Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Караянчева се връща в НС заради хората в нужда

Искала по-бързо да изтърка килимите, за да може да се отчислят и подарят

Ще гледам да ги разкарвам по килимите напред-назад!

МОМИНА СКАЛА

Бившата Първа сред равни се завръща в НС на по-скромна позиция, а не в промишлеността, както се беше заканила. 

Откак не е в парламента заради изборните козни на Братя Херман-Ниймайер, Караянчева много мислила.

За да подсили дългия си размисъл, тя обиколила няколко планински масива, открила в себе си неподозирана енергия за парламентаризъм и в крайна сметка взела решението, което днес обяви: става сътрудник по законодателството към ПГ ГЕРБ. 

Само пред нашия Фейк бюлетин Цвета реши да сподели някои свои мисли, мотиви и крачки, които са я довели отново до сградата на Народното събрание. 

Ето какво каза тя:

"Реших да се върна в парламента, за да изтъркаме по-бързо килимите и да мога да ги подаря на стари хора, културни институции и други нуждаещи се, защото аз познавам болките на хората, познавам и възможностите на Народното събрание във веществен, предметен смисъл. Едва ли някой друг ще положи тия усилия да могат старите ни килими да стигнат изпрани и обезпаразитени до институция или общност, които имат нужда от такъв жест. Ще измисля някакви трикове да ги разкарвам новите депутати повече напред-назад по килимите, за да се търкат и отчислят по-бързо, и да ги подарим на пострадалите от летните бури. Гледам хората в сегашния парламент и се питам: има ли кой да свърши тази народомилна работа, която преди вършеше Първата сред равни? Комай няма. Нека сега да не е Първата, нека сега Цвета от Кърджали, последната в парламента отново да свърши тая работа с мисъл за народа, който винаги ще се зарадва на някой стар календар, свалена завеса, употребявано, но чисто бельо и т.н. Между нас казано, парламентаризмът у нас доста позападна. Усеща се липсата на определени личности, но не искам да се изтъквам повече, отколкото заслужавам. Ще помагам с каквото мога, независимо на каква позиция."

Цвета изтъкна и друг аспект, повлиял на решението ѝ да избере отново законодателството пред леката или тежката промишленост:

"Аз гладна няма да остана, ала много наши симпатизанти и членове сега са дискриминирани, преследвани, мачкани с голи седалища, унизени, оскърбени, огладнели. Мисля да направя към парламента една столова за изпаднали и преследвани по политическа линия субекти. Народното събрание може да изхрани своите отломки нищожни, които се скитат изчегъртани в немилост и търпят всякакви нужди. Няма да ги подбираме само сред нашите симпатизанти, винаги ще нахраним и някой закъсал патриот, за да се подкрепяме тези, които сме градили България напук на хаоса, в който ни хвърлят разединителите на нацията и некомпетентните комедианти, докопали временно суджука, който явно не е за тяхната уста", заяви Цвета и обиколи за последно няколко момини скали, момини проходи, момини пропасти, момини клисури и момини вълнения. 

Още по темата