралежи без бодли протестираха против мачкането
Меркел влиза в българската политика, помага в кризата
Водят кандидат-премиер с белезници