Медия без
политическа реклама

1:1

Русия така и не успя да се прости с канибалските си привички

 YouTube

Русия напоследък редовно я шамарят навсякъде, където тя си развява бузите. 

Англичаните умеят да унижават изключително елегантно. На руския посланик заедно с всякакви официални лица от дипломатическите служби забраниха достъпа до английския парламент.

Някога си достъпът до английския парламент бил забранен само на прокажените. Малко по-късно - 1852 г., към прокажените добавили и твърде миризливите. И ето че в 2022 г. към прокажените и миризливите добавиха и руските дипломати. Нека отбележим, че когато се обсъждал въпросът за допуска на делегация истински човекоядци от Папуа Нова Гвинея, тогавашният премиер Бенджамин Дизраели все пак им дал достъп, отбелязвайки че даже краткото съприкосновение с истинската цивилизация бива благотворно. Той се оказва прав. Туземците от Папуа Нова Гвинея, както знаем, в резултат се отказали от човекоядството. Но пък Русия така и не успя да се прости с канибалските си привички. 

Спреният достъп означава, че Русия вече не принадлежи към общността на цивилизованите държави и всякакви кокетства с нея са приключили завинаги. 

Всичко, което се случва днес по света, няма никакво рационално обяснение, както всъщност и бъдещата глобална война. За всички тези катаклизми, които ни очакват, няма нито една реална причина, освен безумието на Путин. При това успехите на Путин вече са колосални. Той разори и превърна в пълни нещастници целия свой народ. Но и това не му стига. Да отнеме щастието на милиони хора, да ги лиши от светлина, развитие, комфорт, радост - тази съкровена мечта на Путин е реалност. Поради що Вова си отмъщава на руския народ и на света, засега е неясно.

Уморителният призив, например да се напълни светът с руски коли, да се създаде конкурентна автопромишленост - ние разбираме, че всичко това се произнася в режим на бълнуване. Той просто е превключил в режим на чисто бълнуване и до края на изказването си не го е изключил - както стана и на икономическия форум. На обгърнатия в трупна миризма Петербургски икономически форум.

Та нали никой не пречеше на Русия да краде, ограбва, унижава и осакатява собственото си население! Е, прехвърчаха тук-там някакви правозащитни залъгалки, но от това нямаше нито последствия, нито резонанс. Русия за цивилизования свят беше някаква Марианска падина, дъното на света, където по свои закони живеят непонятни мутанти с бели очи. Но никой не ги пипаше, никой не им пречеше. Никой не се намесваше даже, когато на повърхността изплуваха свръхестествените престъпления на режима, като историята с гащите на Навални (намазани с новичок - б.р.). Запада можеше да свали Путин хиляди пъти без каквито и да било проблеми. Но Запада благодушничеше, той виждаше в Русия някакъв Джурасик парк и си мислеше, че стените на парка са надеждни.

Но - йо-хо-хо! Както стана ясно неотдавна, динозаврите дори много лесно събарят стените, разтичват се наоколо и устройват Буча и Мариупол. Резултатът от това безкрайно търпение и благодушие е ужасен. Днес Русия е озверяла, озъбена и залутана в лъжите си страна. Изведнъж и от нищото тя разгърна истерия, геноцид, масови убийства и разрушения на градове, война, репресии. При това тя упорито изисква пълна безнаказаност за поведението си.

Това е абсолютно необяснимо, световна аномалия, неразрешима загадка. 

И някакви руски анализатори, лежат в ковчега си на голяма дълбочина, гробът им засипан и трамбован, ковчегът закован, устата им пълна с трупни червеи, дикцията им отдавна загубена, но те размахват ръце тия руски анализатори, блъскат по ковчега с прогнилите си стави, вдигат скандали, постояно се опитват да регулират движението на повърхността, дават указания какви цвета да им посадят на гроба... 

Стига толкова, приятели, време е да намерите покой, никой няма да ви изкопае тепърва. Покойника никой не го пита какво да пише на надгробната му плоча. 

***

Александър Невзоров е руски публицист и бивш депутат, отскоро с украинско гражданство.

***

Източник: 

Подписывайтесь на telegram НЕВЗОРОВ https://t.me/nevzorovtv и https://t.me/nevzorovalidiaПоследнее время мы живём исключительно на донаты. Огромное вам всем ...

 

Още по темата