Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Си Дзинпин подари Тайван на Македония

На Вардара се чудят какво да правят с толкова история

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ТАМАН!
На китайския лидер Си Дзинпин му омръзна да се разправя с Тайван и тихомълком го подари на Северна Македония, за да не се ядосва с опърничавия остров. 
Тайван по принцип се смята за истинския Китай и според представите на тайванските китайци - континентален Китай рано или късно трябва да се присъедини към техния благороден остров. Същото, но за себе си, мислят и отсреща на материка.
Докато светът се разсейва със суматохата около олимпиадата и бойкотира частично Зимните игри в тоталитарната държава, Си Дзинпин се реши на изненадващия ход, с който стресна преди всичко македонците. 
"За нас Тайван е нещо като Македония за вас" - обясни за нашия Фейк Бюлетин другарят Си. 
"Тайван-Македония е наша романтична болка, история, география и Остров на съкровищата. Хем не иска да се присъедини към нас, хем ни се мотае в краката. Казах си: стига! Да го вземат македонците и да го правят каквото искат" - прежали го Си. 
Македонците са малко стреснати, но си казали старата османо-македонска поговорка: на харизан кон зъбите не се гледат! 
Решили на първо време да пренесат тайванската история по море - през океана и Средиземно море, през Бяло море по Вардара и ще си я приберат, но отсега се притесняват къде ще я държат. 
"Нашата малка държава вече е претъпкана с история, държим какви ли не боклуци от България, Сърбия, Гърция, от Средновековието, от Античността... Задръстени сме до капаците!" - вайкат се съседите, но не бягат от отговорност. 
***
Тайванците се направили на Ахмед Доган през оградата и казали: ДА, ДОБРЕ... 
После почерпили македонските участници в зимната олимпиада със сладолед. 
Доган се показа сред храстите на сарая си в Росенец. Вижте какво обеща на  плажуващите (ВИДЕО) | Посоки Плевен - Новинарски сайт
"Ахмед зад оградата" - неизвестна картина на Майстора. 
***
ПОЗОР ЛИ Е ИЛИ СЛАВА?
Междувременно в Македония възникна и културен дебат за българската изложба със снимки на транссексуални хора, представени като реплики на картини на Владимир Димитров Майстора. Изложбата е финансирана с 10 000 лв от Министерството на културата, което допълнителни нажежи културния дебат на Балканите.  
Културтрегерите на романтичната ни комшийка Северна Македония от своя страна се чудят дали да се обидят и за кое по-напред - за това, че българите крадат художника (Владимир Димитров е роден в семейство на македонски бежанци) или затова, че се "гаврят" с картините му. Или пък да не се обиждат, защото по цял свят рисуват мустаци на Мона Лиза и никой не се сеща да заварди Леонардо и да го пази от "оскверняване и кощунство". 
Транссексуални позират като модели на Майстора, ВМРО: Спрете гаврата в  изкуството! | Грамофона - новини от Бургас, България и света.
Българи се възмущават, че мъже-жени позират за реплики на Майстора. Молят художника да се обърне в гроба си, но на него май си му е удобно. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата