Медия без
политическа реклама

Есе

Мобилизацията е и тест за тъпоумие

 YouTube

...Строго погледнато, мобилизацията в Русия е признание на властите, че редовната армия е разгромена и на практика унищожена. За това впрочем съобщи и (главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна) Залужни. Съобщи го скромно и убедително, и както винаги - с една мила и прятна срамежливост. Той каза нещо от сорта, че - ех, професионалната руска армия вече я убихме, сега ще убием и любителската. И вече е ясно, че Украйна е в състояние да извърши това, несъмнено. 
Мобилизацията е също така естествен отбор. 
Ако човек прояви глупостта да се втурне тутакси натам, където го праща някаква хартийка - направление за моргата, написано от тъпанар с фуражка - ами прав му път към моргата. Хич даже не бива да го спираш или да го връщаш от моргата, в никакъв случай! Новата вълна мобилизирани - около 120 000, ще загинат почти всички, но на някои все пак ще им провърви само с откъснати крайници. Засега е загадка с какво ще се попълни следващата вълна, когато провинциалните разбойници, столичните дебили и селските алкохолици привършат.
Всеки от тези 120 000 призовани, би могъл да избегне мобилизацията. Освен всичко друго, мобилизацията е също и отличен тест за тъпоумие. А тези путинисти-патриоти, в чийто череп все пак мъждука нещичко, в момента обсаждат грузинските, казахските и киргизките граници, спешно зачиствайки от колите си всякакви мерзки Z, като закопават, а понякога и поглъщат колорадските* лентички и друга символика на Путинския вечен райх. Всички тези умни путинисти са на опашките, те всички бягат. Всички канавки на пограничните пунктове са засипани със символиката на Руския свят - изчегъртани букви Z, надъвкани колорадски лентички и значки на Единна Русия. Забавно е, че на тези опашки там по границите преимуществено се е събрала всякаква отпадъчна вата - страхотни любители на Путин и руския свят. Наивните и великодушни по принцип грузински граничари нямат сериозен опит в разпознаването на ватата с просто око. И от жалост, трогнати от тъжното блеене на т.нар. бежанци, все пак ги пускат да минат. Но когато мине границата и се спаси от мобилизацията, отпадъкът изведнъж си припомня, че е отпадък, в него се събужда ватната рефлексия и отпадъкът почва да драска своето свинско Z на благородните киргизки и грузински автомобили. И разбира се - отваря гърло да крещи за Руския свят. 
______
* Георгиевските лентички имат разцветка на колорадски бръмбари. 
***
Източник: 

Интернациональная онлайн школа полного и дополнительного британского образования LEO school : https://www.leo-school.ukПрием -круглый год. Лучшие Британские...

 

Последвайте ни и в google news бутон