Quantcast

Медия без
политическа реклама

Новини с добавена стойност

Трагедия с 200 км/ч. Кой как се беше нагърмял

Из "Политически НЕкоректно" по БНР с водещ Силвия Великова

10 Юли 2022Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Новини с добавена стойност" е неделен радиобюлетин за дезинформационен трясък.
***
Волен Сидеров е в екшън фаза, значи отново сме в предизборен период.
Това е вид цикличен синдром, по който си личи, че идат избори.
Както нежният пол има такъв синдром преди своя месечен период, така и Волен Сидеров преди избори получава някакви позиви, някакви сигнали, някакви тръпки и воля за действие.
Имах една приятелка юристка, която с голямо сладострастие ми цитираше някакви прецеденти от американската съдебна практика, в които жени, извършили убийство, били оправдани, защото били в състояние на този деликатен синдром преди месечното събитие.
По същия начин и Волен Сидеров понякога хулиганства, обладан от предизборен синдром - и нашите институции за поддържане на закона и вътрешния ред проявяват страхотна снизходителност към експресионизма на г-н Сидеров.
А той има много такива прояви и почти никакви присъди.
Къде ли не е нахлувал този човек, когато го обладае предизборният синдром. Както се пее в оперите за приключенията на Фигаро - Сидеров тук, Сидеров там, Сидеров на масата, Сидеров под масата…
Сега замириса на избори и той пак реализира нахлуване, ползвайки за повод една умонепостижима трагедия. Смъртта на две момичета и недъзите на правоохранителната ни система станаха повод за благородно-циничната акция на г-н Сидеров.
Със ескорт от бойни журналистки Сидеров влезе с 200 км/ч в Първо РПУ и започна да хулиганства, да крещи и да чупи районното, борейки се за закон и ред!
Както е казал поетът от Народното събрание Петров:

Леле, брат, тоз как са беши нагърмял!

Общо взето положението в районното беше: ти що псуваш бе, твойта кожа, твойта леля, нашта гайка, вашта майка, както е казал другият наш голям поет Петров, който също беше депутат навремето.
Гигантът Валери Петров има такъв стих за гайката и майката, намерете го. Поне на чудесни поети с фамилия Петров е много богата нашата красива и плодородна страна.
На сигурност и ред обаче не е толкова обилна нашата родина мила. Това е безпределно потискащо.
Става някаква брутална катастрофа с две невинни жертви.
Покрай катастрофата излизат наяве чудовищни връзки на автохулигана убиец с полицията, споразумения с прокуратурата, мижави присъди, никакъв контрол. Пътят до трагедията е бил дълъг и стръмен. На шофьора убиец са му помагали много хора, институции, длъжностни лица, фатални жени.
Той трябва като на сцената на оскарите да излезе и да каже:
Благодаря на моите родители за чудесното възпитание. Благодаря на кварталните батки и кварталните полицаи, които ме научиха на суровите житейски закони. Благодаря на моя здрав организъм, през който преминаха толкова химикали и активни вещества. Благодаря на развитата криминална мрежа, в която благодарение на същите вещества аз можах да забогатея и да си купя мощен автомобил с качества на състезателен танк. Благодаря и на танка, с който оцелях при катастрофа с 200 км/ч. Благодаря на нашата съдебна система, благодаря на обществото, в което се развих и преуспях, за да стигна днес дотук.
Всичко това - катастрофата и дългият път до нея - това поразява нашите сетива.
Ние не искаме да повярваме, че това се е случило.
И още по-неприятно става, когато се оказва, че трагедията съвпада с периода на Сидеров.
И той нахлува в Първо РПУ, за да се бори за ред и законност посредством безчинстване и панаири.
И още по-ужасяващо е да виждаме колко е безпомощна тая полиция да се справи дори с предизборната хореография на г-н Сидеров, която се състои в крясъци, чупене на стъкла и ръмжене на бултериери под прикритие на журналисти.
Ние дори отказваме да повярваме на очите си, но сме принудени.
Полицията, която е имала толкова гладко сътрудничество с наркотърговеца и водач на състезателен танк, не е способна да се справи с един по-особен политик в период.
Дето се казва - да бяха извикали някой квартален представител на организираната престъпност да въведе ред.
Наистина е отчайващо положението, скъпи съучастници.
Аз впрочем отскоро поддържам платонически отношения само с полицайки, те са по-благочестиви и нелицемерни от манекенките. За една засукана полицайка истинските чувства и благочестието имат значение и не са празни звуци. И мога да разчитам, че когато среднощ ми потрябва стълба, белезници, любовен камшик или специфичен предмет, винаги мога да се обадя на някоя романтична приятелка от МВР.

Хвърчи със 200 болен радикал,
във джипа с полицайката се друса
а Волен пак се беше нагърмял
и всичко туй ни хвърля във покруса.
***

Звуков файл - тук: