Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Нинова слага мораториум на партийната си оставка

Ще повишава раждаемостта с индъстриъл музика

11 Яну. 2022
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

НАТЮРМОРАТОРИУМ
Вицепремиерът и министър на индустрията Корнелия Нинова отново пое отговорност и по партийните въпроси в БСП. 
След последните избори тя подаде оставка под натиск и манипулативни тълкувания, че ужким резултатите на партията били слаби. 
Реално погледнато резултатите са много добри - партията отново е във властта заради коалиционните преговори, проведени правилно тъкмо от председателката Нинова. 
Заради правилното ръководене партията отново има министри и цял вицепремиер - индустриален министър. 
Има реална опасност, ако се смени ръководството, БСП отново да се развали, затова не бива да се поема такъв риск и трябва да се сложи червена линия - и Нинова поема отговорност, като слага мораториум на своята партийна оставка. 
"Таман сме тръгнали нагоре, тъкмо сме дали отново надежда на социалистите в България, ще бъде престъпно да рискуваме всички постижения" - загрижена е за бъдещето на лявата идея Нинова. 
Тя се обърнала напоследък и към историята на левите движения у нас, за да потърси вдъхновение - и го намерила!
"Вчера гледах голямата брада на Димитър Благоев - Дядото и си помислих: колко ще бъде хубаво да изкарам на партийния пост достатъчно дълго, за да ми викат Корнелия Нинова - Бабата. Няма да се обидя, само да сме живи и здрави и да не правим резки партийни движения. Ние сме стара партия, по-внимателни трябва да бъдем. Партията и ръководството трябва да покажат, че са си на мястото" - съобразява Нинова. 
***
Междувременно Нинова не спира да генерира свежи вицепремиерски идеи за индустрията, социалната сфера и демографския въпрос. 
Тя намислила още няколко мораториума с тънки червени линии - има например идея, на младите да се ограничат мобилните данни и телефонията, което ще има два ефекта: хем ще се намалят сметките към мобилните оператори, хем ще се стимулират офлайн общуването и демографските работи. 
"Това е голямо предизвикателство - въодушевена е Нинова. - Ние възрастните вече сме дали своята дан по тая част, но младите само се ослушват и си зяпат в телефоните. Ние трябва да намерим решение на демографската проблема!" - обръща рода на проблемите Нинова, защото така е по-научно и за да звучи като Димитър Благоев. 
В същото време тя не е заседнала в блатото на миналото, има и новаторски идеи. 
Като министър на индустрията тя напоследък слушала индъстриъл музика и така ѝ хрумнало, че може да стимулира младите с индъстриъл рок и метъл.
"Това е надпартиен приоритет! - чертае стратегии Нинова. - Индъстриъл музиката ми напомня с нещо Маяковски, това е много прогресивно и вдъхновяващо. То може да подейства вдъхновяващо и за работниците в промишлеността, и за младите българи във фертилна възраст, за да не им ръждясват инструментите" - тананика си Нинова. 

KMFDMMoneyMoney

***
Бойко Борисов коментира данните от демографската статистика, хем разтревожен по държавнически, хем възбуден по демагогската част. 
"Тънката червена линия е конецът на китката, ама комунистите това не го знаят, те навремето ни гонеха от църквите - помни Борисов. - Статистиката много ме разтревожи и тя показва какво се случва, когато ГЕРБ не управлява. Населението е намаляло с половин милиард, като ме няма. Демография не се оправя с резачки и металообработване, това пак са някакви комунистически извращения. Демографията не иска мотика и шанцов инструмент, демографията иска любов с 200 км/ч. Пак аз трябва да ви показвам!" - готви завръщането си Борисов. 

Още по темата