Медия без
политическа реклама

Относителна вменяемост

Престъпната дресировка, с която бе обучено руското общество

 YouTube / екранна снимка

...Пият кръв, мятат бомби, убиват деца - с това се занимават относително вменяеми хора. Това е резултатът от престъпната дресировка, за която съм говорил преди.
Какво представлява престъпната дресировка на руското общество? 
Това е цирков метод, който се прилага в обучението на кучета или петли за бой. 
Но има примери, които са доста по-ярки. 
Началото на 20-и век в един американски цирк опитна дресьорка на слонове била изоставена от любовника си. Той се хванал с млада акробатка и двойката създала дете. 
Слоноукротителката отделила време да обучи слона си. Отначало го карала да тъпче кукли и пластмасови манекени с детски размер - и възнаграждавала това газене. 
След това изпробвала уменията на слона върху малък бездомник, когото примамила с храна и безплатен билет за цирка. След това дошъл редът и на детето на бившия любовник. Но когато стъпкал 2-годишното момче, слонът повече не се укротил. Той започнал да се нахвърля на всяко дете, което види, и станал смъртно опасен.
Слонът бил унищожен, дресьорката била разобличена и осъдена на смърт. 
Дресьорката нека я вземат дяволите, но би било жалко руският народ да повтори съдбата на този нещастен слон. 
Втори прекрасен пример. 
Стадо павиани в немски цирк, може би в Хамбург, дълго било обучавано от своя дресьор - наркоман и човекомразец, побъркал се от четене на Ницше. Той научил павианите си да се нахвърлят на зрителите - да разкъсват, хапят, скубят. 
В един момент дресьорът решил да се позабавлява и насъскал павианите срещу реална публика по време на представление. 
Настанал хаос, чували се страшни писъци. Лапите на павианите разкъсвали бузи, къдрици, гърди. 
Истерия и кървища. 
Но в цирка се намерил разумен човек, който съобразил у кого е вината - и с точен изстрел ликвидирал дресьора направо на арената. 
Като загубили вожда си, павианите на мига се деморализирали. Част от тях се изпокрили, част от тях минали на страната на зрителите, спомняйки си, че всъщност са мили циркови маймунки. Почнали да просят бонбонки и да показват забавни фокуси със смешни физиономии. Няколко от най-злобните екземпляри продължили да безчинстват, но бързо били обезвредени с помощта на бинокли и чадърчета. 
В подобно стадо павиани превърнаха Русия Путин и неговата пропаганда за 20 години. 
Ако, разбира се, може да се вярва на абсолютно лъжливите изследвания на общественото мнение. 
И това, божем, е всичко. 
_______________
Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 - 2007) и бивш приближен на Путин. От 22 април 2022 Невзоров е в списъка с т.нар. "чуждестранни агенти". Срещу него се води задочно дело "за разпространяване на лъжлива информация за Въоръжените сили на Руската федерация" - заради негови коментари по повод разрушения родилен дом в Мариупол. 
В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора. 

Още по темата