Quantcast

Медия без
политическа реклама

Плажът

Разцепление и укрепление

05 Юни 2020Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Премиерът натовари на джипката Горанов, Нанков и още малко зарзават, изряза се по магистрала "Тракия", изсипа в пространството чувал простотии и паркира на плаж Алепу до солидно подпорно съоръжение на 4 етажа.
 
Журналистка от bTV попита министър-председателя как ще запази единството на партията във Видин, Плевен и други градове от турнето на Цветан Цветанов по лека атлетика в страната. 
Снимка на Иво Балев.
Премиерът изобрази на лицето си погнуса и омерзение от ниската журналистическа етика: 
- Госпожо златна, кой ви каза да питате такива простотии! - килна глава той. - Ами че вижте какви строежи ви строим, дето не сте виждали такива! Вижте какви подпори, какво укрепване, какви обеми, какво чудо! То да стоиш и да гледаш, да му се ненагледаш!
"Златната госпожа" зададе уточняващ въпрос:
- А тези "обеми" не са ли всъщност бъдещи хотелски стаи? Тази строителна фирма има ли съпорт на съпорта или само ще направи укрепване с обзавеждане на обемите в подпорите?
- Ама, госпожо скъпоценна! Ама как не ви е срам бе! Уж за Цветанов ме питате, а все извъртате нещата към строежа на плажа, дето ви казах само да го погледнете и да се възхитите!... Не, не ме прекъсвайте и не се опитвайте да ме надприказвате, по-добър съм от вас в тая работа! Кажете ми само тоя строеж за укрепване на плажа достоен ли е за възхищение или е достоен за презрение? 
- Възхитително е нахалството на инвеститора, както и на институциите, които го допускат. Вие ли контролирате тези институции или някой друг? 
- Айде пак демагогия и популизъм! Последно за Цветанов ли ме питате глупости или ме питате глупости за укрепването на плажа?... Не ме прекъсвайте, ако обичате! Още малко, ще ме питате и за Морските сараи на Доган. Айде, питайте и това, вече всякакви мерзости очаквам от вас. Кога смучехте реклама по втория начин, не ревахте. Сега ревете! Всичките ви номера са ми ясни, ама искам да ви кажа, че имате проблем и със собствеността! За Цветанов ще ме питате ли?
- Ето задавам ви този въпрос конкретно за невинния Цветанов и ГЕРБ. Той обикаля и цепи партията, притеснява ли ви това? Това не е ли един Маратон на разцеплението? 
- Притеснява ме някой да не застрои Черноморието, докато ме питате глупости, госпожо пъстропереста.
- А Цветанов?
- Цветанов е невинен, прокуратурата го изкъпа безапелационно. Нямам лоши чувства, желая му успех. ГЕРБ не е суджук, дето се реже на части. Единството се гарантира от Лидера, извинявам се, ако подривам природната си скромност.
- Да ви попитам така. Цветанов руши ли ГЕРБ или го укрепва? 
- Цветанов, госпожо диамантена, е като ей това подпорно съоръжение на плажа. Той сега фактически прави един мащабен тест за лоялност. Той си ми е блуден син и както пише в Библията, човек сто пъти повече се радва на блудната овца, като се прибере, отколкото на другите овце, дето не блудстват и си преживят кротко в кошарата. Пак ще си говорим след изборите и дано да сте си решили проблема със собствеността. Госпожо изумрудена и лазурна като небето над морето! 
- Добре, а с какви средства Цветанов привлича и развращава гербериата? Суджуци? Евроатлантически ценности? Ханс Зайдел, Конрад Аденауер?
- Със силата на убеждението ги привлича, госпожо лунно-сребърна! Цветанов има толкова папки, че може да напълни всичките обеми на укреплението на плажа тука. Айде стига толкова простотии, имаме работа да вършим, не сме безделници. Приятен ден и успешна работа, работа, работа! А вие, мисирко ненагледна, изядохте времето на колежките си с глупави въпроси. Сега отменям всички брифинги до второ нареждане! Довечера като ви събера пак да ви брифирам, искам другите мисирки да накълват блудната колежка! Ай довиждане, пфффффф, мръх, въх, въздъх! 

Още по темата