Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Партиите на Промяната почнаха полека и постепенно да се пообединяват

Чудят се как да приобщят и читавите хора от Статуквото

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ПОЛЕТО, НА КОЕТО СЕ ПОСРЕЩНАХМЕ
Всички партии на Промяната едновременно се настроиха на поливалентно химическо състояние и изявиха готовност да започнат да се обединяват с всички сили и средства около и след изборите. 
Лидери и обикновени членове на движения, обърнати против Статуквото, почнаха час по час да се срещат на неофициални, но много сърдечни срещи, в които няма нищо тайно, но няма и никакво афиширане, защото целта не е да се произвеждат новини, а да се създават контакти и обединение около принципи. 
"Има време за проактивна публичност, има време и за пропасивна дискретност" - даде пример за небрежно-елегантна заедност анонимен член на движенията за решителна Промяна и смяна на модела. 
Други блуждаещи анонимни членове споделиха, че контактували с всички и по всякакъв начин, защото не се били ориентирали къде е най-силна волята за Промяна. 
"Политическата обстановка става все по-динамична - сподели анонимен член, който симпатизира на Промяната засега малко периферно, ала проактивно и решително. - Искам да разбера къде Промяната ще настъпи най-обединено и взимноизгодно. Всички партии на Промяната ми харесват, но в същото време се страхувам от разочарования. Иска ми се да се влея в този поток от общото движение, където нещата ще се случват най-бързо, компетентно и в интерес на всички българи. Но все още съм в голямо колебание - признава членът под мустак. - Може да се хвана с Кирил Петков, но може да се хвана и с Мая Манолова или генерал Атанасов. Слави също е решително настроен за Промяна и смирение с проява на разум още от следващия път. От друга страна, чувствам симпатии към генерал Радев като президент и обединител на силите за Промяна. Но бих харесал и някой достоен десен кандидат за нов Президент на Промяната, ако е по-скоро мъж-реформатор или жена-демократ в най-почтения смисъл. Просто като член на новата прагматична и почтена Промяна искам да се обединя и да започнем да случваме нещата по друг начин. От трета страна, също в дух на обединение и обновление, аз си имам чисто граждански симпатии и към някои представители на Статуквото, които също искат Промяна. Искам да призова всички честни хора от партиите на Статуквото по един или друг начин да се присъединят към нашите усилия за Промяна и ново национално обединение под знака на почтеността. В партиите на Статуквото има много честни хора, натрупали специфичен опит, умения и контакти. Тези хора милеят за България и ние сме длъжни да ги привлечем на наша страна, и всички заедно да извършим Промяната. Защото, ако ние не се обединим, Статуквото ще ни изпревари" - съзнава реалностите колебаещият се член на движенията за Промяна. 
След кратък обединен размисъл група други членове с подобни характеристики признаха, че ако забележат признаци на открито и честно обединение в Статуквото, направо ще минат в редиците на Статуквото, за да станат дисиденти и да се борят със Статуквото отвътре. 
 

Още по темата